CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2392 din 19 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Doar trăieşte..
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Aş spune că viaţa e complicată..dar nu e.Dacă observăm mai atent,fiecare eveniment are un tipar.  
  
Însă gândirea noastră e complicată.Mii şi mii de gânduri ne apar proiectate cu o viteză uluitoare ,în încercarea de a găsii soluţii pentru fiecare problemă.Cred că avem nevoie nu de un moment de respiro ci de o reevaluare a modului cum totul e trecut prin filtrul minţii.De la evenimentele ce ţin de familie şi până la muncă,ne facem atâtea griji,încât uneori uitam defapt,să trăim.  
  
Că viaţa e frumoasă am auzit de atâtea ori,dar trebuie şi noi să o vedem aşa.Fiecare eveniment,sau problemă trebuie tratată nu subiectiv,cu ceea ce am fost noi învăţaţi,ci din momentul în care apare,cu ceea ce e înconjurat.În felul acesta s-ar rezolva mult mai uşor totul.  
  
Îmi spunea cineva că orice persoană sau eveniment e o oportunitate pentru noi,dar la prima vedere nu pare.Evident,nu trebuie interpretat ca un oportunism acest lucru,ci pur şi simplu să vezi la ce ţi-ar folosii ceea ce ţi se întamplă.  
  
Viaţa e o continuă învăţare şi cele mai bune lecţii apar în momentele critice.Dar să nu disperăm,deoarece suntem înzestraţi cu armele necesare să trecem peste orice,de aici şi evoluţia noastră care are la bază adaptabilitatea.  
  
În teorie lucrurile par uşoare,dar cu puţină practică pot devenii chiar uşoare.  
  
Poate că atunci când s-a terminat o relaţiie,ai simţit că nu mai are rost să exişti,sau când ai fost dat afară de la locul de muncă,dar poate totul s-a întâmplat exact aşa cum trebuia,numai că noi nu vedem imaginea de ansamblu,ci doar o bucată decupată din peisaj.Poate că persoana aceea nu era cea mai bună pentru tine,sau trebuia să vezi că ai gresit cu ceva.La fel şi cu jobul,să-ti descoperi în situaţia critică,noi abilitaţi care te vor ajuta să evoluezi.  
  
 
  
Noi oamenii nu avem nevoie de atât de multe ca să fim fericiţi.De fapt aş merge într-atât încât să spun că nu avem nevoie de nimic,pentru că fericirea o avem deja în noi,într-o stare latentă.Nu avem nevoie de alţii să o scoată la lumină,ci pur şi simplu trebuie noi să o eliberăm,deoarece odată dată drumul se va întoarce cu şi mai multă fericire la noi ,ca un bumerang  
  
 
  
Grija noastră principală e să ne asigurăm că trăim,desigur,cât depinde de noi.  
  
Trecutul nu mai există,iar viitorul încă nu a existat,deci ceea ce contează e prezentul,cu tot ceea ce poate el să ofere.Noi trebuie decât să lăsăm uşa deschisă...  
  
Referinţă Bibliografică:
Doar trăieşte.. / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2392, Anul VII, 19 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!