CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Cantec >  
Autor: Violetta Petre         Ediţia nr. 2938 din 16 ianuarie 2019        Toate Articolele Autorului

Poem într-o frază

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şi de-aş muri, aş vrea să mor subit în braţele tăcerii, când ninge peste lume-a cântec şi se îmbracă-n taină merii cu poezie şi lumină, ca într-o oază-n care eve sădesc cu mâinile curate păcatu-adamic între seve cu gust de nard şi penitenţă, (paradoxală îmbinare), în scurta noastră existenţă, ai zice că e o-ntâmplare, că e şi rău şi bine-n toate şi-n alb dospeşte umbra serii, cum gustul acru este-n dulce şi iarna-n ramul primăverii, cum lacrima se schimbă-n soare, la o atingere divină şi cum mai plâng şi ce mă doare, când, să mănânc, tai o jivină şi chiar de sete când se crapă papilele în cerul gurii şi mai strivesc un bob de rouă şi las orfani, de sânge, murii, îmi vine să dezbrac şi raiul şi iadul să-l arunc departe şi să ascult sub lună naiul, să rup cuvintele din carte, să le pândesc pe unde-aleargă să-şi regăsească iar părinţii, cuvintele ce umblă-n lume, precum în ruga lumii, sfinţii şi chiar de iscodesc prin mine, prin tine sau prin vechi ceasloave, rămân ca la-nceput, afoană, cu întrebările-mi bolnave, rătăcitoare-n universuri, fără răspunsuri şi repere şi de-aş muri eu m-aş supune cuvântului, orice mi-ar cere...  
15.01.2019 
Referinţă Bibliografică:
Poem într-o frază / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2938, Anul IX, 16 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!