CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 2286 din 04 aprilie 2017        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - STATUL MAFIOT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Contribuţia economistului Pavel Roman (AGERO Stuttgart) la tranziţia de la puterea verticală, statul mafiot oriental la statul de drept occidental este fragmentară, dar meritorie. Articole sale tratează diferite aspecte economico-financiare din zona de conflict dintre dreptul comunitar vesteuropean, UE şi devălmăşia ortodoxă moldo-valaha.  
 
România stat mafiot, au spus-o mereu preşedinţii Emil Constantinescu, Traian Băsescu, publiciştii Adrian Pleşu, Sorin Roşca Stănescu şi semantarul acestor rânduri. Cine caută pe google - România stat mafiot - găseşte 218.000 de documente.  
 
Statul de drept este produsul Revoluţiei, Renaşterii papale, sec. XI-XIII, când s-au sacralizat dreptul, persoana, raţiunea, şcoala, etica, când sacerdoţii et imperii, papa şi împăratul şi-au definit sferele de putere distincte, şi s-au pus astfel bazele civilizaţiei, culturii politice occidentale, democraţiei, societăţii civile, greu de înţeles sau acceptat în corpore de partidă ortodoxă moldo-valahă - PMR, PCR, FSN (PNL, PSD) - mereu victorioasa în alegeri.  
 
Normele statului de drept e străin orientului, unde Despotul, Stăpânul, puterea este de natură divină şi sursa absolută de drept. De la Bucureşti la Bangkok şi de la Moscova la Ankara asta e normalitatea. România e însă de jure în occident, UE/NATO şi încearcă să rupă lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolitane şi să adere şi de facto la civilizaţia occidentală, la normele Renaşterii papale. Orient versus occident? Un nou modus vivendi?  
 
Faptul ca preşedinţii camerelor parlamentare, senatori, primari sunt inculpaţi pentru corupţie, contravine normelor statului de drept, UE/NATO, nu însă a orientalilor, pentru care haiducia, furtul şi minciuna sunt singurele lor forme de protest, împotriva duplicităţii şi mimării occidentale a bonjuriştilor, încă din sec XIX.  
 
„Nu vom avea total puterea până nu vom avea Justiţia!’' a sintetizat, reprezentatul elitei postcomuniste, dl. Voiculescu, din puşcărie. Asta vor inculpaţi, dl. şi dna. Bombonica Dragnea!? Ei câştigară la urne, fac guvern, dar sunt împiedicaţi mereu să facă legile lor, orientale, în contradicţie cu statul de drept occidental.  
 
Perspectivele despoţiei moldo-valahe sunt în EU/NATO limitate. În caz că Trump şi Putin vor negocia şi înţelege ca la Yalta şi Malta nu e exclusă nici Reconquista Ortodoxă în Balcani, nici devălmăşia baronilor moldo-valahi, care vor pune în joc astfel soarta ţării, la aniversarea a unui secol de la Marea Unire.  
 
*  
 
Din 1989 statele ortodoxo-comuniste din fostul Lagăr sunt în tranziţie spre state mafiote, urmărea eşecului refacerii unităţii creştine. Vezi structurile crimei organizate din fosta URSS, Jugoslavie şi Bulgaria, România. Dictatura de dezvoltare marxistă urmărea să ajungă din urmă şi să depăşească occidentul, pe când mafia ortodoxă se substitue statului şi amâna astfel dialogul cu Roma, refacererea unităţii de credinţa şi credibilitate est-vest.  
 
Dictatura se baza pe sclavi, fără drept de mişcare şi cuvânt. Mafia continua tradiţia Hoardei de Aur, Bizanţului, Despotului, dar fură de la buget mai subtil, sub mantia aparent liberal-occidentală. În parlament, guvern, justiţie sunt aleşii baronilor ortodocşi care refuză din moşi-strămoşi, prin crez, cultura occidentală şi sunt dependenţi de crimă organizată, evaziune fiscală, corupţie. Dacă cred în acela de aceiaşi credinţa, e firesc ca occidentalii nu-i cred şi nu pot, n-au voie să-i ajute pe cei ce merg pe căi greşite. Aşa că ortodocşii se răzbuna prin crima organizată, paternalismmul mafiot.  
 
Din multitudinea de analize competente privind statul mafiot (vezi gen. Aurel Rogojan, econ. Pavel Roman) incompatibilitate milenară dinte ortodocşi şi occidentali e trecută mereu cu vederea. Aşteaptă ortodocşii moldo-valahi hotărârea lui Vladimir Putin, urmaşul împăraţilor celei de a treia Romă, mai ales că e în Război Rece cu NATO, sau a Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox?  
 
Cu prim-miniştri infractori, românii nu se mai bucură de încredere şi simpatie în UE, mai ales că a ieşit la iveală atât incompatibilitatea, aversiunea lor faţă de occident, cât şi strategia lor subversiva, mafiotă. Neîncrederea est-vest e de o mie de ani, de 50 s-a renunţat la anatemizarea reciprocă, dar după 1989 a început un dialog. Puţin va tăia nodul gordian al incompatibilităţii est-vest? Mafia ortodoxă e vremelnică în era globalizării, asta explică şi generozitate creştinilor occidentali, UE/NATO de a integra Bulgaria şi România. Preşedintele Klaus Iohannis şi DNA sunt semne promiţătoare în acest sens.  
 
-----------------------------------------------------------  
 
Links:  
 
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03  
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf  
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii  
https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala  
http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei  
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm  
https://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Fraude%20financiare%20inocente%20de%20Viorel%20Roman.htm  
-----------------------------  
Dr. Viorel ROMAN  
www.viorel-roman.ro  
https://www.academia.edu/  
viorel-roman-bremen.over-blog.de  
Timişoara, la 27 martie 2017  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - STATUL MAFIOT / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2286, Anul VII, 04 aprilie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!