CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Contemplare >  
Autor: Virginia Vini Popescu         Ediţia nr. 2034 din 26 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

SUNT FIU AL TELEORMANULUI, ALEXĂNDREAN- COLONEL VIOREL CIOBANU

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SUNT FIU AL TELEORMANULUI, ALEXĂNDREAN-COLONEL VIOREL CIOBANU  
 
De un patriotism demn de cele mai strălucitoare stele și un interes deosebit pentru cultura locală și națională, colonelul Viorel Ciobanu, mândru de locul în care s-a format și a profesat vreme de patru decenii, este un intelectual deplin, care și-a făcut judetul mândru, cunoscut și recunoscut prin activitatea sa.  
Militar de cariera şi licențiat în științe matematice, colonelul Viorel Ciobanu și-a organizat mintea, și-a desăvârșit gândirea și logica, în clasele primare la Școala generală nr.1 Turnu-Măgurele și Școala generală nr. 2 din Alexandria, și-a conturat apoi personalitatea la Liceul militar ”Dimitrie Cantemir” și Școala de Artilerie de la Sibiu şi a pornit ulterior pe drumul cunoaşterii avansate prin munca de cercetare științifică.  
Transpusă în lucrări, activități științifice și cărți, munca de-o viată, a unui om de cultură, este impresionantă. Domeniile la care face referire sunt deosebit de multe, opera sa fiind o adevarată incursiune în lumea fascinantă a culturii.  
Pentru că o parte din publicațiile sale am avut plăcerea să le parcurg încă de la apariție și să-mi dau seama de nivelul preocupărilor, de capacitatea de cuprindere și înțelegere a problemelor majore ale lumii în care trăim, am răspuns cu placere invitației de a face căteva referiri la volumul, cu mândrie intitulat ”SUNT FIU AL TELEORMANULUI, ALEXĂNDREAN”.  
Un volum al cărui cuprins este șase pagini se recomandă singur!  
Diseminarea, în scopul informării publicului larg, a cunoștințelor și experiențelor personale despre unele teorii, concepții și concepte moderne cuprinde: opiniile sale privind introducerea matematicii nuanțate în procesul conducerii militare, aplicațiile inteligenței artificiale în domeniul militar, reperele etnologice și accentele de condiționare ecologică în conflictele beligene actuale, procesele sociale și securitatea lor informațională, conexiunile războiului cibernetic cu inteligenta artificială, viața ca o expresie a informaționalului, precum și strategia militară și socială actuală, și unele aspecte ale evoluției relațiilor internaționale de astăzi.  
În special, studiile și cercetările autorului abordează o tematică de noutate absoluta și de mare interes pentru specialiști, dar și pentru publicul larg. Problematica acestora cuprinde: raportul rutină-creativitate în exercitarea comenzii militare; timp și contratimp, dimensiuni ale acțiunilor militare; modelarea matematică în conducerea militară; dimensiunea ecologică a acțiunilor militare; rolul ciberneticii și informaticii în domeniul militar și medical etc. Toate aceste subiecte abordate contribuie la ridicarea valoarii lucrării și îi dau originalitate.  
Trecerea de la știinta armatei la știintele de vârf ale vremurilor pe care le trăim, la aplicaţiile lor tehnice, de la filosofie la medicina, cunoaștere, tempologie și ecologie este un firesc al gândurilor și cunoștințelor autorului Viorel Ciobanu.  
Sinergia scrierilor sale conduce la constituirea lor într-un original și reprezentativ corpus de teze, idei, concepte, chiar pionier al unor teorii cum ar fi cea a cunoașterii vizionare și definirea unei noi discipline, VIZIONICA, care interferează elementele obiective ale vieții cu cele subiective, cu parapsihologia si paranormalul, a fenomenelor predominant bioinformaționale cu cele energetice și de medium-tehnicum.  
Cu spiritul investigatiei și al cultivării relațiilor cu oameni de valoare științifică, de comunicare și învățare, colonelul Viorel Ciobanu le dedică capitolul ,,CONVORBIRI CU DIFERITE PERSONALITĂȚI “ în care sunt propuse teme de interes deosebit, precum:  
• rolul medicinii, antropologiei și științelor de graniță și a interdisciplinarității în contemporaneitate (Convorbire cu academicianul Victor Săhleanu);  
• direcțiile și tendințele actuale în științele socio-umane și comportamentale ale secolului XXI (Convorbire cu filooful Lucian Culda);  
• studiul istoriei vechi europene și naționale, interactiunea om-natură-artifex, pașii organizării științelor, personalități românești remarcabile în domeniul științelor electrice, buclele cibernetice Conta, cosmogonia informațională (Convorbire cu prof. univ. dr. Ing. Margareta Adela Simonescu);  
• problematica securității informațiilor în domeniul militar și social, raportul dintre risc și securitate, modelare-simulare-identificare sisteme, conducerea proceselor tehnice și economice, comunicare-negociere-mediere (Convorbire cu generalul Gheorghe Ilie);  
• fenomenul războiului, agresivității și violențelor din zilele noastre, triada război-terorism-criminalitate, globalizarea și implicațiile sale, forțele speciale în Armata României, operațiile postconlict (Convorbire cu domnul col.r. prof. univ. dr. Lucian Stăncilă);  
• problematica timpului sub aspect filosofic și fizic, divinitatea și nedumeririle despre aceasta, receptarea operei lui Cioran, etc (Convorbire cu domnul colonel. R. Anghel Hoțu);  
• vechimea și perenitatea neamului românesc pe aceste meleaguri, studiul limbii și civilizației autohtone (Convorbire cu cercetătorul Liviu Teleoacă).  
Ultimul capitol al lucrării este dedicat cărților publicate ca autor și coautor.  
Opera colonelului Viorel Ciobanu, temele militare și umane abordate, sunt pansamente sterile puse pe multele răni deschise ale omului și ale omenirii.  
Cu respectul cuvenit, pentru tot ce a făcut spre binele şi frumosul culturii, îmi exprim întreaga prețuire și dedic autorului cartii ”SUNT FIU AL TELEORMANULUI, ALEXĂNDREAN”, colonelului Viorel Ciobanu, versurile: ,,Argintul brazilor cărunți / Depus pe fruntea milenară / Și azi vorbește despre mulți, / Care-au slujit această țară./.../…/ Am datoria de-a cinsti, / Prin versul meu de închinare, / Pe cei ce veșnic vor clădi/ Istoria nemuritoare!”/ (din poezia ,,Argintul brazilor cărunți”- Virginia Vini Popescu - vol. ,,INTRE PORTI DE UNIVERS”-Editura Anamarol, 2016 ).  
 
Prof. dr. VIRGINIA POPESCU  
Referinţă Bibliografică:
SUNT FIU AL TELEORMANULUI, ALEXĂNDREAN- COLONEL VIOREL CIOBANU / Virginia Vini Popescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2034, Anul VI, 26 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Virginia Vini Popescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Virginia Vini Popescu
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!