CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Viviana Milivoievici - Surpriza...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E o dimineață veselă de sfârșit de iarnă și soarele mângâie chipul Emiliei cu raze plăpânde. Îi place să se alinte printre așternuturi, să-l caute prin mătasea fină pe Vic, iubitul ei. Adoră să-i simtă printre degetele lungi părul blond și ușor cârlionțat, să-i simtă pielea lângă trupul său.  
 
Numai că în dimineața aceasta nu-l simte. A trebuit să plece devreme la birou. E implicat într-un proiect important și are multe detalii de pus la punct. (printre altele, și surpriza..., dar Em nu știe nimic...)  
 
Deschide repede ochii și se uită la ceasul de pe noptieră.  
 
„Off!”, își spune, „e cam târziu și trebuie să ajung repede la atelier! M-a lăsat să dorm atâta... De fapt, chiar mi-a prins bine, mai ales după ziua nebună de ieri, cu prezentarea...”  
 
Se ridică rapid din patul ce încă mai poartă aromele dorințelor împlinite din noaptea ce tocmai se-ncheiase și privirea îi rămâne ațintită pe biletul de la Vic. Îi place la nebunie acestuia să o surprindă plăcut și nu doar cu anumite ocazii.  
 
Scrie: „Em, je t'aime!”  
 
Vic știe bine limba franceză, mai ales că are în sânge ceva din nația asta. Bunicul lui era de origine franceză, Victor Pascal, iar el e cel ce-i duce numele mai departe. E extrem de mândru de asta.  
 
Em, cum îi place lui să o alinte, ia bilețelul și-l strânge la piept. Deschide apoi sertarul de la noptieră, scoate o cutie pictată în cele mai vesele culori, de mama sa, o deschide și pune biletul lângă celelalte amintiri plăcute și înmiresmate de la Vic. Le păstrează cu sfințenie de șase ani și s-au adunat multe cutii pictate, tot de mamă. E o pictoriță desăvârșită, iar Em îi moștenește talentul, fiind un designer vestimentar de succes în breasla ei.  
 
Mai aruncă o privire spre ceas, apoi ia telefonul și sună la atelier. „'Neața, Cris, o să întârzii puțin, dacă e ceva urgent, știu că o să te descurci și fără mine. Ajung cât de curând!” Și-nchide. Cris, partenera ei, nici nu apucase să spună mai nimic. Dar e o fată descurcăreață.  
 
Merge la duș. Un duș destul de rapid de data aceasta, că e în întârziere. De obicei, îl prelungește destul de mult. Îi place ca apa fierbinte să-i mângâie trupul plin de spumă și de alte loțiuni cu arome năucitoare.  
 
Cu părul încă ud se-ndreaptă spre bucătărie. Acolo o așteaptă o altă surpriză plăcută de la Vic. Găsește micul dejun și cafeaua pregătite și încă un bilet. „La cină, o surpriză!” În mintea ei se-nvârt multe, se-ntreabă oare ce? E o fire destul de nerăbdătoare, ar vrea să-l sune, dar se abține. Ia câteva înghițituri din mâncarea pregătită cu dragoste și bea cafeaua, apoi se-ndreaptă către dulap. Deși e o fire sofisticată, iar creaţiile ei sunt la fel de sofisticate, azi simte nevoia să se-mbrace lejer, în blugi și cămașa pe care i-a dăruit-o Vic de ziua ei.  
 
Iese din casă și se-ndreaptă spre mașină. Acolo, pe parbriz, un alt bilețel. „E ziua surprizelor!”, gândește ea. Fața i se luminează și e toată un zâmbet. Urcă în mașină și pleacă spre atelier.  
 
Nu se poate abține și-l sună pe Vic.  
 
- Bună, dragul meu! Mi-era dor să-ți aud vocea...  
 
- Și eu mă bucur să te aud? Te-ai odinit? Cum ești?  
 
- Sunt bine, micul dejun a fost delicios, ca-ntotdeauna, și cafeaua m-a revigorat! Îți mulțumesc, iubitul meu! Merg la atelier, o să am o zi plină, iar Cris mă așteaptă.  
 
- Ok, ne auzim mai târziu. Și eu am multă treabă la birou și altele...  
 
Știind cum îi e firea, lui Vic îi place să o facă din ce în ce mai curioasă pe Em.  
 
- Ce altele?  
 
- O să-ți povestesc mai târziu. Acum trebuie să închid. Te sărut dulce, iubita mea! Să ai grijă de tine!  
 
