CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Voichiţa Pălăcean Vereş         Ediţia nr. 2042 din 03 august 2016        Toate Articolele Autorului

OGLINDA LSR – S-A PRELUNGIT TERMENUL DE ÎNSCRIERE ÎN VOLUM!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În atenția scriitorilor care mai doresc să se înscrie în volumul 
  
OGLINDA LSR LA 10 ANI DE LA ÎNFIINŢARE, 
  
o altfel de istorie a literaturii române actuale, 
  
ediție îngrijită de Al. Florin Țene – președintele național LSR, Gavril Moisa – secretar general al LSR, și Voichița Pălăcean-Vereș – purtător de cuvânt al LSR și editor, 
  
TERMENUL DE PREDARE A MATERIALELOR S-A PRELUNGIT până în 22 august! 
  
Fiecare doritor va expedia pe adresa de e-mail a Editurii Napoca Nova un singur fișier Word, care va conţine următoarele: 
  
I. 
  
1. numele complet; 
  
2. pseudonimul literar sau semnătura sub care va apărea în volum; 
  
3. Filiala LSR din care face parte; 
  
4. adresa oficială (confidenţial, nu se va publica); 
  
5. Seria și numărul cărții (buletinului) de identitate (confidenţial, nu se va publica); 
  
6. adresa de e-mail (confidenţial, nu se va publica); 
  
DATELE DIN CARTEA DE IDENTITATE ȘI ADRESA SUNT INDISPENSABILE PENTRU EMITEREA FACTURII ȘI EXPEDIEREA COLETELOR CU CĂRȚI. 
  
7. numărul de pagini cu care se înscrie în volum; 
  
8. numărul de pagini color cu care se înscrie (numai dacă este cazul); 
  
9. număr de imagini cuprinse în paginile personale (fotografia + copii ale copertelor de carte + reproduceri după lucrări de artă proprii, dacă este cazul); 
  
10. o fotografie bust format 5 x 4 cm (format jpg, realizată cu un aparat foto digital sau cu telefonul; fotografia va fi inclusă în fişierul Word şi va fi transmisă şi separat, ca ataşament la e-mail); cine doreşte, poate include în paginile proprii fotografii de grup, cu indicarea exactă a celor ce apar în poze; 
  
11. un scurt curriculum vitae; 
  
12. lista principalelor sale volume (la alegere şi reproduceri după coperte de carte; copertele vor fi scanate şi transmise în format jpg; fiecare fotografie va fi inclusă în fişierul Word, dar va fi transmisă şi separat, ca ataşament la e-mail); pentru fiecare volum se vor indica: titlul şi subtitlul, specia literară, editura şi anul de apariţie, prefaţatorul, postfaţatorul, autorul graficii din interior etc.; cei care doresc, pot enumera şi volumele colective la care au contribuit; 
  
13. referinţe critice (selectiv); se vor indica între ghilimele citate reprezentative, iar în paranteză se va preciza cui aparţine citatul şi unde a fost publicat iniţial textul critic. 
  
II. 
  
Acestor informaţii li se vor adăuga textele alese pentru includerea în volum (poezie, proză, eseu, critică literară etc.). 
  
Textul va fi scris cu diacritice, cu literă Times New Roman 12, un singur spaţiu distanţa dintre rânduri, pe o pagină format A5 (dacă fişierul este în format A4, se vor socoti un număr dublu de pagini A5!). 
  
Scriitorii îşi vor alege numărul de pagini de carte în care să se prezinte, spaţiul minim alocat fiecăruia fiind de 4 pagini. Autorii vor achita 25 lei/ pagină, iar în schimbul acestei sume vor primi 3 exemplare din carte (dacă se vor realiza două volume, autorul va primi 3 exemplare din volumul în care apare, celălalt volum primindu-l doar la cerere, contracost). Cei care doresc pot opta ca în volum să beneficieze de reproduceri color ale fotografiei, ale copertelor de carte şi, eventual, după propriile lucrări de grafică; în acest caz, preţul va fi de 50 lei/pagina color. 
  
După realizarea fişierului ce va fi transmis editurii, autorii pot estima câte pagini vor avea în cartea format A5 şi care sunt costurile pe care le au de achitat. 
  
După tehnoredactarea capitolului din volum, fiecare autor va primi prin e-mail un fişier pdf, adică o copie fidelă a paginilor sale din carte, pentru a realiza corectura şi pentru a transmite ulterior bunul de tipar către editură. 
  
Plata se va realiza numai în momentul pregătirii cărţii pentru tipar (după obţinerea bunului de tipar), în contul editurii, care va fi transmis prin e-mail. 
  
Volumele vor fi expediate prin poştă, la adresele indicate de către autori (taxele poștale căzând în sarcina acestora) sau vor fi predate personal, la sediile filialelor LSR unde vor avea loc lansări oficiale de carte. 
  
Materialele vor fi transmise prin e-mail pe una dintre adresele: 
  
editura@napocanova.ro 
  
office@napocanova.ro 
  
voichita.veres@napocanova.ro. 
  
Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne scrieţi sau puteţi suna la tel. 0766.941.689 sau 0745.530.465 (luni – vineri, între orele 8 şi 17). Colectivul editurii vă stă la dispoziţie. 
  
Din cauza concediilor de odihnă, termenul-limită de expediere a materialelor în format electronic a fost prelungit până în 22 august. Nu se acceptă manuscrise olografe sau dactilografiate expediate prin poştă, nici colete conţinând fotografii sau cărţi. 
  
Al Florin Ţene, 
  
preşedintele naţional al 
  
Ligii Scriitorilor Români 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş, 
  
director Editura Napoca Nova 
  
Referinţă Bibliografică:
OGLINDA LSR – S-A PRELUNGIT TERMENUL DE ÎNSCRIERE ÎN VOLUM! / Voichiţa Pălăcean Vereş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2042, Anul VI, 03 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Voichiţa Pălăcean Vereş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Voichiţa Pălăcean Vereş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!