CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

TRAGEDIA COLECTIV 64 DE MORTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tragedia Colectiv …  
… Odihnește-i Doamne la sânul tău pe cei care fără vrerea lor în foc și fără a fi în iad au ars!  
Nu-ți vei da seama că poți să pierzi chiar și totul, până nu vei realiza că ceilalți ar trebuii să fi și tu!  
  
@ viorel muha  
  
Isus a purtat o cruce pentru toți. Să încercăm să o purtăm fiecare din noi, la fel!  
  
@ viorel muha  
  
Până nu vom înțelege că fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce se întâmplă celor din jurul nostru și lor la fel, până când nu vom abandona, hoția, șpaga, nepăsarea, indiferența, egoismul, etc. vom fi ca și-n pustiu, suflete pierdute. Până când nu vom înțelege că o funcție publică nu ne dă drepturi abuzive, că nu ne pune deasupra celorlalți, că ce vom face, cum ne vom comporta, cum ne vom face datoria, nu vom fi omeni, ci un popor trist, abandonat, derutat, un popor care se autodistruge, cu elite care vor trece frontiera și vor uita că există România!  
 
 
- Stimată doamnă judecătoare, dar nu am acum cash 1 milion de euro! Așeptați două săptămâni.  
- Nu pot! Trebuie să dau sentința în termen de 7 zile. Mai sunt 5 zile. Dacă până marți nu primesc banii, dau sentința și o și dublez!  
…  
Judecătoarea dupa ce a plecat “omul de afaceri”, ciorditorii cum le zicea ea, a apăsat nervoasă pe tastele ultimului telefon de 2 000 de euro pe care la primit cadou!  
- Alo, tu ești mamă? Te pup … Ce-ai zis?  
- Daa? Și breee … el crede că sunt o aia ?  
- Bine! O să vin eu la Sușeava! Nu mai cultivați nimic. Nu vă mai trebuie, barabule, păpușoi și … aruncați dracului blidele alea vechi! O să dau dispoziție să vină să vă facă un viceu în casă, că și acum îmi aduc aminte cum mă bătea vântul la cur iarna! Spunei lu tata că voi sunteți boieri acum și că nu mai trebuie să munciți. Ce-ai zis? Vă trimit eu bani, că slavă Domnului, încă-n țara asta dacă ești deștept, nici măcar câteva luni nu trebuie să muncești, ca să te faci pe viață.  
 
Burghezia Bugetară 1990-2016 ...?  
 
- La Herculane ființează o universitate cu o secție de drept. Spre Herculane ducă te îndrepți, în concediu ca turist, după două trei săptămani te-ntorci acasă și jurist!  
 
- In 2012, în România, au absolvit 1 milion de studeți, diferite facultăți. Majoritatea absolvenților din 1990 pînă astăzi, au fost în mare procent funcționari publici care nici nu au trecut pe la vreo facultate. Aceștia, ca și politicienii, au avut grijă să se doteze, cu: doctorate, masterate, cu ceva cursuri internaționale de 2 lei, cu academii, etc.  
 
@ Viorel Muha  
 
http://www.adsa.ro/felii_de_timp_-_magistratul.html  
 
Referinţă Bibliografică:
TRAGEDIA COLECTIV 64 DE MORTI / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2129, Anul VI, 29 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!