- Off... Ce curioasă m-ai făcut!... Te sărut și eu! Pa!  
 
- Pa!  
 
Închide telefonul și e cu gândul la surpriza ce o așteaptă.  
 
Ajunge, într-un final, la atelier. E un loc cochet, chiar în centrul orașului. Mama sa a ajutat-o să-l decoreze. E plăcut și se simte ca acasă aici, mai ales că lucrează împreună cu prietena ei cea mai bună din facultate, Cristina. Cris, cum îi place să-i spună. Au pasiuni comune și le place să creeze haine sofisticate pentru diverse evenimente speciale. După prezentarea de ieri, sunt încântate. Au avut succes, și acum trebuie să se ocupe de câteva comenzi.  
 
Em intră în atelier, iar fericirea i se citește pe chip.  
 
- Bună, Cris! Îmi cer scuze că am întârziat atât, dar știi tu... am stat până târziu în noapte...  
 
- Salutare și ție! Se vede fericirea în ochii tăi! Ți se potrivește!  
 
Își continuă ele convorbirea și încep să aleagă cele mai fine materiale, de croit, tăiat, cusut, probat.  
 
Sunt entuziasmate, în timp ce, în celălalt colț al orașului, Vic, după ce încheie ședința, se gândește cum să o anunțe pe Em că deseară va avea parte de o mare surpriză. Inelul de logodnă l-a pregătit de ceva timp și azi e ziua specială. Dar înainte de a se întâlni, vrea să-i trimită un buchet imens de trandafiri roșii, cu un mesaj – invitația la cină. Mai adaugă și o cutie cu bomboane din cea mai fină ciocolată. Știe că-i plac.  
 
Pentru a putea trimite florile și ciocolata, vrea să apeleze la o firmă specializată în astfel de servicii. Își amintește că partenerul său a apelat la serviciile acestei firme și merge la el în birou să-l întrebe.  
 
- Salut, Radu! Știi, vreau să o surprind pe Em înainte de cina specială... de care ți-am povestit că va fi deseară. Știu de o firmă, mi-ai spus tu de ea, dar nu-mi amintesc denumirea.  
 
- Uite aici site-ul lor! Am fost foarte mulțumit de serviciile oferite de ei. Sunt adevărați profesioniști. Se ocupă de tot. Tu doar alegi, transmiți mesajul și echipa lor organizează tot ce trebuie.  
 
- Mersi, amice! Te țin la curent cu noutățile! Merg să pun totul la cale.  
 
- Succes!  
 
- Mulțumesc!  
 
Vic se-ntoarce în birou și intră pe site-ul firmei. Alege cei mai frumoși trandafiri roșii, cutia de bomboane de ciocolată și scrie mesajul pentru iubita lui. Lansează comanda, primește confirmarea că într-o oră Em îi va citi mesajul.  
 
E liniștit și își vede în continuare de treabă, deși are emoții.  
 
E ora prânzului și fetele sunt în toiul creației.  
 
La un moment dat, cineva sună la interfon. E mesagerul iubirii. Em deschide și, dintr-o dată, apare în fața ei un buchet imens de trandafiri. În spatele acestuia, un tânăr la patru ace, cu o voce plăcută și foarte simpatic, îi înmânează cutia de bomboane de ciocolată și un plic.  
 
- E de la o persoană specială, un gentleman. Pentru tine, Em! Cred că este o zi mai mult decât specială pentru o doamnă superbă ca tine!  
 
Em roșește și abia îngână un mulțumesc timid. Ia în brațe florile, ciocolata și deschide cu nerăbdare plicul.  
 
- E de la Vic! O altă surpriză! Și una și mai mare mă așteaptă deseară, la cină!  
 
- Em, cred că o să devii doamna Pascal! spune Cris entuziasmată.  
 
- Abia aștept să-l văd!  
 
- Cred!  
 
Em ia telefonul și îl sună pe Vic. Cu o voce tremurândă și plină de emoție îi spune cuvinte dulci de iubire. După câteva minute bune, reia discuțiile cu Cris și vorbesc și verzi și uscate, și mâinile le merg cu spor, făcând lucruri minunate.  
 
Va urma...  
 
(mult așteptata întâlnire de iubire...)  
 
Viviana Milivoievici (Viv)  
 
Referinţă Bibliografică:
Viviana Milivoievici - Surpriza... / Viviana Milivoievici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1876, Anul VI, 19 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viviana Milivoievici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viviana Milivoievici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!