CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  
Autor: Zamfira Rotaru         Ediţia nr. 2543 din 17 decembrie 2017        Toate Articolele Autorului

NINGE-N DECEMBRIE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NINGE-N DECEMBRIE
Te uită ,iubite cum ninge-n Decembrie peste amintiri.........
 
Îți amintești iubite când Decembrie-și lua steluțele albe,cutreierând muntele Tâmpa,împodobindu-l ca pe o mireasă cu diamante și cristale ? Vârful Tâmpei... pare o cușmă de care-au fost prinse cetinile verzi ale brazilor falnici.Mantia lui albă i-a fost țesută cu argint, de mâinile gingașe ale unei zâne.La picioarele muntelui drept la poale stă Brașovul . El stă pitit parcă de frig.Este orașul unde eu și tu ,se transforma în noi. Gerul scârțâie sub tălpi,iar noi doi în decorul hibernal stăm la lumina lunii argintii.Două mâini ignoră gerul, împreunându-se într-un sărut al iubirii .Ninge cu temei,iar tumultul fulgilor ...ne îmbia la plimbarea nocturnă. Un fulg de fericire s-a așezat pe fața ta într-o sclipire ,el a fost o minune de-o secundă! Atunci am înțeles era noaptea noastră,prima noapte de iubire sub clar de lună.Inima mea sărea frenetic în piept,aș fi vrut să o stăpânesc,dar tu erai acolo și nu voiam să vezi acest lucru.Deodată am simțit cum brațele tale mă-nlănțuie .Gurile noastre flămânde s-au întâlnit într-un sărut pasional,iar focul a cuprins buzele umezite de fulgii care cădeau și cădeau... parcă să-l stingă.Ne-am dezlipit pentru un moment ,privind la Luna, ce revărsa peste zăpada albă voluptoasa ei văpaie.Vraja ne-a cuprins pe amândoi,înotam prin zăpada deasă fără să simțim frigul nopții.  
  
Te uită iubite ,cum ninge-n Decembrie peste amintiri!!  
  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
NINGE-N DECEMBRIE / Zamfira Rotaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2543, Anul VII, 17 decembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Zamfira Rotaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Zamfira Rotaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!