CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

CAPCANA fragment din nuvelă
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CAPCANA FRAGMENT din nuvelă 
  
Autor viorica gusbeth 
  
Angela ajunse acasă destul de târziu. Intră în bucătărie, făcu câţiva paşi de dans şi veselă deschise frigiderul. Bău cu sete un pahar de apă şi la fel de veselă îşi spuse: merg să fac un duş! Ce fericită sunt! 
  
Telefonul sună aducând-o cu picioarele pe pământ. 
  
-- Alo, mamă! De ce nu răspunzi, te-am mai sunat de două ori, nici tu, nici tata nu mai daţi un semn de viaţă, m-aţi uitat? Am nevoie de bani! Se apropie licenţa şi veţi avea cât de curând un medic personal! 
  
- Bine, scumpule! Am ajuns acasă târziu, tata este în delegaţie. De cât ai nevoie? Ţi-i trimit mâine dimineaţă! Cum o duce puiul meu? 
  
Nu-mi văd capul de atâta muncă şi aştept cu nerăbdare să închei, să încep rezidenţiatul! 
  
-- Cred că voi veni două-trei zile acasă, am de căutat nişte date şi sper să le găsesc la spitalul nostru. 
  
- Ce bucurie ne-ai face! Să nu vină tata să te i-a? 
  
- Nu, mă descurc! Poate vin cu un coleg care merge la Sigişoara. 
  
Angela închise telefonul şi acea stare de bucurie tinerească, îi dispăruse. O asaltară gânduri, spre băiat, spre casă şi desigur şi spre soţ. 
  
Nu, nu merge! Toate la timpul lor! De ce nu accept că nu mai sunt o tinerică? Că, anii au trecut, că, am băiat care în curând va fi medic, că am un soţ cu care nu mă mai iubesc de mult, dar asta poate nici nu contează! 
  
Nu ascult zilnic femei care se plâng de căsnicie? De un soţ egoist? De soţi cărora nu le pasă de familie? Dar, recunosc, de această dată eu port vina! Dar, nu am ajuns aici pentru că am fost trădată, neglijată, nefericită? Nu, nu merge! Încerc să-mi găsesc justificări, dar nu sunt corectă. Singura explicaţie este iubirea mea pentru Alexandru! Ce pot face? Îl iubesc, îl iubesc! Nici la douăzeci de ani nu am fost atât de îndrăgostită! Ce să fac, eu cu mine? 
  
Întrebarea i se păru atât de caraghioasă încât izbucni în râs! 
  
- Cum vine asta, eu cu mine? 
  
Dar, hai, treci la treabă, îşi spuse îndrăgostita. Să pregătesc ceva proaspăt pentru... deja pentru cină, a trecut prânzul de mult. 
  
Scoase legumele şi carnea de pui, umplu cu apă cratiţa şi preocupată îşi începu activitatea de bucătăreasă. Soţul veni târziu şi destul de ameţit, de alcool. 
  
- Nu am nevoie de mâncarea ta, am mâncat acolo unde mă simt eu bine, nu cu persoana care mi-a devenit duşman. Se răsturnă pe canapeaua din sufragerie, şi acolo adormi. 
  
Referinţă Bibliografică:
CAPCANA fragment din nuvelă / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2113, Anul VI, 13 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!