CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Virginia Vini Popescu         Ediţia nr. 2383 din 10 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

NOBLEŢEA GÂNDULUI FORMAT DE MATEMATICĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NOBLEŢEA GÂNDULUI FORMAT DE MATEMATICĂ  
 
VIRGINIA VINI POPESCU  
  
Să te apleci asupra unor probleme, care pun în valoare personalităţile marcante ale locurilor în care a fost să te naşti, nu este puţin lucru. Când lucrurile devin sistematice, generând o preocupare, scot la iveală un mod de a gândi, o nobleţe aparte, pe care o au oamenii generoşi, care nu au în marcajul lor genetic ura, invidia, egoismul, mândria nejustificată.  
Nu ştiu dacă matematica este factorul principal, dar cu siguranţă, această ştiinţă are un rol important în cunoaştere, în formarea gândirii logice, în ordonarea priorităţilor, în construirea unei imagini reale asupra problemelor vieţii precum şi în distingerea şi aprecierea calităţii.  
Aşa îmi explic fapul că un bun coleg, un profesor de matematică, un om care a fost preocupat permanent de problemele învăţământului, aducându-şi contribuţia prin orele predate cu dăruire şi prin cărţi publicate în domeniu, îndemnat de neliniştea aşezării valorilor teleormănene la locul cuvenit, a pornit pe drumul cunoaşterii şi recunoaşterii lor, aşezându-le în cărţi muncite cu migală, documentate, în monografii şi dicţionare.  
În ultimele 12 luni, a publicat două dicţionare: ,, Oameni de şcoală publicişti născuţi în Judeţul Teleorman- Dictionar biobibliografic“şi ,,Publicişti suhăieni- Dictionar biobibliografic “.  
Pentru a-şi lăsa amprenta intelectuală în folosul celor din jurul său, profesorul Gheorghe Boja scrie şi publică cât poate mai mult, făcând, parcă, un pariu cu prezentul şi viitorul.  
A publicat 30 de cărţi. Unele sunt despre învăţământ şi viitorul lui, văzut din postura de profesor de matematică şi de inspector şcolar, altele sunt culegeri de probleme cu soluţii metodice, adevărate ghiduri utile elevilor de gimnaziu şi profesorilor de matematică, altele sunt sfaturi şi destăinuiri pentru urmaşi. Toate sunt cu sufletul la vedere!  
Munca sa nu este nici uşoară şi nici banală. Dincolo de eventualele stângăcii, justificate de paralelismul dintre domenii, profesorul de matematică face lucruri deosebite.  
Fac parte dintre cei care au primit cărţile domnului profesor cu inima deschisă şi cu bucuria că oameni importanţi din Teleormanul nostru, uitaţi de lume şi de timp, majoritatea plecaţi la cele veşnice, sunt aduşi între coperţile aceleiaşi cărţi, de la care pot pleca alţi autori în continuarea frumoasei iniţiative a profesorului de matematică.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
NOBLEŢEA GÂNDULUI FORMAT DE MATEMATICĂ / Virginia Vini Popescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2383, Anul VII, 10 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Virginia Vini Popescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Virginia Vini Popescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!