CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Pamflet >  
Autor: Viorel Baetu         Ediţia nr. 1395 din 26 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Viorel BĂETU - ALEGERI 2014 ÎN ROMÂNIA

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vreţi să vă mergă „rău”... ca la nemţi?  
Votaţi cu Johannis şi... mai ştii!?  
 
Se zvoneşte că Angela Merkel ar veni în vizită în Romania să-l susţină pe Johannis! Ce nai vrea şi asta? Să-l înveţe să ducă ţara de râpă cum a dus ea Germania? Doar nu vreţi să ajungeţi fraţilor să aveţi un şomaj de 5,3% la o populaţie activă de 39.538 mii de locuitori din care 35.424 sunt salariaţi!? Sau să vă dea ajutor de şomaj după 2 ani lucraţi, 12 luni, iar după 4 ani lucraţi, 24 de luni şi să vă păcălească cu un ajutor de şomaj în jur de 60% din salariul de pe ultimele trei luni. Iar pe urmă, după ce au încercat să vă recicleze cu tot felul de cursuri, să vă arunce în „neagra sărăcie” cu un ajutor social de 356€, plus nişte bani pentru haine şi nişte bani pentru încălzire, dacă nu aţi găsit între timp servici.  
 
Priviţi la cifre şi „cifrele nu minte”!  
 
Uite câţi oameni săraci sunt în Germania, (se raportează la un PIB - produsul intern brut- de 40.007 US$) nu ca în Romania, unde sunt mai puţini oameni săraci, căci nu sunt aşa pretenţioşi şi răsfăţaţi (se raportează la un PIB - produsul intern brut - de 13.396 US$).  
 
În Germania au tot felul de asociaţii şi iniţiative, care se ocupă de oamenii săraci, dar magazinele unde se distribuie alimente gratuit, haine gratuit sau locuri pentru dormit, sunt plasate la periferie. Decât aşa ajutor, mai bine lasă-i să se descurce, să-şi cultive personalitatea ca-n România, fără pomeni!  
 
Să ne spună cum a vândut Germania?  
 
Uite ce export au, împrăştie marfă în toată lumea şi toţi cumpără pentru că este „made in Germany”. Ce-or fi găsit domnule aşa de interesant la „made” ăsta? Pe urmă, s-ar putea să crească şi exportul „made in Romania” şi atunci ce ne facem, cine mai fură şi cine mai înşeală, că nu mai avem marfă autohtonă! Asta ne trebuie?  
 
Să ne înveţe ea cum se trăieşte fără şpagă...!!!  
 
Şi în Germania se dă şpagă, dar oficial, căci altfel nu ar fi atâţia miliardari. Omul de rând nu e învăţat să se ducă cu „plicul” la doctor, la funcţionarii de la primărie, în fond trăieşte fără faimosul „plic”. Asta-i mai lipseşte României, să o rupă cu tradiţia românească seculară. Cuvântul „bacşiş” e istoric, vine din timpuri străvechi, de pe vremea turcilor! Doar nu vrem să-l înlocuim cu cuvântul „cinstit”!  
 
Decât să vină să ne dea lecţii, mai bine să înveţe Merkel de la noi!  
 
Acuma, s-a trezit să i-a taxe pe autostrăzile lor care împânzesc Germania, ceea ce noi în Romania facem de mult, fără să avem autostrăzi. Aşa se face un ban cinstit şi nemuncit!  
 
Mai sunt multe de spus, dar un lucru e sigur, dacă îl votăm pe Johannis s-ar putea schimba câte ceva pe ici pe colo în România!!! Şi cine oare vrea să trăiască ca în Germania? Mai bine emigrăm!!!  
 
Viorel BĂETU  
Germania  
25 octombrie 2014  
Referinţă Bibliografică:
Viorel BĂETU - ALEGERI 2014 ÎN ROMÂNIA / Viorel Baetu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1395, Anul IV, 26 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Viorel Baetu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Baetu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!