CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Voichiţa Pălăcean Vereş         Ediţia nr. 2328 din 16 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ - EUGEN COŢA - 70
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De ziua Sfinţilor Constantin şi Elena, în 21 mai, cunoscutul poet, pictor, grafician, epigramist Eugen Coţa intră în cel de al optulea deceniu al vieţii. Născut în comuna Miceşti, judeţul Cluj, ca unul dintre cei trei fii ai unei familii de vrednici gospodari, a fost botezat Eugen-Emil, cu cele două prenume, separat uneori, împreună în alte cazuri, semnând de-a lungul ultimei jumătăţi de veac sute de creaţii plastice şi literare. În istoria literară va rămâne drept cel dintâi scriitor al Miceştiului ce şi-a văzut numele eternizat pe o copertă de carte („Dincolo de zborˮ, 2007).  
 
Absolvent al prestigiosului Liceu „Emil Racoviţă” din Cluj, a ales o carieră militară, de aceea a urmat Şcoala Militară de Tancuri – Auto din Piteşti şi a lucrat în mai multe unităţi militare din Floreşti până la trecerea în rezervă.  
 
Absolvent al Şcolii Populare de Arte din Cluj-Napoca, Secţiile Pictură şi Grafică, este unul dintre cei mai activi artişti plastici amatori din oraş. A fost membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici din Cluj-Napoca, fiind şi vicepreşedinte al acestei asociaţii profesionale vreme de 10 ani. Are în palmares peste 100 de premii judeţene, naţionale şi inter¬na¬¬ţionale la pictură şi grafică.  
 
Pasiunea pentru frumos l-a ţinut toată viaţa în slujba cuvântului, astfel că astăzi este membru al mai multor cenacluri literare clujene. Scrie poezie, epigramă, reportaj, eseu, proză, parodie, fiind şi fotoreporter la mai multe reviste literare şi de umor din ţară. Este în colectivul redacţional al patru reviste din ţară şi redactor al Antologiilor trimestriale ale Editurii Napoca Nova. Eugen Coţa este membru al Filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, fiind printre membrii fondatori ai prestigioasei organizaţii profesionale.  
 
Autor până acum al două volume, unul de poezie şi unul de parodie, premiate de mai multe ori, este prezent în zeci de antologii literare. Apare în presa locală şi în numeroase reviste cu epigramă. A fost membru fondator al Societăţii şi revistei „Filarmoniaˮ. Membru al Uniunii Epigramiştilor Români şi al Cenaclului „Satiricon” din Cluj-Napoca, este prezent, lună de lună, în ziarul local „Făcliaˮ cu epigrame în rubrica „Cioace la Satiriconˮ, catrenele sale fiind votate de multe ori printre cele din top şi îl regăsim în aproape 40 de antologii de epigramă din ţară şi din afara ţării.  
 
În curând, scriitorul ne va dărui nu mai puţin de patru cărţi (de poezie, epigramă, rondeluri şi un roman memorialistic), aflate în lucru. O viaţă împlinită, frumos trăită! La mulţi ani, Eugen Coţa! Să vă dea Domnul mulţi ani de aici înainte, cu zile senine şi inspirate, în care să fiţi mereu înconjurat de cei dragi!  
--------------------------------------  
Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ  
Cluj-Napoca, 15 mai 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ - EUGEN COŢA - 70 / Voichiţa Pălăcean Vereş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2328, Anul VII, 16 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Voichiţa Pălăcean Vereş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Voichiţa Pălăcean Vereş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!