CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Copii >  

Frumoasa din pădurea neadormită
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FRUMOASA din PĂDUREA NEADORMITĂ. 
  
Era, mică, mică. De cu seară bunica îi citi o poveste minunată, Frumoasa din Pădurea Adormită. Ea visă, visă peste noapte că o cheamă pădurea. cea adormită. Dimineaţa după ce mama îi dădu să mănânce şi plecă la serviciu, deschise încetişor uşa , ieşi în curte la joacă. Bunica lăsă treaba şi veni la Simona,mica ei nepoţică să o dea în leagăn. 
  
- Bunico, am visat că am fost în pădurea despre cea de care mi-ai citit aseară în poveste ! 
  
-O să-i spun mamei şi duminică vom pleca cu toţii la pădure, Simona ! 
  
- Ce bine, bunico! bătu din palme fericită, Simona. 
  
Acum aştepta cu nerăbdare să vină duminica , poate o va întâlni pe frumoasa din poveste. Tata o luă în braţe şi-i şopti la ureche:te duce tata, să o căutăm pe zâna cea frumoasă.Au intrat în pădure. 
  
- Uite tata, ce clopoţel albastru , zise Simona! 
  
-Şi aici un ciucurel. Dar ciuperca asta uriaşă de unde a venit ? 
  
Tata o lăsă jos , din braţe. Simona ridică privirea spre vârful unui brad , dar nu-i vedea vârful atât era de mare. 
  
- Tati, ia-mă iar în braţe să ajung acolo sus la conul de brad, să-l ating cu mâna. 
  
Dar ,un zgomot se auzi din tufişul întunecat. Încet, târându-se scoţând năsucul, un arici ieşi pe cărare. 
  
- Bună, fetiţo, îi zise ariciul mititel. Ne bucurăm că ai venit la noi , vino să-mi vezi copilaşii, să te joci cu ei ! 
  
- Nu pot ariciule, nu mă lasă tata! 
  
- Hai încearcă şi o să vezi că poţi. Simona se uită spre tata, dar nu-l mai văzu. 
  
-Ce bine! Acum plec cu tine, ariciule, tata a plecat nu ştiu unde, şi nu mi-e frică mie singură. 
  
Îl urmă pe cărare , umblând încet să nu-l calce pe arici, nu de alta dar ce ţepi mari avea! .Au ajuns la un copac bătrân, bătrân. 
  
- Aici, Simona, am ajuns la căsuţa mea! 
  
- Dar eu nu pot să intru acolo, zise Simona, uşa de la casa ta e atât de mică! 
  
- Hai,încearcă ,să vezi că poţi. 
  
Simona mică se aplecă încetişor. Ajunse lângă arici. O, dar ce mică sunt acum ! Tati, tati uite sunt mică, mică, pot să intru în buzunarul tău. Nu-l văzu pe tati, dar reuşi să intre în căsuţa ariciului. Pe un pătuţ doi arici mititei, cu ţepi mici, mici, stăteau cuminţi aşteptând-o pe mămica lor. 
  
- Hai micuţilor, să vedeţi ce v-am adus de mâncare! O mulţime de bunătăţi. Aici aveţi siropel de arţar, mi l-a dat căprioara, vecina noastră. Aici avem pâinişoare de brusture, mi le-a dat şoricelul cel viteaz. Şi încă o bunătate, mare, mare.! Miere ! mă împiedicasem de o tulpină de floare- clopoţel, şi o albinuţă, o doamne ce harnică era, mi-a adus repede, repede fagurele acesta. 
  
O mulţime de bunătăţi ne-a adus mămica. Aricii mititei o zbughiră din pătuţul lor şi s-au înfruptat cu bunătăţile aduse . Simona-mică, privea şi plânse: 
  
- mi-e foame şi mie de ce mama nu-mi dă să mănânc ? Unde a plecat mama ? 
  
- Ştii de ce nu o vezi pe mama ? îi zise ariciul : 
  
- Tu acum Simona eşti Frumoasa din Pădurea Neadormită ! Vezi cărarea ce duce la copacul bătrân ? Acolo trebuie să ajungi şi să ai grijă să nu calci furnicuţele, să nu rupi feriga, ciupercuţele poţi să le culegi, dar să nu le tai, să nu rupi crenguţele copacilor că le doare tare şi copacii plâng! Noi cei ce locuim lângă copaci ştim când se supără pomii! Şi nu uita Simona, pădurea nu doarme, iar tu , eşti Frumoasa din Pădurea Neadormită. Simona ridică încetişor capul şi privi în jur : O tati, dar eu când am ajuns în braţele tale ?Eu am fost acolo, în căsuţa ariciului, ce frumoşi şi drăgălaşi erau cei doi arici, mici! Şi ştii, tati ce mi-a spus ariciul ? Că sunt Simona- Frumoasa din Pădurea Neadormită ! Aşa mi-a spus tati: pădurea nu doarme niciodată, ea respiră şi ne trimite nouă cel mai curat aer ! E adevărat, tati ? 
  
-Da, prinţesa mea, da Frumoasa din pădurea Neadormită ! 
  
viorica gusbeth 3 februarie 2014 
  
Referinţă Bibliografică:
Frumoasa din pădurea neadormită / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2149, Anul VI, 18 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!