CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 1408 din 08 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - SE VOR REUNI CREŞTINII? (1)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Care globalizare e benefică şi cine va învinge? Binele, sau Răul? Roma, sau Moscova?  
 
În februarie 1945, ruşii şi anglo-saxonii se înţeleg la Yalta, iar românii, învinşi în război, sînt jecmăniţi şi forţaţi să sărbătorească, scandând: „Stalin şi poporul rus/ Libertate ne-au adus!”. După ce este ucis Mareşalul Ion Antonescu, Ana Pauker, cu ajutorul Armatei Roşii şi al ilegaliştilor evrei, reorientează, cu baioneta, spre Moscova, 2.000 de Biserici Unite cu Roma şi lichidează tot ceea ce aducea a Occident. Academia Română este dizolvată, iar majoritatea membrilor acesteia, la fel ca ierarhii Bisericii Unite, mor în puşcărie. Globalizarea, panortodoxia şi panslavismul, în straie roşii, marxist-leniniste, triumfă, timp de cîteva decenii, în toată lumea şi pe toate planurile, în special în Lagărul protejat de o Cortină de Fier. În anul 1964, după retragerea ruşilor şi emigrarea, în masă, a evreilor, Gheorghe Gheorghiu-Dej denunţă vasalitatea necondiţionată. Nicolae Ceauşescu refuză participarea la ocuparea Cehoslovaciei şi vrea să facă din Bucureşti a patra Romă. Această situaţie şochează a treia Romă, Moscova, în aşa măsură, încât se ajunge pe picior de război. Ceauşescu începe, după anul 1968, nolens-volens, o colaborare cu Vestul catolic. Bunăstarea anilor ‘70 încă e întipărită în memoria colectivă a românilor, la fel ca mizeria anilor ‘80, cînd Ceauşescu refuză colaborarea cu creştinii occidentali şi caută salvarea la mahomedani (la Yasser Arafat, amicul său).  
 
În Decembrie 1989, la Timişoara, mulţimea scanda: „Ticălosul de tiran a fugit la Teheran!”. În acelaşi an, ruşii şi americanii se înţeleg, din nou, la Malta, şi românii sunt, iarăşi, învinşi – ,,Gorbaciov şi poporul rus/ Libertate ne-au adus!”. După uciderea, sau linşarea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu, omul providenţial şcolit în panslavism, Ion Iliescu, ajutat de 30.000 de turişti ruşi, de actori şi de regizori profesionişti, precum şi de inevitabili revoluţionari, în special evrei şi ţigani, preia, din mers, privilegiile ilegaliştilor lui Stalin şi revine la Ortodoxia celei de-a treia Rome, Moscova.  
 
În anul 1989, primul mesaj adresat Naţiunii Române de către Ion Iliescu – respectiv faptul că Nicolae Ceauşescu a întinat nobilele idealuri (de la Răsărit) – i-a asigurat acestuia trei mandate de preşedinte, precum şi promovarea partidei filoruse PMR-PCR-FSN-PDSR-PSD-USL. Fireşte, el a făcut parte, la nivel înalt, din aceste mişcări antioccidentale, iar, în prezent, este preşedinte de onoare al PSD. Alianţa dintre protestanţii anglo-saxoni şi pravoslavnici (1944 şi 1989) se bazează pe o veche aversiune şi incompatibilitate cu Sfîntul Imperiu Roman, Europa Centrală, UE, fiind, însă, singura şansă de emancipare a românilor, fără patronajul greco-slav, după cum s-a văzut la Unirea lui Mihai Viteazul, de la 1600, la Unirea cu Roma, din 1700, la Revoluţia paşoptistă de la 1848, la Unirea Principatelor Române, din 1859, la proclamarea Regatului, în 1881, la Marea Unire, din 1918, la eliberarea din Lagărul rusesc, în 1989, şi la aderarea României la UE, în 2007.  
 
Istoria ne arată că, atunci cînd Vestul este puternic, ruşii sunt opriţi la Nistru, în Transnistria, la fel ca în zilele noastre. Şi, invers, cînd ei revin, în forţă, aşa cum s-a întîmplat după 1945, influenţa lor ajunge pînă la Munţii Balcani, iar moldo-valahii redevin vasalii lor. De exemplu, Pavel Kiseleff moderniza Principatele, pentru a le face gubernii. Programul PCR din România viza dezmembrarea ţării, ceea ce Stalin şi Hitler reuşesc. Planul Valev, o reacţie la Declaraţia de Independenţă din 1964, dezmembrează RPR în gubernii. În 2013, fostul deputat moldovean Andrei Safonov, rus din Transnistria, ca o reacţie la protestul lui Traian Băsescu faţă de susţinerea USL-ului de către postul de Radio Vocea Rusiei, pleda pentru desfiinţarea României – atunci cînd, conform dogmei marxiste, contradicţiile interne inerente lumii capitaliste, UE/NATO, vor permite. Mai nou, însă, Safonov, adică ruşii, renunţă la Transilvania, care, cu un cardinal şi mai mulţi episcopi catolici, se califică mai greu ca satrapie oriental-rusă. Pravoslavnicii se concentrează, acum, asupra moldo-valahilor, care le sînt, începînd de la principele Dimitrie Cantemir la preşedintele Ion Iliescu, preasupuşi. Altfel, le taie popa (greco-slav) limba (latină)!  
 
------------------------------------------------------------  
 
 
(va urma)  
 
Prof. Dr. Viorel ROMAN  
Akademischer Rat a.D.  
Bremen, Germania  
7 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - SE VOR REUNI CREŞTINII? (1) / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1408, Anul IV, 08 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!