CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Să nu uiți trandafirii continuare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
! Să plecăm de aici, să nu apară vreun moş Martin! 
  
— Da, unul cu două picioare, zise Dana. 
  
Au părăsit farmecul poieniţei de munte, au coborât la hotel. 
  
— Iar la masă? O să punem nişte kilograme aici! Și eu care lupt cu păstrarea siluetei, nu crezi că ar fi bine să trec peste masa de prânz? 
  
— Hai, Dana, las-o baltă. 
  
Mâncară cu poftă. 
  
— Nici nu e de mirare cu aerul ăsta, zise Delia. 
  
— Eu merg în cameră, m-a obosit plaja. 
  
— Eu plec în recunoaştere, i-au maşina! 
  
— Bine, dacă nu doreşti să tragi un pui de somn... 
  
Dana scotoci în poşeta Deliei căutând cheile. 
  
- Am plecat, dragă. Îţi doresc somn cu vise fără petale de trandafiri! 
  
Dar Delia, somnoroasă, nu-i răspunse și îi făcu semn de la revedere, cu mâna. 
  
Îmbrăcată lejer, Dana, în orice moment al zilei ştia să fie elegantă. Iată, şi acum, un pantalon uşor de culoare roşie îi sublinia mijlocul subţire. O bluză din in, voit neglijentă, o făceau deosebit de atrăgătoare. O faţă ovală încadrată de un păr de culoarea mierii, cu obraji radiind de sănătate, Dana era la fel de frumoasă ca Delia. Cele două se completau prin farmecul tinereţii şi pentru că aveau firi ce se asemănau. Urcă în maşină și străbătu drumul de o frumuseţe deosebită, spre centrul oraşului Braşov. 
  
Cobor în oraş să casc gura prin magazine, îşi zise... Cheltui o groază de bani cumpărând suveniruri, mâncă într-o cofetărie îngheţată, căscă gură prin diverse magazine. Îşi spuse... neapărat, mâine să urcăm pe Tâmpa, sper că mă va însoţi şi Delia. Îşi propuse să-şi scoată prietena din starea de stres în care pluteşte. De altfel, credea că exagerează. Poate un curtezan timid se ascunde în spatele petalelor. Zâmbi... Ajunse la timp pentru cină. La masa lor se aşeză, cerându-şi permisiunea, un bărbat frumos, un gentleman puţin mai în vârstă, spre cincizeci de ani, gândiră fetele. 
  
— Sunt într-un scurt concediu. Sorescu, mă numesc, zise el sărutând mâna Danei şi a Deliei. Aţi venit de mult? Eu am sosit doar de trei ore. Am avut un drum cu peripeţii, am tras o spaimă... Nişte nebuni opreau maşinile stând în mijlocul şoselei, cât pe ce să-i calc! Sunt destul de obosit dar, nu stau decât trei zile, atât îmi pot permite, aşa că doresc să mă distrez. Mă însoţiţi la Barul de noapte? Au un program formidabil de striptis. 
  
— Cred că este preferatul bărbaţilor, noi suntem puţin demodate, zise Delia. Ne place muntele, am venit pentru frumuseţea peisajului, pentru aerul încărcat cu ozon şi, de altfel, suntem încă obosite de la drum, ieri am sosit şi noi. 
  
— Atunci rămâne pentru mâine seara, să ieşim cu toţii unde doriţi voi. Mă bucur că am întâlnit două fete încântătoare şi, în mod sigur, ne vom simţi bine. 
  
Fetele au înţeles nevoia lui de companie, domnul arăta bine, iar ele au venit să facă şi cunoştinţe noi. În cameră au discutat şi au pus la cale, să coboare în oraş. 
  
— Ce zici de el, întrebă Dana? 
  
— Ce avem de pierdut? Să încercăm să ne petrecem timpul într-un mod plăcut. 
  
Au mers a doua zi în oraş, au vizitat grădina zoologică şi, desigur, nu au lipsit nici magazinele. În final au urcat și pe Tâmpa. 
  
— Domnule Mihai, fetele aflară că acesta e numele colegului de plimbare, sunteţi singur? Nu aţi venit cu soţia? 
  
Referinţă Bibliografică:
Să nu uiți trandafirii continuare / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1782, Anul V, 17 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!