CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2434 din 30 august 2017        Toate Articolele Autorului

Măreţia furnicii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Cu cât un obiect e mai ascuţit şi mai mic,cu atât produce o daună mai mare.Un virus care nu se poate vedea cu ochiul liber poate ucide milioane.Aşa se întâmplă şi cu oamenii.Un vis mic se poate transforma într-o realitate care va influenta în mare masură ,la fel cum un singur om poate schimba destinul lumii întregi.  
  
La un moment dat şi eu voiam să fiu mare,să fac ceva care să însemne ,să schimb,să modelez.Cred că toţi am vrut asta.Să ne începem drumul cu un vis măreţ.Făceam schiţa în minte şi parcă ne vedeam deja acolo,la finiş,fluturând steagul.Numai că,pe drum planurile se mai schimbă.Visurile măreţe rămân doar visuri,iar imaginea glorioasă se pierde in fumul alegerilor.  
  
Măreţia nu constă în grandomanie,nu aşa se şlefuieşte faţa pământului,ci cu lucruri mici,de fineţe,cele care fac diferenţa şi influenţează nu mase,ci oameni,indivizi.Avem atâtea exemple ale unor conducători care s-au vrut stapani ,impunând şi celorlalţi ideologia.Le-aş putea justifica faptele,însă cu cţt un conducător e mai înţelept,cu atât ştie că adevărata putere nu se impune ci se câştigă.  
  
Viaţa trebuie trăită,greşelile trebuie făcute pentru ca învăţarea să fie mai autentică şi să intervină conştientizarea.Dar uneori,au cei din jurul nostru grijă să nu învăţăm nimic.  
  
Ni se spune că nu putem,că au mai încercat şi alţii ,că o să eşuăm lamentabil şi cel mai bine ar fi să ne scutim de toată munca în zadar,să ne ascundem în carapacea comodităţii.Dar oare aşa să fie?Ce este imposibil până la urma?Citeam undeva că putem avea totul,dar nu tot deodată..defapt aceasta e problema noastră...ştim ce potenţial avem,dar ne lipseşte rabdarea iar lucrurile bune necesită timp.În orice aspect al vieţii,din care vrem să ne bucuram şi să scoatem rod,trebuie să investim energie şi mai ales timp.De fapt aceasta este moneda de schimb..timpul.  
  
Aţi incercat vreodată meditaţia?Eu da,iar pentru o minte zbuciumată ca a mea,e aproape imposibil să incerci să-ţi goleşti vastul imperiu de ganduri şi pur şi simplu să exişti.E destul de greu,pentru că imediat mintea încearcă să creeze imagini noi şi legaturi.Ideea e că ,mintea trebuie utilizată în favoarea noastră şi nu împotriva.Dar cum putem face acest lucru?  
  
Cred că mulţi am observat,că noi suntem formaţi din componente,că trupul nostru formează un tot doar cu mintea şi esenta sufletului..ei bine..descris simplist.Deci,trebuie să le împăcăm pe toate.Câţi dintre noi nu am văzut oameni care investesc doar în trup şi se simt foarte nefericiţi,tocmai din cauza faptului că îşi neglijează celelalte părţi la fel de importante.Sau investesc doar în minte şi uită de trup şi de nevoile acestuia.Echilibrul nu e foarte uşor de atins,pentru că fiecare,va cere din ce în ce mai mult.Cheia e să te cunoşti pe tine şi să fii sincer cu ceea ce îţi doreşti.  
  
Ideea de măreţie poate avea un gust minunat,dar ca oricare altul ,pe măsură ce trece timpul şi gusturile se vor schimba şi vei realiza că ceea ce ţi-ai dorit era un vis mic,care nu te mai poate satisface.  
  
Ce I drept,nu prea ne mai satisfac multe lucruri.Oricât de puternică ar fi o senzaţie la început,cu timpul îşi pierde efectul şi cerem din ce în ce mai mult.Începutul drumului e bun pentru majoritatea dintre noi,însă pe drum,realizăm că persoanele din jurul nostru au o influenţă foarte mare.  
  
Ar fi imposibil să nu ne schimbăm odată cu trecerea timpului,însă,nu cred că ar trebui să o facem în condiţiile unui targ avantajos în aparenţă.Caracterul nostru e format din mai multe staturi.Baza o reprezintă ceea ce consideram noi de neclintit,de neschimbat,ideile care ne-au intrat adanc în minte şi mai mult,pe care le-am conştientizat.Apoi celelalte straturi sunt formate din idei acceptate ca fiind bune,dar doar pentru că aşa ni s-a spus şi nu pentru că am fi experimentat noi adevarata semnificaţie.Ultimele idei care ne contureaza se pot schimba foarte usor şi sunt cele care ţin mai mult de societatea în care trăim şi ce acceptanţa acesteia.  
  
În orice caz,odata ce se conştientizează că un lucru este bun sau rău,ar trebui să nu-l mai poţi face în viitor.  
  
Sunt multe aspecte care ne conturează existenţa,ca nişte piese de puzzle,care se tot adună pe masură ce înaintam în vârstă şi acumulăm învăţăminte din alegerile noastre.  
  
Speranţa ar fi să nu ne pierdem pe drum,indiferent de cât de mare e visul nostru şi cât de greu e să-l atingem.Să nu lăsăm ca oamenii răi din jurul nostru să ne tragă în jos şi să nu mergem pe principiul,,Dacă nu-i poţi învinge alătură-te lor,,  
  
Mai bine să fii diferit,unic,cu propiul vis şi propriul drum de urmat.Iar apoi să-ţi laşi amprenta pe unde ai păşit....  
  
C  
  
Referinţă Bibliografică:
Măreţia furnicii / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2434, Anul VII, 30 august 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!