CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Să nu uiți trandafirii continuare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Îl aşteptă puţin. El sosi, vesel, o luă de mână. 
  
— Hai la maşină! 
  
— Dar unde? În ce cartier, Cristi? 
  
— Surpriză! Ai răbdare! 
  
Au traversat centrul şi s-au îndreptat spre cartierul Dâmbul Morii, un cartier special al Braşovului. Dar aici sunt numai vile, spuse Delia. 
  
Cristi tăcea şi savura momentul surprizei. Locuinţa era deja cumpărată, acesta era marele secret. O vilă cochetă, balcoane elegante. Cristi opri. 
  
— Aici, am ajuns! 
  
Delia coborî din maşină, dar ochii îi avea aţintiţi spre clădire. Îşi făcuse câteva idei, dar această vilă era într-adevăr o surpriză. 
  
— E minunat ce văd, Cristi! Hai, repede să văd interiorul. Proprietarii sunt aici? 
  
Fără să-i răspundă, Cristi scoase cheile din buzunar. Intrară într-o curte cu un gazon curat, îngrijit. 
  
— Locuinţa are trei intrări, aceasta după cum vezi, e prima. Deschise grăbit uşa elegantă de la intrare. O răcoare plăcută îi întâmpină. 
  
— Dar unde sunt proprietarii? Cât costă o astfel de casă? De unde bani? Ce planuri ai? Toate întrebările Delia le puse pe nerăsuflate. Era atât de surprinsă încât nu avea răbdare să asculte pe rând, răspunsurile. 
  
Locuinţa nu era mobilată,doar camera de la parter avea câteva piese. 
  
— Hai să stăm jos să discutăm, îi spuse Cristi. 
  
S-au aşezat în cele două fotolii existente, fiecare cuprins de nerăbdarea de comunicare. 
  
— Hai, vorbeşte odată, Cristi! Cât costă? Asta e marea întrebare! În loc de răspuns, Cristi îi întinse grămada de chei. 
  
— Sunt ale noastre, draga mea! Am cumpărat-o, deja! 
  
Surpriza Deliei desigur era pe măsura veştii. 
  
— De unde bani, dragoste? Aveam în bancă doar un sfert din suma ce ai dat-o pe această locuinţă, spuse Delia după ce află cât a costat vila luată cu banii jos. 
  
— Important este să-ţi placă, să ducem acea viaţă pe care o visăm. Copilul să aibă toate condiţiile. 
  
Cristi rămase în fotoliu, puţin îngândurat, văzând că bucuria Deliei nu era deplină. 
  
Of, banii ăştia, tot de ei ne împiedicăm! 
  
Delia urcă iară , să mai privească la camerele de la etaj, făcându-şi planuri, visând cu ochii deschişi la aranjarea camerelor. Coborî, parca mai veselă, mai fericită, spunându-şi că se vor descurca ei, nu dorea să strice clipa minunată ce o aveau dorea să intre în locuinţă cu inima deschisă. 
  
— Iubitule, casa este minunată! Am gândit acolo sus la mobila din camera copilului şi desigur cât ne va costa. Nu fii supărat pe mine că sunt îngrijorată, dar ar fi fost bine să planificăm împreună, cumpărarea. 
  
— A venit pe neaşteptate, Delia! O familie pe care o cunoşteam de mult a plecat din ţară şi dorea să-şi vândă urgent locuinţa. Când am aflat, nu am putut rezista ispitei, am dorit să o cumpăr pentru noi. Îmi place extraordinar să-ţi văd pe chip, surpriza! Şi de altfel a fost o ocazie pe care nu o puteam rata. Acum să ne bucurăm şi să planificăm ce facem în continuare. Doresc să ne mutăm cât mai curând. 
  
CAP. 3 
  
— Nu ridica, te rog, îi spuse Cristi, Deliei când aceasta începuse să scoată din dulapuri lenjeria. 
  
Începură mutarea. Locuinţa, aerisită, curată, cu mobilă de dormitor, bucătărie, camera copilului, nou-nouţă, îşi aştepta noii locatari. Casa fusese a unui comerciant, fost patron de restaurant, dar care se mută definitiv la unicul copil ce locuia în Canada. Aprobarea pentru plecarea lor venise când nu se aşteptau şi locuinţa trebuia vândută. Într-una din seri, Cristi aflându-se cu un fost pacient în localul cu pricina, află întâmplător de vila ce trebuia urgent vândută. Din acea seară puse stăpânire pe el dorinţa de a cumpăra casa. Luă legătura cu proprietarul, s-au înţeles la preţ, următoarea mişcare, banii. Împrumută de la Bancă întreaga sumă, ştiind că o parte va achita curând, iar ce rămâne se va plăti în rate. Astfel, deveni Cristi proprietarul elegantului imobil. O stare de oboseală plăcută o copleşi pe Delia. Îşi luase trei zile libere să pună în ordine, casa. Era nespus de fericită. Aerul rece de munte o înviora şi-i dădea putere de muncă. Se gândi la începutul mutării să găsească pe cineva să o ajute la aranjarea casei, dar nu găsi persoana potrivită, aşa că luă în serios munca de una singură, desigur ajutată de Cristi la treburile mai grele. Intră în splendida bucătărie, spunându-şi că, aproape și-ar dori să fie casnică, să se bucure de tot ceea ce însemna munca unei femei. Deliei îi plăcea să gătească, să facă ordine, curăţenie. Nu o deranja de fel această activitate dimpotrivă, îi dădea impresia de putere, de control asupra casei. Aşa învăţase şi ea, de la mama. 
  
Scoase din cuptor friptura aromată, masa fiind pregătită, aştepta cu nerăbdare sosirea lui Cristi. 
  
Referinţă Bibliografică:
Să nu uiți trandafirii continuare / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1796, Anul V, 01 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!