CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 1679 din 06 august 2015        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - GERMANIZAREA EUROPEI (2)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Germanizarea Europei, sau europenizarea Germaniei? Asta-i numai una din întrebările la care nu s-a găsit un răspuns luna asta, când cu încă o sută de miliarde de euro de la UE/FMI/BCE, pe lângă alte sute de miliarde în trecut, a fost salvată Grecia de faliment.  
 
Pentru menţinerea salarului de 15 €/oră în Grecia (3 €/oră în România) e nevoie probabil de un nou impozit de solidaritate în Germania, ţară care plăteşte cel mai mult, dar şi în alte ţări UE, sau s-a terminat cu generozitatea proiectului european?  
 
Grecii protestează inpotriva asteritatii (cheltuieli = venituri), vor tăierea datoriilor şi sunt susţinuţi mai nou de Franţa, care este din totdeuna pentru europenizarea Germaniei cu ajutorul unui guvern european à la française. Anglo-americanii după ce au purtat două războaie mondiale pentru a inpiedica germanizarea Europei urmăresc cu interes crescând scindarea Europei/UE în nord, sud şi est. Vezi articolul CIA în Germania şi scandalul NSA din Franţa.  
 
Anglia va decide curând prin referedum dacă renunţă la UE. În referendumul din acest an, 60% din greci au renunţat la UE, dar vor să fie susţinuţi de UE, ca Israelul de USA. Grecia e la graniţa cu Islamul în război şi un potenţial aliat al Rusiei. Pe de altă parte Grecia cere şi despăgubiri de război, după 70 de ani. Cancelarul Angela Merkel, ministrul Wolfgang Schaeuble sunt prezentaţi de presă şi de către demonstranţi în uniforme SS cu svastica şi mustaţa lui Adolf Hitler, forţându-i pe grecii să intre în lagăre de concentrare, din ale căror coşuri ies nori în formă de €. Încrederea greco-germană s-a deteriorat. Mai grav, şi Axa Berlin-Paris e în primejdie.  
 
Grecia cu 0,3% din economia mondială şi 1,7 din cea europeană este buturuga mică care răstoarnă carul mare? Faptul că a falsificat statisticile la aderarea la UE/€ cu ajutorul băncii Goldman-Sachs şi trăieşte de ani buni pe banii altora, nu poate fi un model nici pentru celelalte ţări balcanice, ortodoxe, nici pentru cele din sud.  
 
De aceea UE a cumpărat cu o sută miliarde încă trei ani de reflecţie. În acest răstimp viziunea Europa că vaca de muls – Grecia e menţinută în mod artificial în zona euro. Jumătate din ajutoarele sociale din întrega lume se distribuie în UE, iar sute de mii de emigranţi din lumea islamică şi cea idolatrică caută azil în Europa. Dacă nu va fi înlocuit totul cu un proiect realist şi sustenabi €/UE/Europa se va destrăma.  
 
------------------------------------------------  
Prof. Dr. Viorel Roman  
Consilier academic la Universitatea din Bremen.  
5 august 2015  
 
Cărţi şi articole:  
• De la Ram la Roma. Studii, articole şi conferinţe, 1990-1999. Anexe: Discursuri prilejuite de vizită Papei Ioan Paul al II-lea în România. Bucureşti 1999, 220 p.  
• Iliescu la Roma. Cine va începe dialogul? Partidă Naţională sau Convenţia Neoliberală? În: Dimineaţa, Nr.184 (696), Bucureşti, 20 sept. 1992  
• Integrarea în Europa/UE de la Împăratul Traian la Papa Ioan Paul II. În: Dias natalis Traiani, Deva, 18 sep. 2004; În: România Mare, Bucureşti, 15 oct. - 5 noe. 2004  
• Integrarea românilor în Uniunea Europeană. În: Timpolis, Timişoara, 1,8,17 martie 2004; în: Viaţa Basarabiei. Seria nouă, anul III, Nr. 2 (10), Chişinău 2004  
• Putin la Papa de la Roma. În: Magazin, Timişoara, ian. 2004  
• Revenirea românilor la Roma. În: România Mare, Nr. 700-704, Buc. 2004  
• Roma, Bizanţul şi postcomuniştii. În: Vremea, Bucureşti, 6 apr. 1996  
• Românii şi maghiarii la Limes. În: Graiul Maramureşului, Baia Mare 6-22 martie 1995; în: Totuşi iubirea, Buc., mai 1996; în: Curierul Primăriei, Cluj-Napoca 1,1995,9-17  
• România´s Transformation 1711-2003. În: The 27Th Annual Congress - ARA, Târgu Jiu, 3 iun. 2003; în: Lumina. Nr.4-5-6, Pancevo 2003; în: România Mare, Nr. 675-7, Buc. 2003  
• Traian Băsescu. În: România Mare, Nr. 756, Buc., 7 ian. 2005; în: Clipă, Anaheim (SUA) 20 ian. 2005; în: Alo, Bucureşti, ian. 2005  
• Transilvania. Românii la încrucişarea intereselor imperiale. Cu H. Hofbauer. Buc. 1989, 188 p.  
• Transition în România. În: The BAL Baloldali Alternativa Egyesülés, Budapest, 1 nov. 1997  
• Unirea cu Roma - 1698 şi 1998 - integrarea în Uniunea Europeană. În: România Mare, Buc., 16. Ian 1998; în: Graiul Maramureşului, Baia Mare, 17, 18 ian. 1998,  
• Unirea cu Roma a Românilor. În: Clipă, Nr. 672-4, Anaheim (SUA) 2004.  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - GERMANIZAREA EUROPEI (2) / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1679, Anul V, 06 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!