CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 1768 din 03 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - INVAZIA BARBARILOR – 10 TEZE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1. Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană, Europa Centrală, e Pământul făgăduinţei pentru afro-asiaticii dezorientaţi şi disperaţi, după ce Lagărul ortodoxo-comunist şi proiectul neoliberal-capitalist au eşuat lamentabil.  
 
2. Un milion de mahomedani şi idolatri vin în 2015 în Germania, nu în Rusia, Anglia/SUA. Internaţionala comunistă, Solidaritatea socialistă, ca şi egalitatea, speranţa în bunăstarea, progresul neoliberal au dispărut fără urme.  
 
3. German înseamnă de 1.000 de ani, demnitatea creştinului, Civitas Romana, Civitas Humana, nu absurdul naţional, socialist. Umanismul Sfântului Imperiu Roman e mereu prezent în subconştientul celor dezmoşteniţi de soartă.  
 
4. După războaiele mondiale, o ocupaţie militară şi o reeducarea cu larg caracter de masă, nemţilor li se baga mereu beţe în roată: Ucraina, NSA/CIA, Euro, Grecia, FIFA, cârnaţi cancerigeni, gaze VW plus 1 milion de refugiaţi. Ce mai urmează oare?  
 
5. SUA, pe linia „To keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down”, a creat o zonă militară tampon de la Baltică la Marea Neagră pentru a submina apropierea ruso-germană şi a organizat haosul controlat din Ucraina şi Siria din aceleaşi considerente.  
 
6. Vestgermanii, graşi şi impotenţi (Churchill), suportă!!! Îndobitociţi de nazişti, ruso-comuniştii, cei din est, PEGIDA protestează, nu vor să mai înghită încă o reeducarea, cea anglo-americana plus presa mincinoasă (Lügenpresse).  
 
7. Refugiaţii afro-asiatici cauta un loc de viaţă unde sunt respectate standardelor de civilizaţie (Decalogul iudeo-creştin în limbaj secularizat), care în vremea războiului rece erau călcate în picioare pretutindeni în numele progresului.  
 
8. Evreii privesc fireşte cu îngrijorare invazia semilunei şi recrudescenţa credinţei radicale în Germania, Europa Centrală, pentru că cea mulsulmană o redeşteaptă pe cea creştină sedată de bunăstarea artificială dată de SUA, URSS până în anul 1989.  
 
9. Invazia, mai ales a musulmanilor în Germania, Europa Centrală, Franţa, a schimbat deja paradigmele politice interne şi internaţionale postbelice în sensul definit de Hegel: „List der Vernunft” - Raţiunea e (mai) subtilă (decât credem).  
 
10. În ciuda tuturora, dacă omul este cel mai preţios capital, atunci economia şi armata germană, europeană nu au decât să salute venirea tinerilor refugiaţi, care vor dinamiza o societate îmbătrânită cu o populaţie în scădere.  
 
Comentarii:  
 
În Imperiul Roman, Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană are o tradiţie bimilenară. Numai Germania aşteaptă anul acesta 800.000 de afro-asiatici din aşa-zise state eşuate (failed states), părăsite de administraţia creştin-europeană în urmă cu jumătate de secol. De atunci ele sunt incapabile să menţină un minim de condiţii civilizate populaţiei preponderent musulame şi idolatrice, care se refugiază acum, trecând prin Balcani, sau cu ambarcaţiuni, Mediterana în UE. Pe scurt: „Dacă ne-aţi părăsit şi nu ne mai faceţi accesibilă civilizaţia şi la noi, venim peste voi!”.  
 
Uniunea Europeană, nu-i Imperiu, n-are Constituţie, iar deficitul de democraţie a celor 28 de state suverane paralizează luarea de decizii majore, aşa că putem vorbi şi de un „failed imperium, failed sacerdotium”. Dacă Imperiu depinde de Papa şi Împărat - vedem că ultimul lipseşte, iar papa Benedict XVI s-a retras sufocat de relativism, de primatului economiei, de laicizarea chiar şi a clerului şi a unor pseudo-ceremonii sacre. Dacă destinul final al lumii, eshatologia universală se diluează, dispare, atunci nu metafizica, ci economia are ultimul cuvânt şi sensul vieţii se degradează.  
 
Să ne reamintim că democraţia a apărut ca urmare a departajării sferei sacrului de profan în Sfântul Imperiu, a luptei dintre Papa şi Împărat şi a revoluţiei papale din sec. XI-XIII. De aceea nu-i de mirare (după filozoful Giorgio Agamben) că o degradare a bisericii papale atrage după sine şi pervertirea democraţiei, a întregii vieţii socio-economice. Capitalismul devine peste noapte religie, iar dreptatea divină este înlocuită fără menajamente de liberalism cu economia de piaţă şi competiţie.  
 
În statul secularizat a iluminiştilor, la departajarea politicii de religie, locul credinţei l-a luat după eşecul marxism-leninismului, neoliberalismul. Judecata şi dreptatea divină nu mai joacă nici un rol în statul modern de azi, cu consecinţe deprimante şi scurile. Scriitorul Michel Houellebecq descrie în romanul sau de mare succes „Soumission” (eng. „Submission”, ger. „Unterwerfung”, rom. „Supunere”), pustiul spiritual contemporan din Franţa, Europa, în care fiecare persoană este forţată să lupte şi nu mai are nici posibilitatea, putere de a se inpotrivi competiţiei pentru un loc cât de cât privilegiat într-o economie de piaţă motivată exclusiv de lăcomie și setea de bani. Homo homini lupus est bellum omnium contra omnes!  
 
Dacă este deja insuportabil că nu se mai poate vorbi de Europa decât de deficit de democraţie, austeritate, economie, euro, va reuşi invazia afro-asiatica să readucă în actualitate valorile culturale, spirituale creştin-europene, la care aspiră noii veniţi şi pe această cale să se depăşească fundamentul eminante economic secularizat al neoliberalismului?  
 
Prof. Dr. Viorel Roman  
Consilier academic la Universitatea din Bremen  
1 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - INVAZIA BARBARILOR – 10 TEZE / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1768, Anul V, 03 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!