CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  

Să nu uiți trandafirii continuare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
. Da, într-adevăr, nu vor avea timp să-l primescă în seara aceasta, se duc la o onomastică, dar îi spuse: 
  
— Vino la mine la cabinet, mâine, nu am nici un proces, voi fi la birou. 
  
— Pe la ora zece e bine? o întrebă Ştefan. 
  
— În regulă, îi răspunse Delia. 
  
După ce făcu un duş se hotărî să coboare la restaurant să mănânce ceva. O zări la recepţie pe duduia căreia Virgil îi făcu curte. Atunci se hotărî să întrebe de unde să cumpere parfumul recomandat de ea. Aşadar, lucrurile erau pe jumătate rezolvate. Ştia încotro să se îndrepte mâine. Nu-i cădea prea bine vizita la acea oră. Îi cam strica planurile sale de serviciu. Noaptea trecu liniştită, se odihni, se relaxă, iar de dimineaţă porni la treabă. După ce cumpără parfumul, preţul îl cam lăsă fără replică. Greu se întreţine o femeie pretenţioasă, îşi zise, cum se face că duduia de la recepţia hotelului îşi permite? Apoi intră la florărie. Ceru două buchete de trandafiri, unul din partea lui Virgil, o să iau roşii, iar din partea mea, trandafiri albi. Cumpărăturile fiind făcute, porni spre vilă. Sună la soneria cabinetului și intră. În antecameră o tânără, probabil stagiară, îl pofti în biroul Deliei spunându-i că doamna vine imediat. Îi aduse o cafea, iar el aşeză florile pe o măsuţă aflată în încăpere. Sorbi cafeaua, nu prea caldă, dar tare. Ce gust excelent, îşi spuse. Răsfoi o revistă aflată tot pe măsuţă, privi la ceas, nu-şi planifică decât un sfert de oră pentru vizită, se grăbea la treburile sale. 
  
— Iartă-mă, Ştefan! Am clarificat o problemă de-a casei, cu menajera. 
  
Delia nu remarcă la început florile. 
  
— Tu, să mă ierţi, să ne ierţi, Delia. Ieri nu ne-am comportat ca nişte cavaleri, am venit să repar greşeala. Din partea noastră, primeşte acest cadou şi în amintirea anilor de liceu, trandafirii aceştia. 
  
Delia luă din mâna lui Ştefan cutia, apoi privi fix la trandafiri. Se sprijini cu o mână de birou, închise ochii. Obrajii i se făcură albi ca varul. Ştefan privea şi nu înţelegea ce se întâmplă, nu-i plăcea parfumul, florile? Apoi Delia aproape că pică pe scaunul de la birou. 
  
— Aşadar voi aţi fost, ţipă ea! Voi doi m-aţi nenorocit. Ia-ţi florile, ţipă ea, trântindu-le de duşumea. 
  
Ştefan înlemnise. În niciun caz nu se aştepta la una ca asta. 
  
— Pleacă, nu vreau să te mai văd, să nu vă mai văd pe niciunul dintre voi. 
  
Ştefan îşi reveni din şoc. O prinse de mâini: 
  
— Linişteşte-te Delia! Explică, ce se întâmplă de fapt? Suntem adulţi, nu adolescenţi, să ne comportăm astfel. Spune-mi ce am greşit şi atunci plec şi promit că nu te voi mai întâlni vreodată. 
  
Delia îşi puse capul pe birou, hohotind de plâns. Ştefan stătea încremenit aşteptând o explicaţie. Ea se linişti. Totuşi, se ridică de la birou şi-i spuse lui Ştefan privindu-l în ochi: 
  
— Jură-mi că nu aţi vrut să mă răniţi cu ceea ce aţi făcut! Voi nu ştiţi că am pierdut o sarcină din cauza acestor trandafiri nenorociţi, spuse ea călcând florile, în picioare. 
  
— Delia, doresc o explicaţie! Nu înţeleg ce acuzaţii îmi aduci! Explică-mi! Îmi datorezi o clarificare a comportamentului tău, având în vedere că eşti avocat. 
  
S-au aşezat în fotoliile din încăpere, Delia anunţă asistenta că nu primeşte, în următorul sfert de ceas, pe nimeni. A început să-i povestească. Şi-a dat seama că a făcut o presupunere gravă, Ştefan habar nu avea ce anume a declanşat criza ei, ce vină purtau frumoşii trandafiri ce zăceau ca nişte victime pe duşumea. Îi povesti începând cu acea dimineaţă, cu mulţi ani în urmă, când a găsit petalele ce au făcut-o să spere că este iubită în taină. Apoi şi celălalt incident, desigur nu uită de buchetul din seara de anul nou, cu biletul... Să nu uiţi trandafirii. Nu a fost uşor pentru Delia să-şi destăinuie temerile. Ştefan asculta în tăcere fără să comenteze. Delia tăcu. Se aşternu tăcerea între ei. Apoi Ştefan se ridică din fotoliu, spunând: 
  
— Nu cumva tu eşti cea care dramatizezi? Poate există un bărbat care nu are curajul să-şi destăinuie sentimentul şi procedează astfel. Ce-i drept nu e un comportament normal, probabil logica lui este alta, dar luând în considerare că nu te-a atacat sub nicio formă, de exemplu, să introducă o substanţă periculoasă în buchet sau mai ştiu eu ce, ca să-ţi pună viaţa în pericol, în această situaţie dragă colega, nu văd de ce poţi considera gestul periculos. Dar, dragă Delia, aici este un mic război psihologic, bănuiesc că şi tu ai înţeles asta. Îţi propun să pornim la drum amândoi să descoperim personajul din spatele florilor. Eu sunt venit în Braşov şi în interes de serviciu. Urmăresc de ceva vreme un individ. Deocamdată nu îţi destăinui prea multe. Voi veni mai des în Braşov, poate lucrăm împreună şi la cazul meu. Până atunci culege şi tu date despre acea zi, prima, în care ai găsit pe terasă, covor de petale. 
  
— Paralel cu munca mea, am să găsesc şi eu timp, dragă Ştefan, să fac cercetări, chiar dacă nu am veleităţi de detectiv, glumi Delia. 
  
Dar Ştefan nu se supără pentru înţepătură, el dorea sincer să-şi ajute colega și prietena. I se părea totul foarte absurd... şi cine ştie ce psihopat urmăreşte ceva foarte concret? își spuse. 
  
— Delia, nu considera că este din partea mea infatuare! Eu cu asta mă ocup, cu urmăriri. 
  
Referinţă Bibliografică:
Să nu uiți trandafirii continuare / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1862, Anul VI, 05 februarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!