CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Libertate >  

Felii de timp - Ţara celor fără memorie -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Oglinzile timpului de-a lungul său au memorat. Otrăvurile sau amestecat. Contopirea lor a determinat ca fiecare individualitate otrăvitoare să se piardă în masa generală. Culoarea, mirosul şi gustul comun a acelei mari combinaţii, au devenit simbol pentru democraţia din ţara celor fără memorie. Incet, încet, oile marii turme cu Mioriţa-n frunte au început să se otrăvească, fără a ştii. Impăratul Roşu din acea ţară cum a ajuns conducător a dat dispoziţie ca să fie demolat, tot ce s-a construit până atunci. Pentru asta a construit din oameni, cele mai mari tunuri din instoria ţării fără memorie.  
 
Pentru noua cucerire şi pentru noua libertate a construit şarpele cu trei capete, simuland democraţia, puterea. Din acel moment, câmpiile, dealurile, munţii, apele, cerul şi pământul, au cuprins în interiorul lor, mari cimitire. Intr-o nebunie a entuziasmului şi a unei libertăţi în care Dumnezeu nu a mai încăput, herghelii de cai fără capete au năvălit peste frontiere. Erau caii întunericului de 50 de ani. Lebedele din Tara Muzici au dispărut.  
 
Sub cimitirele nou create, suflete fără speranţă au început să se sufoce. Incetul cu încetul de-a lungul unui sfert de veac, au plecat în lumea celor fără întuneric şi înapoi nu sau mai întors. Acolo pe alte tărâmuri au devenit florile luminii.  
 
In ţara fără memorie zăgazurile cerului fără Dumnezeu se rup şi puhoaiele de ape spun:  
 
- Treziţi-vă speranţa şi lupta!  
 
In lunile în care uşa cuptorului cerului se deschide, câmpiile ard iar iubirea de pâmânt se stinge-n flăcările nepăsării. In faţa judecăţii cetăţii, a acelei ţări, de câţiva ani stau la coadă pentru a fi albiţi la noul soare, şefii de cimitire.  
 
@ viorel muha 21 Iunie 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Felii de timp - Ţara celor fără memorie - / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1999, Anul VI, 21 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!