CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Zoltan Terner         Ediţia nr. 2243 din 20 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

Zoltan TERNER - SĂ AFLI CINE EŞTI CU ADEVĂRAT !
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Descoperirea sinelui nu-i o treabă uşoară. Cunoaşterea de sine necesită voinţă, curaj, necruţare faţă de tine însuţi. Cere voinţă şi determinare, putere, îndârjire, consecvenţă. Învăţăm pas cu pas să ne cunoaştem, pe măsură ce trec anii. Niciunui om nu-i lipsesc ocaziile pentru cunoaşterea de sine. Ele sunt încercările la care îl supune viaţa, piedicile cu care se confruntă, lecţiile pe care i le serveşte viaţa. Se crede zmeu şi apoi, treptat, realizează că nu e zmeu. Dar se poate întâmpla să ajungă la descoperirea asta, după o întreagă viaţă.  
 
De ce îţi trebuie curaj pentru cunoaşterea de sine ? Pentru că a te cunoaşte presupune a-ţi (re)cunoaşte limitele. Numai aşa le poţi depăşi. Fiind cinstit cu tine însuţi. Nesupraapreciindu-te şi nesubapreciindu-te. Cinstea faţă de tine însuţi va genera, cu timpul, şi cinstea faţă de ceilalţi. Arătându-te lumii aşa cum eşti. În caz contrar, afişând public false pretenţii şi aşteptări insidioase de aplauze şi aprecieri superlative, apari în faţa lumii cu tot ridicolul tău, dându-ţi astfel, în vileag, şi fudulia şi prostia.  
 
Nu poţi ajunge la armonie deplină cu tine însuţi, decât dacă te cunoşti aşa cum eşti cu adevărat, cu limitele, defectele şi urâţeniile tale, nu aşa cum ai dori să fii şi cum te amăgeşti singur că eşti de-adevăratelea. Pentru aflarea sinelui adevărat, trebuie să alungi din tine orice urmă de narcisism, de auto-admiraţie şi de mulţumire de sine. Orice concesie pe care o faci propriei idealizări este o piedică în calea adevăratei auto-cunoaşteri.  
 
Pe măsură ce înaintăm pe drumul vieţii, ni se oferă alte şi alte ocazii de a pătrunde în ascunzişurile propriei noastre fiinţe. Numai prin cunoaşterea cinstită a sinelui putem să ajungem la adevărul nostru de adâncime, adică la noi înşine. Doar astfel putem să aflăm cât de vrednici suntem, fiecare dintre noi, de a fi iubiţi, admiraţi, onoraţi şi preţuiţi de ceilalţi oameni.  
----------------------  
Zoltan TERNER  
Israel, 16 februarie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Zoltan TERNER - SĂ AFLI CINE EŞTI CU ADEVĂRAT ! / Zoltan Terner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2243, Anul VII, 20 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Zoltan Terner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Zoltan Terner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!