CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

Noroc nesperat nuvelă- ultima parte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
-Despre ce este vorba, Boby? întrebă Elvira. 
  
-Ceva urât ce ţine de obiceiurile etniei noastre. Aşa cred ai noştri pentru că sunt fiu de bulibaşă cum se zice popular, trebuie neapărat să i-au de nevastă pe cea mai bogată fată de-a noastră, şi uite că mi-au şi găsit-o. 
  
-Atunci, ce vei face, Boby? Trebuie să respecţi obiceiurile, eu o să înţeleg. 
  
-Dar eu vreau să respect doar hotărârea şi dorinţa mea. Eu pe tine te vreau de soţie. 
  
Elvira se simţea fericită. Era iubită, nu se mai simțea părăsită. Avea lângă ea un bărbat puternic și restul nu mai conta. Au cinat la lumina lumânărilor. Locuinţa era minunată și atmosfera foarte plăcută. 
  
-E cel mai bun vin şi crede-mă, Elvira, tot ce este mai bun va fi pentru tine.! Pe noi ne leagă şi sentimentul de încredere în afaceri, nu mai suntem chiar aşa de tineri să ne oprim doar la iubirea tinereţii. Ne-am demonstrat că putem avea şi o relaţie de afaceri, corectă. 
  
-Da, ai dreptate! Şi eu am încredere în tine. 
  
Acestea fiind zise, atmosfera plăcută creată la cină i-a împins în braţele iubirii. S-au simţit minunat împreună, dragostea matură fiind plină de satisfacţii. A doua zi, dimineață, Elvira, fericită, dădu să plece dar, Boby o trase spre el să o sărute. 
  
-Te aştept, draga mea, aici la mine şi poate, într-o zi, vei rămâne cu mine definitiv. Abia aștept să termini cu divorţul. 
  
Elvira a încheiat contractul, foarte avantajos, cu firma din Paris și, ca urmare, vor avea de lucru, nu glumă. Vor trebui să caute prin ţară, în toate regiunile, diferite modele de ie, pentru ca gama de prezentare să fie cât mai variată. Astfel, a început naveta spre Paris. 
  
Într-una din zile, după ce o luă de la aeroport, Boby îi spuse: 
  
-Acum am eu o surpriză pentru tine și sper să te bucure. 
  
După ce luară prânzul, sorbindu-și cafeaua, Elvira, nerăbdătoare ca o tinerică, îl întrebă de surpriză. 
  
Boby zâmbi. 
  
-Aşa doresc să fii mereu, nerăbdătoare şi curioasă. 
  
Se simţea un suflu nou în dragostea lor. Amândorura le făcea bine iubirea. La orice vârstă avem nevoie de dragoste și să fim fericiţi! Boby scoase din sertar o cutie minusculă. 
  
-E pentru draga mea, îi zise Elvirei, întinzându-i pacheţelul. 
  
Emoţionată, Elvira îl deschise, gândind „cu Mihai nu am avut parte de astfel de momente”. Un inel cu diamant, foarte frumos, strălucea în cutiuţă. Emoţionată, Elvira şi-l puse pe deget. 
  
-Sunt foarte fericită, Boby! Nu am crezut că voi mai avea parte de dragoste, de atenţia unui bărbat. Sunt foarte fericită! Mulţumesc, Boy! 
  
-Dar, meriţi Elvira să fii fericită! Și eu mi-am dorit să mă mai bucur de dragoste, de o nouă căsnicie, să mai fiu fericit. Prin relația noastră, am dat şi un examen faţă de noi. Ne-am demonstrat că avem foarte multe puncte comune și ne vom înţelege foarte bine. 
  
-Când îţi aduci băiatul să-l cunosc şi eu, îl întrebă Elvira? 
  
-Vom hotărî după nunta fiului tău. Băiatul este la studii în Anglia. În vacanţă o sa afle că va avea o mamă. Să ştii, copilul meu a fost tare nefericit ,a crescut fara mama. Nici nu ştiu ce-şi mai doreşte. Stăm foarte puțin timp împreună. La părinţii mei nu vreau să-l las. Ai mei au rămas fideli obiceiurilor noastre, și nu s-au emancipat deloc. Copilul nu are ce învăța nici de la ei și nici de la rude. Doar rele. Nu vezi ce se întâmplă pe străzile Parisului? ţigani ce mă fac de ruşine, cerşind,furând.. Nu cred că, vreodată, etnia asta se va civiliza. 
  
-Dar tu cum ai reuşit, Boby? 
  
- Norocul meu a fost că mi-a plăcut şcoala şi am întâlnit un profesor care mi-a acordat multă încredere. Părinții nu au fost de acord dar, , nu au avut ce să-mi facă. Și având bani, a fost în avantajul meu. 
  
-Ai făcut studii economice? 
  
-Da, Elvira, în Anglia. 
  
-Ştii, Boby, eu nu am urmat nici liceul? 
  
-Dar văd că te pricepi la afaceri, ai „stofă”! 
  
-Norocul meu, al familiei mele, a fost, de fapt, câştigul cel mare de la loto al bărbatului meu. 
  
-Da, mi-ai spus ceva! Am crezut că este o glumă. 
  
-Nu, este adevărul. A fost sursa noastră de prosperitate. 
  
-Da, Elvira, dar voi ați ştiut să folosiţi acest noroc în favoarea voastră, alţii poate s-ar fi distrat cu banii şi doar atât. 
  
-, Poate banii sunt de vină că l-am pierdut pe Mihai. Dar a fost, în schimb, norocul meu! 
  
  
*** 
  
Mihai s-a căsătorit cu femeia vieții lui, pe care credea că o iubeşte mai mult decât viaţa!. A murit sărac, S-a îmbolnăvit de inimă „rea”. Sărac şi bolnav., a regretat, mereu, că a dat „NOROCUL” peste el. „Aş fi rămas cu Elvira mea, aş fi avut copilul în ţară, lângă mine”. Desigur, toate acestea puteau să fie şi altfel , dar omul încearcă să-şi justifice nefericirea. Atât doar că pentru el „Norocul” a fost „Nenoroc”. 
  
De cele mai multe ori, Omul este cel care hotărăşte! 
  
Referinţă Bibliografică:
Noroc nesperat nuvelă- ultima parte / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2242, Anul VII, 19 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!