CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2356 din 13 iunie 2017        Toate Articolele Autorului

Gândurile Violetei-Relaţiile
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Dacă există un subiect mai controversat şi mai dezbătut de oameni acela e RELAŢIILE INTERUMANE.  
  
Fie că vorbim de relaţii de prietenie ,familiale sau iubire,subiectul acesta reprezintă un mare interes in secolul nostru.De ce?Poate că ,la capitolul acesta încă mai avem mult de lucrat.  
  
Dacă întrebi pe oricine despre relaţii,cele de iubire sunt pe cât de interesante,pe atât de complicate.  
  
Cel mai greu este atunci când încerci să cunoşti pe cineva.Nu numai că se realizează un schimb de informaţii între cele două persoane,dar se creează şi o conexiune ce de multe ori depăşeşte înţelegerea noastră.  
  
Daca ar fi să compar cu ceva relaţiile de iubire,aş alege să vizualizez o pădure care conţine atâtea soiuri de copaci şi specii de animale câte sentimente şi emotii se dezvoltă pe parcurs.  
  
La nivel fizic şi chimic ştim ce se întamplă.Dar nu aspectul acesta interesează,ci profunzimea lui şi implicaţiile.  
  
Cel mai bine poţi vorbii din experientă deoarece,îţi pot spune zece persoane că pământul e rotund,dar până nu faci tu înconjurul lui,nu vei crede.  
  
Cândva credeam că astfel de experienţe se pot învăţa din cărti sau din ceea ce vezi la alte persoane.Ce-I drept,în felul acesta îţi poţi face o vagă idee,dar nu poţi cunoaşte profunzimea decât trăind.Aceeşi senzaţie poate să fie pentru tine văzută altfel,trecută prin filtrul minţii şi al emoţiilor poate să însemne altceva.  
  
Am învăţat astfel,că nimic nu e ceea ce pare,ci totul trebuie testat,pentru a gasii adevarata faţă a omului.  
  
Mi-ar place să cred că la începuturi personalitatea umană era simplă,într-o formă brută.Că nu existau dedesupturi şi învelişuri,că esenţa noastră nu era atât de ascunsă de exterior.Acum însă,dacă analizezi caracterul uman,vei descoperii doar ceea ce se vrea a fi descoperit.Oamenii sunt mai comunicativi,dar comunică numai ce ar fi în interesul lor şi nimic mai mult.Aşadar,într-o lume plină de falsuri cum mai poţi ştii care ar fi persoana potrivita pentru tine într-o relaţie de iubire?Mă gândesc că dacă am avea sapte vieţi poate ne-am permite să ne aruncam cu capul înainte să cunoaştem persoana,dar nu avem acest lux,sau cine totuşi face astfel,de cele mai multe ori are de suferit.  
  
Să analizăm totuşi ce înseamna această suferinţă.Poate fi vorba de o neîmpartaşire a sentimentelor sau o discontinuitate.Devenim atât de dependenţi de stabilitatea şi de sentimentul că aparţinem cuiva,încât,atunci când nu-l mai avem, suferim.Poate părea simplist şi dur,dar adevarul e, că toate dependenţele noastre funcţionează pe aceelaşi principiu.Are o perioadă incipientă,când e ceva nou şi inedit,perioada de maximă plăcere şi dependenţă,apoi urmând de cele mai multe ori sevrajul sau cum îi spunem noi,suferinţa.  
  
În ceea ce mă priveşte ,am experimentat implicaţiile cuvantului suferinţa şi pot spune că de cele mai multe ori au fost copleşitoare.Dar,sunt totuşi încrezătoare,deoarece cea mai mare capacitate a omului este adaptabilitatea.Einstain spunea că timpul e relativ.Eu aş merge mai departe şi aş spune că totul e relativ,iar aici mă refer la tot ceea ce conturează existenţa noastra.Atât de îndoielnică e,încât te intrebi de multe ori dacă ceea ce vezi chiar există.Întorcându-mă la iubire şi la relaţii ,relativitatea constă in faptul că deşi sentimentul de iubire a fost simţit şi s-au vazut semnele ei în existenţa ta,totuşi dacă nu îţi e impărăşit un sentiment,în timp vei realiza că poate sentimentul nu a existat nici din partea ta,sau dacă totuşi a fost,a avut alte manifestari ,sub forma de atracţie.  
  
Ar mai fi multe de dezbatul,deoarece presupune punerea sub lupă a caracterului uman care încă nu a fost elucidat în profunzimea lui,fiind în continuă schimbare,însă ca o concluzie persoanală,indiferent dacă omul depăşeşte un moment trist şi merge mai departe,la fel ca două molecule care se ciocnesc şi noi oamenii ne schimbăm traiectoria,gândurile şi manifestările şi nu mai putem fi la fel ca înainte.  
  
Totuşi,trebuie privit acest aspect dintr-o lumină favorabilă,pentru că ,poate pe acesta s-a bazat însăşi evoluţia noastră ,având la bază greşelile şi învăţamintele .Poate că omul a fost făcut din pamant,dar pentru a se descoperii pe sine,a trebuit sa-l lucreze.  
  
Referinţă Bibliografică:
Gândurile Violetei-Relaţiile / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2356, Anul VII, 13 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!