CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

fragment din romanul : Să nu uiți trandafirii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
S-au ferit să discute despre cel mai fierbinte subiect: Ludmila. Asta nu este o împăcare sinceră, gândi Ştefan. Ar trebui să deschid eu subiectul acesta dureros pentru amândoi şi din care motiv eu nu mă voi spăla nicicând de păcat. Bine că el nu ştie că eu o vizitez pe Ludmila, şi-i văd fiul de mai multe ori decât îl vede el. Dar tăcu. Ar fi fost prea mult pentru o singură zi.  
 
— Te rog, Virgil, sună-i pe părinţi şi spune-le mai multe despre sănătatea ta.  
 
Trist, Virgil îi aruncă privirea aceea goală de care îi fusese teamă încă din copilărie lui Ştefan. Îşi amintea de parcă nu trecură mulţi ani de atunci, când se întâmplă nenorocirea. Erau amândoi în tabără şcolară. La un joc nevinovat, de copil, aveau nouă ani, un copil aruncă de la etaj un obiect mare de fier, acesta lovindu-l grav pe Virgil la cap. Fratele său leşină. Ştefan îşi aminti cât de înspăimântat a fost atunci. Desigur, imediat instructorul taberei a adus medicul. Virgil s-a îmbolnăvit grav. Avu câteva crize de epilepsie, făcu un greu tratament, care dădu rezultat, dar sensibilitatea lui rămase. I se mai întâmpla să facă de convulsie, apoi reuşi să se liniștească. Ştefan era îngrijorat, gândindu-se dacă starea lui de acum, pierderea conştienţei nu avea legătură cu acel episod din copilărie.  
 
— Nu fi îngrijorat, Ştefan, o să-mi revin, am atâtea de făcut!  
 
În hotel se opriră în holul elegant unde ocupară două fotolii din cele câteva existente acolo. Erau obosiţi și, totuși, nu doreau să meargă la culcare. În hol mai erau două persoane, probabil mamă şi fiică, care stăteau de vorbă. Un miros plăcut inundă holul şi poate tot hotelul, gândi Virgil. Ce combinaţie chimică a dat naştere acestui miros atât de plăcut?  
 
— Simţi şi tu mirosul acesta aparte?  
 
— Da, e chiar odihnitor sau poate sunt eu obosit. Mă face să adorm.  
 
Au râs amândoi imaginându-şi cum ar arăta ei doi, bărbaţi tineri, să adoarmă pe hol.  
 
— Dar ştii la ce mă gândesc? La ce m-a dus gândul simţind mirosul acesta misterios?  
 
— Spune-mi frate!  
 
— Nu i-am adus Deliei nici măcar o floare când am intrat în casa ei. Ce ar fi să-i cumpăr un parfum? Poate chiar acesta, dacă duduia Lica ne recomandă parfumul. Poate este al ei.  
 
Virgil fără să aştepte răspunsul lui Ştefan, se ridică din fotoliu şi se apropie de recepţioneră. La acea oră nu era aglomeraţie. Virgil aşteptă să termine Lica înregistrarea clientului ce se afla acolo, apoi ajungând în faţa ei o întrebă zâmbind cu subînţeles:  
 
— Duduie îmi permiteţi să vă miros parfumul?  
 
La început Lica se supără.  
 
— Cum vă per...?  
 
— Iertați-mă, nu am vrut să fiu mojic! Dar eu şi fratele meu – ştiți că este fratele meu, nu-i aşa? – nu ne putem dezlipi de pe fotolii. Mirosul parfumului de aici ne-a invadat nările și creierul.  
 
— Ha, ha, ha! râse Lica. Da, acum înţeleg mica introducere. Aveți dreptate, eu mi-am dat cu parfumul acesta ameţitor, pentru că după ce ies de la serviciu merg la un spectacol.  
 
— Aș dori să dăruiesc acest parfum magic unei prietene dragi. Puteți să îmi spuneți ce marcă e?  
 
Lica desprinse o mică foiţă din carneţelul de lângă ea și scrise denumirea parfumului.  
 
— Mi-am imaginat eu că este franţuzesc.  
 
Referinţă Bibliografică:
fragment din romanul : Să nu uiți trandafirii / Viorica Gusbeth : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1767, Anul V, 02 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorica Gusbeth : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorica Gusbeth
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!