CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Să nu uiți trandafirii Roman fragment
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SĂ NU UIŢI TRANDAFIRII 
  
CAP. 1 
  
Târziu, în noapte, fusese trezită de un zgomot de neînţeles. Se ridică din pat buimăcită, întrebându-se ce se întâmplă. Încercă să se liniştească zicându-şi că poate pisica a dărâmat vreun ghiveci de flori. Căscă și se întinse. Aruncă ochii spre ceasul de pe noptieră. Numai ora două? Mi s-a părut că am dormit mai mult. Merg să-mi fac o cafea, să mă liniştesc. Se sculă din pat, îşi trase un capot şi plecă spre bucătărie. Îşi făcu cafeaua și sorbi cu poftă. N-o să mai dorm şi mai este mult până dimineaţă! Într-un târziu, adormi totuși. Dimineaţă, când ieşi pe terasă, rămase uluită. Toată terasa era presărată cu petale de trandafir roşu şi alb. Cine mi-a făcut această imensă surpriză? Aşadar zgomotul ce l-am auzit astă noapte de aici venea? Cineva îmi declară iubire? Asta vrea să-mi transmită? Trecu în revistă posibilii bărbaţi ce i-ar fi făcut o astfel de surpriză, dar niciunul nu ar fi fost capabil de un astfel de gest. Ea avea treizeci de ani, nu mai era o adolescentă naivă. Ce-i drept, avea pretendenţi chiar dacă, în urmă cu cinci ani, căsnicia ei se destrămase. 
  
A fost sinceră și devotată soţului, s-a dăruit căsniciei fără rezerve, pornind la drum nespus de fericită. Dar nu a fost să fie ca în dorinţele ei. 
  
Delia, acesta e numele frumoasei noastre eroine, cu un minunat păr de culoarea smochinei în pârg, ochi căprui expresivi, cu acea aură pe care o tânără de treizeci de ani poate să o aibă, era frumoasă. Dar, cu toată frumuseţea ea nu era deloc fericită. Ochii ei nostalgici, nu erau prea atenti la ceea ce se întâmpla în jurul ei. 
  
De data aceasta chiar îi dădea târcoale nesiguranţa... Să fie oare gestul o dovadă de iubire sau e altceva? 
  
Cred că exagerez ca de obicei. Am ajuns să-mi fie teamă de aceste minunate petale de trandafiri? Se aşeză în balansoarul de pe terasă încercând să privească în linişte minunatele petale. E timpul să mă liniştesc! De ce să dau atât de multă importanţă unui gest poate chiar banal? Hm... în niciun caz banal... Ar trebui să fiu fericită! Totuşi, cineva mă iubeşte şi ştie să fie romantic, aşa cum mi-am dorit întotdeauna! Fostul ei soţ, puţine şanse să dea semne de romantism, gândi ea. Desigur s-au căsătorit din dragoste dar, într-un final, s-a ajuns la... final. O mai străbăteau regrete. Se scutură. Nu, nu ,voi merge înainte, regretele nu-şi au rostul, sunt fericită în dimineaţa asta chiar dacă nu am dormit suficient. Hai la treabă, îşi zise. 
  
Intră în cameră. Astăzi mă îmbrac elegant, poate bărbatul viselor mele va apare în persoană. În timp ce se îmbrăca, se tot întreba Cine, cine a făcut minunatul gest? Dar nu află nimic nici în următoarele zile. Misteriosul îndrăgostit nu apărea şi pace! Deveni tristă. Ce urmează oare? Care va fi următorul gest ce-l va face necunoscutul? Viaţa îşi urma cursul fără suişuri şi coborâşuri. Petalele de flori adunate şi uscate le adaugă în baie lăsând un miros plăcut în apă. Şi cam atât. Venea toamna. Soarele nu mai era atât de puternic, nu mai ardea, dar era atât de plăcut! 
  
Plec în concediu la sfârşitul lunii, îi zise Delia prietenei sale, Dana. — Nu vii şi tu? 
  
— Să văd ce spune şeful! Știi bine că mi-am luat jumătate de concediu în primăvară. Nu sunt planificată pentru sfârşit de august. Unde doreşti să pleci? 
  
— La Braşov. Îmi este dor de frumuseţea munţilor, acolo voi avea toate condiţiile dorite de mine. Am luat bilet la un hotel în Poiană, dar am loc și pentru o a doua persoană. Tu ai fi cea mai indicată. La tine mă gândeam! 
  
— Să ştii că mi-ar surâde o vacanţă la Braşov! De ce nu mi-ai făcut propunerea mai repede? 
  
— Zilele trecute m-am hotărât! Am găsit o ofertă super pe internet. 
  
— Aceea de zece zile? 
  
— Da, aceea! 
  
— Da, am consultat şi eu oferta, dar mă gândeam să-mi las câteva zile pentru sărbătorile de iarnă. 
  
Au plecat totuşi împreună, vesele, lipsite de griji. Bani aveau suficienţi. Erau bine plătite, munceau mult, meritau. Amândouă erau tinere, frumoase, libere. Maşina alerga. Pe Valea Prahovei, aglomeraţie. 
  
— Ar fi trebuit să plecăm la început de săptămână, nu la sfârşit. Credeam că se termină sezonul excursiilor. 
  
— Asta crezi tu, Delia! Bucureştenii gândesc altfel. 
  
Către seară au ajuns în Poiană. 
  
— Acesta este hotelul nostru, Dana! Arată grozav la exterior. E de patru stele! 
  
S-au cazat într-o cameră minunată cu o baie elegantă. 
  
— E bine! Îţi place Dana ? 
  
— Excelent! 
  
Referinţă Bibliografică:
Să nu uiți trandafirii Roman fragment / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1776, Anul V, 11 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!