CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 1932 din 15 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - MOSCHEE LA BUCUREŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Libertatea religioasă e un drept fundamental la creştini. La musulmanii fideli sau forţaţi să trăiesc după valorile şi normele Coranului, Sharia, drepturile omului formulate de creştini, sunt călcate în picioare în văzul lumii. Vezi crucificarea, uciderea creştinilor şi distrugerea bisericilor, mânăstirilor din Orientul Apropiat şi Africa musulmană.  
 
În era globalizării, toleranţa europeană fără graniţe face ca batjocorirea creştinismului să fie tolerată pe când cea a musulmanilor şi mozaicilor să fie sancţiontă de legile aceleiaşi ţări. Un fenomen social-politic sado-masochist greu de înţeles sau justificat. Michel Houellebecq a încercat în romanul „Supunere” (Editura Humanitas, Bucureşti, 2015).  
 
Discrepanţă dintre felul cum sunt privilegiaţi arabii, evreii şi înjosiţi creştinii generează un sentiment de dispreţ şi superioritate faţă de o majoritate parcă paralizată. Pe de altă parte creştinii, europenii legitimează şi se supun astfel indirect unui mod de viaţă străin lor.  
 
Aroganţa din trecutul imperialist al rasei albe faţă de aşa zisele rase inferioare asiatice şi africane s-a metamorfozat în zilele noastre într-o pseudo superioritate umanitară, dar din aceiaşi sursa? Teroriştii islamici se arunca în aer la Bruxelles, Paris, Madrid, Londra, New York, etc. Pentru a protesta împotriva noii superiorităţi arogante?  
 
Din 1415, de la ocuparea Ţării Româneşti, o moschee la Bucureşti n-a fost impusă de nici un Sultan. În atmosfera tulbure de azi, o elită politică cu o legitimitate şi motivaţie îndoielnică vrea construirea unei moschei. Moldo-valahii ortodocşi sunt de un mileniu în lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite şi constantinopolitane, de aceea să vedem mai jos sine ira et studio şi viziunea celei de a treia Romă, Moscova.  
 
Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, urmaşul împăraţilor Romei creştine şi protectorul tuturor ortodocşilor, s-a adresat la 4 august 2013 Parlamentului: „În Rusia se trăieşte ca ruşii! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului...  
 
Rusia nu are nevoie de minorităţile musulmane, aceste minorităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor. Nu contează cât de tare strigă “discriminare”, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. Dacă vrem să supravieţuim ca naţiune.  
 
Musulmanii au învins în aceste ţări dar nu vor reuşi şi în Rusia. Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creeze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că minorităţile musulmane nu sunt ruse”. (Parlamentarii ridicaţi în picioare l-au ovaţionat pe Putin timp de cinci minute!)  
-------------------------------------  
Viorel ROMAN  
Bucureşti la 14 aprilie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - MOSCHEE LA BUCUREŞTI / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1932, Anul VI, 15 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!