CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 2200 din 08 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - TRUMP ŞI PUTIN
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Alegerea creştinului Donald Trump, după Barack Hussein Obama, primul afro-mahomedan preşedinte al USA, a generat la Hillary Clinton, la globaliştii şi la minoritarii privilegiaţi, un şoc şi refuz al realităţii. De ce au pierdut, când aveau de zece ori mai mulţi bani, presa bună şi toate sondajele erau ale lor? Ei cred acum că „Facts are futile în an era of post-truth politics“. Dar mai de grabă e o amnezie de protecţie. De fapt, Clinton şi neocons vor să domine singuri toată lumea, adică de la Ţările Baltice, Odesa la Ankara şi din Libia, Siria până în Coreea... USA să decidă! Acest măreţ proiect, Axa Răului, „axis of evil", nu s-a realizat însă, nici pe verticală, nici pe orizontală, nici de la nord la sud, nici la vest la est.  
 
Eşecul l-a ajutat pe Trump să înţeleaga, ca pe Gorbaciov în anii 80, că lupta dintre creştini nu numai că e fără sens, ci şi un dezastru pentru SUA (formularea îi aparţie). Aşa că o Sfântă Alianţa e mai degrabe fundamentul păcii, nu pax americana bazată pe „axis of evil" cum spera neocons.  
 
Pe de altă parte nici mult aşteptată unire a creştinilor occidentali cu ortodocşii n-a avut loc, nici la lichidarea lagărului, marxism-leninismului anticreştin în 1989, nici la Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia din 2016. Cu toatea astea, vizita istorică a lui Putin la Athos, întâlnirea dintre papa Francisc şi Patriarhul Moscovei şi al întregii Russi, Kiril, în Cuba 2016, a dat un nou avânt creştinilor spre disperarea mahomedanilor, anticreştinilor, care l-ar înlătura pe Trump ca pe JFK şi fratele său. O încercare a fost în alegeri. Plutocraţii a la Sörös, neocons din CIA etc. încă fascinaţi de „axis of evil” refuza o înţelegere ruso-americană, ca şi când democraţia anglo-mozaică este un privilegiu al establishment-ului financiar. Axa Răului a eşuat mai ales în Chestiunea Orientală, în care (mai ales!) creştinii sunt victime, şi până la ascensiune lui Trump, numai Putin era de partea lor.  
 
Din 1774 ortodocşii români fac şi ei parte nolens-volens din Chestiunea Orientală şi salută o înţelegere ruso-americană intru-salvarea creştinătăţii. Mai ales că Europa, după falimentul greco-ortodox, fuga anglo-mozaica (Brexit), şi invazia arabă (ele se intercondiţionează), a intrat într-o criză a cărei soluţionare depinde şi ea în mare măsură de USA şi Rusia.  
 
O Sfântă Alianţă a creştinilor de pretutindeni fără condiţii în vederea păcii, promovarea celor zece porunci, care aparţin întregii umanităţii, e şi profesiunea-de-credinta a papei Francisc. Roma nu mai e demult dependenta de Războiul Rece, de alianţe cu America sau Germania.  
 
În acest context apropiata vizită a papei în România, după cea istoircă a Fericitului Ioan Paul II, deschide ortodocşilor moldo-valahi noi perspective, după înţelegerea dintre Roma şi Moscova. Vezi cele 30 de puncte ale Declaraţiei comune de la Havana, 2016. Care sunt punctele comune ale Romei şi Bucureştiului? Oricum romanii ştiu că toate drumurile duc la Roma!  
 
Links:  
 
Dr. Viorel ROMAN  
Bangkok, 7 ianuarie 2017  
 
 
PUTIN ŞI TRUMP  
 
După ce au distrus mereu proiectul german european, America şi Rusia au împărţit şi impus lumii alternativă individualistă, calvinist-capitalistă în vest şi colectivistă, ortodoxo-comunistă, în est. Rusia renunţă, sub presiunea Pieţei Comune/UE, la războiui rece, lagăr, marxist-leninism şi oferă Americii o colabarare ca în vremea războiul mondial victorios.  
 
America refuza însă ofertă, colaboararea, se vrea cu NATO singura supra putere mondială, dar urmărea imperial overstretch, rezistenţelor de tot felul şi 19.000 miliarde de dolari datorii, o readuce cu picioarele pe pământ.  
Aşa cum Putin, după confuziile a la Ielţîn, a redat Rusia ruşilor creştini, tot aşa Trump va depăşi era minoritarilor privilegiaţi a la Barack Hussein Obama şi reabilita America fondatorilor, WASP.  
Colaborarea dintre Putin şi Trump se va baza pe o dominaţie mondială selectivă, în care partenerii se înţeleg, se ajuta reciproc în asigurarea păcii, sferelor de influenţa creştine şi fireşte a intereselor naţionale.  
După falimentul greco-ortodox, invazia arabă şi apoi precipitatul Brexit, proiectul euro-german Merkel/Junker/Schulz nu va genera din nou un război mondial, dar are nevoie de reparaţii capitale.  
Putin şi Trump se vor înţelege şi în Chestiunea Orientală, în care se confruntă occidentalii, ortodocşii şi mahomedanii ca moştenitori ai Imperiului Otoman, şi din care fac parte moldo-valahii din 1774 şi România Mare din 1918.  
Vizita papei Francisc cu prilejul aniversararii a 100 de ani de la Marea Unire e o răscruce de drum pentru preşedintele Klaus Iohannis, preafericitul Daniel şi preafericitul Lucian, cardinal Mureşan.  
Românii ortodocşi în UE/NATO nu mai sunt obedienţi greco-slavilor, anglo-mozaicilor, germanilor, ei pot alege dialogul, unirea cu Roma şi pe această cale promovarea interesul naţional autentic în viitorul proiectul european.  
 
Links:  
 
Dr. Viorel ROMAN  
Bremen, 21 noembrie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - TRUMP ŞI PUTIN / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2200, Anul VII, 08 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!