CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

O nouă apariţie editorială: „Tradiţii ale presei ştiinţifice”, Ioan David, Viviana Milivoievici (coordonatori)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apărut în condiţii editoriale şi tipografice deosebite, sub egida Editurii Academiei Române din Bucureşti şi a Editurii David Press Print din Timişoara, volumul „Tradiţii ale presei ştiinţifice”, coordonat de Ioan David şi Viviana Milivoievici, cuprinde cele 60 de lucrări susţinute în cadrul Congresului Internaţional de Istorie a Presei, Ediţia a IX-a, desfăşurat la Timişoara, în anul 2016, organizat de Asociaţia Română de Istorie de a Presei (ARIP), în colaborare cu Academia Română, Filiala Timişoara, Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, Societatea Enciclopedică a Banatului şi Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina (Serbia).  
 
Volumul se deschide cu prezentarea academicianului Păun Ion Otiman, preşedintele Filialei din Timişoara a Academiei Române, fiind urmată de cea a academicianului Eugen Simion, preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române, director al Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu”, din Bucureşti, şi de cea a Înaltpreasfinţiei Sale Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. În continuarea volumului sunt cuprinse lucrările susţinute în cadrul celor patru secţiuni ale Congresului, respectiv: „Publicaţii ştiinţifice”, „Tipologia publicaţiilor ştiinţifice”, „Popularizarea mediatică a științei”, „Figuri de jurnalişti. Particularităţi ale presei ştiinţifice”.  
 
Fiecare dintre studiile cuprinse în volum este însoţit de un rezumat într-o limbă de circulaţie internaţională, de cuvinte-cheie şi de referinţe bibliografice.  
 
Autorii lucrărilor ştiinţifice sunt reprezentanţi de seamă ai spaţiului cultural românesc şi universal: academicieni, cercetători ştiinţifici, profesori universitari, scriitori şi publicişti, bibliotecari, toţi purtaţi de aceeaşi pasiune: istoria presei.  
 
Finalul volumului conţine o bogată iconografie, surprinzând momente inedite şi emoţionante de la Congres: deschiderea lucrărilor în Aula Academiei Române, Filiala Timişoara, vizite documentare la „Cramele Recaș”, cel mai important sponsor al manifestării științifice, la Mănăstirea Timişeni-Şag, cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, la Muzeul Presei „Sever Bocu” şi Casa memorială „Petre Stoica” din Jimbolia, la Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, în Sala Barocă a Primăriei din Zrenianin (Serbia), la Complexul Etnografic al Fundaţiei Române de Etnografie şi Folclor din Voivodina şi la „Casa bănăţeană” din Torac (Serbia).  
 
Volumul de faţă, aşadar, întregeşte seria celorlalte apărute de-a lungul vremii şi îl dedicăm „Centenarului Marii Uniri” şi tuturor înaintaşilor care s-au jertfit pentru înfăptuirea României Mari.  
 
Viviana Milivoievici  
 
Referinţă Bibliografică:
O nouă apariţie editorială: „Tradiţii ale presei ştiinţifice”, Ioan David, Viviana Milivoievici (coordonatori) / Viviana Milivoievici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2280, Anul VII, 29 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viviana Milivoievici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viviana Milivoievici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!