CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2696 din 19 mai 2018        Toate Articolele Autorului

Aripile mele
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Nu m-am gândit vreodată că viața poate fi atât de surprinzătoare,mai ales că eu sunt genul care se gândește prea mult.Dar,se pare,că așa e mai interesantă.  
  
Derulând ca un film din trecut,îmi trec imagini cu mine,cu familia,cu fiecare persoană care si-a lăsat vreo amprentă asupra mea.Cred că părinții mei au făcut,până la urmă o treabă grozavă,mai ales pentru că m-au învățat ce e respectul și empatia.  
  
Cumva,într-un mod ciudat,universul mi-a scos în cale oamenii de care aveam nevoie ca să învăț niște lecții vitale.Unii s-au comportat bine cu mine,alții mai rău,unii m-au respectat,alții au încercat să mă doboare și să mă umilească,iar din toate astea am învățat că viața e mai mult decât să mulțumești pe cineva,că altul este scopul ei.  
  
Toată viața mea am încercat să fiu perfectă pentru alții,o oglindă a propriilor vise nereușite.Dar perfecțiunea adevărată izvorăște doar din interiorul inimii fiecaruia.Asta e adevărata libertate.  
  
În definitiv,nu trebuie să te mulțumești decât pe tine.Ce dacă în jobul pe care-l ai ți se spune că nu ești suficient de bun?Poate că nu asta e adevărata ta chemare,ci mai degrabă ești ca un pește pe uscat.Și pe cine încerci să păcălești că tu ești de vină?Renunță la măști și ai curajul să recunoști ce poti și ce nu,dar mai ales fă ceeea ce îți place să faci.  
  
Eu ador să cânt.Nu am avut vrodată curajul să arăt asta celorlalți.Ador să dansez pentru că mă simt mai liberă ca niciodată.Îmi plac animalele ,mai ales transparența și loialitatea lor.Defapt,le invidiez pentru că traiesc prezentul atâțt de intens.Îmi mai plac plimbările prin pădure,doar în companie ,desigur,să văd soarele cum se strecoară printre crengile copacilor,să simt miros de viață.  
  
Un ultim lucru îmi mai place,deși am crezut că e fară speranță.  
  
Omul.  
  
Curios animal.)))))  
  
Un vulcan de emoții pot spune.L-am urât uneori,pentru felul cum își tratează semenii,natura și animalele,dar mai ales pe el.Singura ființă care se sabotează singură.În condițiile astea o apocalipsă mi se pare chiar rezonabilă.În fond,de ce să mai existe ceva ce doar face rău?  
  
Din fericire,printre neghină există și spice bune de grâu.Genul de oameni buni la suflet care nu au lăsat ura lumii să-i transforme,care văd cu alți ochi și acționează diferit.  
  
Știu că nu e ușor ,dar nu e defapt vreo luptă de purtat,poate doar,cu sinele tău care acum îți spune că nu e de ajuns.Da,ce să spunem..poate nu ai o casă luxoasă,dar cum ar fi să te plimbi cu o rulotă prin toată lumea?Și ce dacă nu ai strans suficienți bani ca să împresionez vreo fată?Cea adevărată te va iubi fară nimic și va vedea că adevărata comoară se află în inima ta.  
  
Ce încerc eu să spun e să -ți faci viața în așa fel încât să te trezești de drag dimineața,gândindu te câte lucruri minunate te așteapta.  
  
Eu am învățat lecția asta de la persoanele pe care le iubesc ,fie ei familie ,iubit sau prieteni.Să nu mă mai judec și sî învăț să mă apreciez mai mult.  
  
Mai e umpic și vine ziua mea.Aș vrea un tort mare cu bezle pe deasupra.Să fac o masă unde să-i invit pe toți cei care țin la mine,iar pe tort ,să inversez cifrele lumânarilor.Oare cum o să fie la 32 de ani? ))))  
  
O singură dorință am.Anul trecut mi –am dorit să fiu fericită.Acum știu ce vreau.  
  
Să am curajul să mi urmez visele.PFFFFFFFFFFFF  
  
Si s-au stins lumânările.  
  
Referinţă Bibliografică:
Aripile mele / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2696, Anul VIII, 19 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!