CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2870 din 09 noiembrie 2018        Toate Articolele Autorului

File dintr-o viață
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
-Nu vreau.  
  
-Ce anume?  
  
-Să mă pierd.  
  
El râse și mă strânse și mai tare în brațe.  
  
-Eu zic că o să te redescoperi.  
  
Stau și mă gândesc la ecoul vocii lui ,privind constelațiile atât de îndepărtate ,sprijinindu-mă de mașină.  
  
-E cam frig afară ,rățușca mea.Nu vrei să intrăm?  
  
-Ba da,îi răspund,deși aș mai fi stat la o țigară de contemplare a vieții mele.Însă I-am promis că mă las.  
  
Farurile măsurau drumul de tară spre care urcasem să vedem orașul.Am niște amintiri cu locul ăla.La o curbă ne întânlim cu un bw negru care urcă cu zgomot.Căldura din mașină era placuta și mă ademenea la somn,dar creierul meu încă cugeta la mii și mii de variante ale viitorului.Realizasem că eram într-o fundatura mentală în care nu știam ce vreau să aleg pentru viitor.Mai avusem discuția asta cu el și îmi spusese pe un ton calm că nu există variantă greșită și că,indiferent de drumul pe care îl voi face,mă pot întoarce să remediez situația.  
  
Nu e chiar așa,I-am răspuns în mintea mea.Mă pot întoarce,însă schimbată.Orice persoană sau situație cu care interacționezi te schimbă,chiar și la un nivel când nu realizezi asta.  
  
-Abia aștept să ajungem acăsică,rățușco.Să facem nanii.Cred că ești obosită.  
  
Uram și iubeam în aceelași timp că mă trata ca pe un copil.  
  
-Da bby,abia aștept.  
  
Mă pun să dorm cu gândul că poate maine voi avea o revelație și voi știi ce să fac.Așa mă mint mereu.Dar până la viitorul ideal ,am un prezent de care să mă bucur,de caldura trupului ființei iubite care mă cuprinde.Mă bucur că macar el nu-și face griji,că trăiește prezentul mai intens ca mine.Dar oamenii complicați,ei bine,se complică,asta pentru că vrem ceva mareț pentru noi,însă de cele mai multe ori ,uităm că măreția constă în lucruri mici.  
  
Referinţă Bibliografică:
File dintr-o viață / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2870, Anul VIII, 09 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!