CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2386 din 13 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Despre iubire şi alte tâmpenii
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Nu am de gând să-I mai permit nimic.De data asta nu mai merge aşa.Crede că face din mine ce vrea?Nu poate să intre în viaţa mea când are el chef şi apoi să plece.O să-I refuz propunerea.Nu mă duc cu el la mare.Crede că de fiecare dată poate să-mi înmoaie inima şi să mă prostească?  
  
Îi dau un mesaj.Îmi e dor să-I scriu.Îl întreb dacă doarme.Doamne ce îţi mai place să suferi!îmi spun.Nu mă aştept să-mi răspundă.Mă duc la baie.Când mă întorc din obişnuinţă mă uit pe telefon.Două mesaje.  
  
..Nu.fac baie  
  
..Te sun după,dar mai durează puţin.  
  
Îmi scrie ,parcă plictisit..  
  
..Iaraşi gol..hmm  
  
Gânduri tâmpite.De parcă noi fetele nu ne gândim la trupul lor,la felul cum ne ating ei peste tot.Îmi e dor de pielea lui.  
  
-Vai,tâmpito!Dar ce am vorbit noi?  
  
-Parcă trebuia să faci ceva..  
  
-Ştiu,conştiinţă,dar are el ceva al lui.Mă amăgesc mereu că mâine nu o să-I mai permit şi iarăşi mâine mă topesc în braţele lui şi iarăşi o luam de la capăt,ca un carusel care se tot roteşte şi roteşte.  
  
-O să mă sune.Bine că mai durează până face baie.Ce o să-I spun?.Îmi e teamă.Vreo 99 la suta din mine spune du-te şi petrece o săptamână cu el fără griji,că viaţa trece şi doar cu amintirile rămai.Dar 1 la suta?Ce puţin!Acel mic procent imi spune că nu mă iubeşte.Dar mai contează ce simte el,când eu simt atâtea?Îi voi da şi lui din iubirea mea.  
  
-Ştiuuu.Ce plan diabolic! Când mă va suna,nu-I voi răspunde..aşa mai câştig nişte timp până mâine şi cine ştie ...Poate voi avea curajul să-l refuz.Mă voi preface că am adormit.Cei drept,el mi-a zis că mai durează.  
  
Noroc cu tine,minte,că inima ştim cum e...Nu o putem lăsa singură.Şi până maine ,cine ştie,printr-o minune,poate îmi va venii mintea la cap,sau poate că nu...  
  
..Daaaa,la asta nu m-am gândit,aşa mă prinzi mereu..Îmi răspunde  
  
Măcar eu te prind cu trupul gol nu cu sufletul cum mă surprinzi tu pe mine şi nu mă laşi să mă îmbrac,pentru că dacă aş face-o ,aş constata că nu mai am nevoie de tine ca de aer şi că merit mai mult.Dar tu ştii asta şi îti place să mă chinui.Îţi face placere să mă ştii dependentă de tine.Probabil îţi măguleşte orgoliul...Dacă ar fi ceva de capul tău,m-ai iubii aşa cum merit,nu cu resturi.Dar eu sunt de vina că iţi permit.Când oare am încetat să am pretenţii de la mine?  
  
..Da ,aşa se pare,îi răspund eu.Măcar în noaptea asta fii puternică,nu-i mai răspunde..De maine,cine ştie..  
  
Referinţă Bibliografică:
Despre iubire şi alte tâmpenii / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2386, Anul VII, 13 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!