CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Romania
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un popor fără cultură poate fi izvorul sau râul fără apă, o fântână seacă, casa fără temelie, omul fără trecut, o ţară cu tineri şi copii sacrificaţi, bătrâni îngenunchiaţi, o populaţie fără viitor.  
  
By Viorel Muha  
  
Cultura nealterată se păstrează şi este creată, prin oameni cu fruntea sus, cu oameni cu o coloană vertebrală dreaptă. Românul adevărat trebuie să poarte prin veşminte şi alte cele, istoria acestui neam. „Casa” lui trebuie să fie cioplită sau zidită, `cu viaţă. Frunza codrilor, pământul, munţii, apele, văile, câmpiile, bătrânii şi tinerii, să-i cânte bucuria sau tristeţea. Cuvântul lui să fie literă de lege, onoarea coloană spre infinit, iar familia lui model de urmat. Lipsa spiritului de comunitate, de unitate, compromisul, egoismul, îngâmfarea, înfumurarea, fudulia, de multe ori impertinenţa, dependenţa faţă de stat şi de omul politic, etc. a multora, a determinat ca omul de cultură român, omul de știință, omul care crează plus valoare, omul capabil și cinstit, să ajungă manipulat, împărţit în tabere, ignorat, marginalizat, izolat s-au de multe ori înjurat, etc. O ţară, o naţiune, un popor, o populaţie, numai cu ajutorul elitelor sale poate prospera, elite care trebuie, obligatoriu, să posede valori de comportament şi de ţinută morală, cu un standard foarte ridicat. România este şi va fi o ţară pentru noi şi copii noştrii!  
  
By @viorel muha  
  
Referinţă Bibliografică:
Romania / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2258, Anul VII, 07 martie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!