CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Citate Din întuneric să facem lumină
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu îndoii șira spinării căci nu o îndoi numai pentru tine, ci și pentru urmașii tăi!  
@ viorel muha  
 
Uită-te în sus ca să știi că de jos te-ai ridicat!  
Uită-te în jos că cel de jos ai fost!  
  
@ viorel muha  
  
Nu-ți consuma viața numai ca pe o prăjitură căci zaharul în exces este toxic. Pune-n ea ardei iute ca să știi când iubirea te-a trădat, sare și piper ca să nu fie monotonă căsnicia. Fă dragoste că vremea trupului trece. Bea și din tăria pământului ca să te-nveslești, dar nu-ți bea mințile! Bea și din lumina cărților ca să știi de ce trebuie să faci toate astea și de ce exiști.  
@ viorel muha  
  
Nu poţi fi tu fără eu şi nici eu fără tu! Lumea evoluează cu sau fără egoismul zilei fiecăruia.  
@viorel muha  
  
Viața există ca într-o blanță cu cele doua talere care înclină dispre ieri spre mâine. Când balanța s-a echilibrat, timpul pentru fiecare s-a oprit în echilibrul perfect și a dispărut mâine. In care parte a balanței este adevărul?  
@ viorel muha  
  
Unii se citesc numai pe ei. Ăștia sunt egoiștii. Alții îi citesc numai pe alții. Ăștia sunt invidioșii dar sunt oameni care citesc totul iar pe ei se pun ultimii. Aceștia sunt modeștii și cei care de multe ori “pierd”, cel mai mult. Cu ei însă se contruiește viitorul. Ei rămân pentru todeauna undeva!  
@ viorel muha  
  
Inechitate  
  
Cifra celor mulți și cifra unuia. Unii merg pe jos, pe bicicletă sau în căruță, alții în bolizi de lux. Bolizii de lux sunt truda celor care merg pe jos, cu bicicleta sau cu acea căruță. Fericit este acela care merge pe jos!  
@ viorel muha  
  
Făte-te pictor și pictează-ți memoria începând din tinerețe, cu locuri, cu oameni, cu cărți, cu tot ce poți vedea, ca să ai ce-ți aminti! Făte-te sculptor, sculptează cu ochii, lucrurile, obictele, învață-le căci ele îți vor fi toiag în viață când nu te vei putea descura. Viața este un vânzător, zgârcit câteodată, dar care-ți va dărui sau vinde zile dacă vei știi cum să te comporți cu viața ta și a altora!  
@ viorel muha  
  
Unii își pictează în minte o icoana cu propriul chip și nu văd decât această incoană!  
  
“Chipul” pictat numai de către propria-ți minte, poate naște monștrii!  
@ viorel muha  
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Citate Din întuneric să facem lumină / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2410, Anul VII, 06 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!