CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Să nu uiți trandafirii continuare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
— Domnișoară Dana, soţia, a decedat acum trei ani, am o fiică în Austria, căsătorită, cu care mă întâlnesc foarte rar. V-am spus puţine despre mine şi e drept să ne cunoaştem mai bine. Voi fetelor, nu aţi fost căsătorite? 
  
Delia oftând, dădu din cap. 
  
— Da, am fost, dar mariajul s-a încheiat de câţiva ani buni. 
  
— Iar eu, zise Dana, am fost logodită. Ce bine că am rămas numai în stadiul de logodnă. Am fost nespus de dezamăgită de iubitul meu. 
  
— Cam devreme aţi început cu dezamăgirile, eu doresc să-mi continui viaţa, îmi doresc un nou mariaj. Fata mea nu este de acord dar, uitaţi-vă, am rămas foarte singur, și e prea devreme. 
  
— Unde lucraţi, domnule Sorescu? întrebă Delia. 
  
— La Institutul de Proiectări de pe Mihai Viteazul. 
  
— Vă invit la restaurantul Cerbul Carpatin, să luam prânzul. Dana se uită la ceas. 
  
— O, dar e târziu! Când a trecut timpul? Eu vă mulţumesc pentru invitaţie dar mă întâlnesc cu o veche prietenă pe care nu am văzut-o de ceva ani! Vă doresc poftă bună, ne vedem, sus. 
  
Mihai rămase cu Delia. De altfel asta îşi dorea. Îi plăcea şi Dana, dar pentru Delia şi pentru tristeţea de pe chipul ei simţea o atracţie specială. După o masă şi o atmosferă nespus de plăcută, s-au îndreptat spre Poiană. 
  
— M-am simţit foarte bine în compania ta, Delia, încă o zi şi îmi termin mica vacanţă. Vrei să ne întâlnim şi să ne continuăm prietenia care se încheagă acum? 
  
— De ce nu? 
  
A treia zi fetele au fost invitate în excursie de noua lor cunoştinţă. Dana comentă: nu-mi prea place insistenţa individului. 
  
— Cum a fost ieri? Nu a fost prea insistent? 
  
— S-a purtat normal, mi-a povestit câte ceva despre el. 
  
— Desigur, şi tu ai făcut la fel? Aşa este, Delia? 
  
— De ce crezi asta? Ţi se pare că nu sunt destul de matură? 
  
— Ei, aşa spun eu! N-aş vrea să povesteşti de întâmplarea ta cu... trandafirii. 
  
— Dar, încep să dau uitării capitolul ăsta, nu mi-l aminti. 
  
Chiar aşa, ce mare întâmplare? gândi Dana. Au plecat totuşi toţi trei în excursie. S-au simţit foarte bine. Oboseala urcuşului şi aerul tare de munte, le-a creat o stare nespus de plăcută. 
  
— Am să regret că au trecut zilele acestea atât de repede. Eu plec diseară, zise Mihai. Voi călători o parte de noapte, dar, îmi vor rămâne câteva ore de somn. Mâine voi fi deja la serviciu. 
  
După două zile a plecat şi Dana. Delia a rămas singură, pentru câteva zile. O toamnă minunată, zile senine fără pic de nor, cerul curat, albastru, i-a umplut restul vacanţei. Se simţea foarte bine singură, în liniştea camerei, sau în liniştea poienilor unde făcea plajă. Cu o zi înainte de plecare a cunoscut un bărbat fermecător. 
  
— Cristi Moga, se recomandă el. 
  
Au urcat împreună cu telefericul spre Postăvarul. Acolo îi plăcea Deliei să facă plajă. Erau puţini amatori pentru acea zonă, aşa că poiana îi aparţinea. El îşi aranjă cearșaful de plajă, destul de aproape de Delia. Astfel s-au cunoscut. Era braşovean. Timpul nu-i permitea prea multă libertate, după cum spunea el, venea rar în Poiană. Era medic, holtei convins, bărbat frumos. A fost dragoste la, prima vedere! Delia s-a lăsat prinsă în jocul nemilos al pasiunii. El avea o vacanţă de trei zile, nici nu voia să coboare în oraş. Când Delia se pregăti de plecare, vacanţa fiind pe sfârşite, el îi propuse să o însoţească. Au plecat la drum la sfârşit de săptămână. 
  
— Voi începe serviciul, luni, până atunci doresc să stăm împreună, să ne cunoaştem mai bine. Nu pot să te pierd, acum, când deabia ne-am cunoscut. 
  
O bucurie imensă se strecura în sufletul Deliei, iată, în sfârşit, a apărut ceea ce a sperat, un bărbat adevărat în viaţa ei. Kilometrii care îi despărţea, nu mai contau. Cristi făcea săptămânal drumul pentru a fi împreună. Dana, prietena era puţin geloasă pe fericirea Deliei, dar şi-a găsit şi ea dacă nu marea iubire, dar o iubire matură, echilibrată, în braţele lui Mihai, proaspăta cunoştinţă făcută în scurta ei vacanţă. Mihai, se îndrăgosti de Dana chiar dacă nutrise la început o simpatie pentru Delia. 
  
Dana! Este deosebită îşi spunea Mihai, nu e complexată ca Delia, ştie să preţuiască ceea ce are, clipa devenind pentru ea importantă.. Aşadar, pentru ambele fete sejurul a fost de bun augur! 
  
Referinţă Bibliografică:
Să nu uiți trandafirii continuare / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1784, Anul V, 19 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!