CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Violeta Catincu         Ediţia nr. 2236 din 13 februarie 2017        Toate Articolele Autorului

Karon
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Era întuneric. Un întuneric cosmic care-i îngheţa sufletul lui Karon .Copacii păreau siluete fantomatice în lumina lunii pline iar ochii scaldati în lacrimi nu mai vedeau bine poteca şerpuita. Alerga haotic prin pădure de parcă ceva ar fi alungat-o din spate.Numai o fiinţa întunecată îi putea face pulsul să bată ritmuri alerte de spaimă.
Poate dacă nu s-ar fi rupt de realitatea crudă ar fi observat zgârieturile de pe mâini si picioare făcute de mărăcini şi spini în noaptea neagră.Dar rănile care o dureau cel mai mult ,erau cele ale sufletului,răni făcute de un sentiment puternic,de o aşa amploare că nu mai conta nimic…..ucigaşa dragoste.Chipul blând şi scăldat în raze de lună se schimbă brusc, deoarece alunecă pe o piatră acoperită cu muşchi umed şi cazu greoi pe frunzele ca o învelitoare a pămantului. Acest lucru o făcu pe Karon sa revină la realitate. Se auzi un scrâncet înfundat de durere în tăcerea nopţii ,de parcă ar fi fost singurul suflet existent pe pământ.Încercând să se ridice,suroaie de lacrimi sărate şi amare i se prelingeau pe obrajii altădată de culoarea rozelor, însă acum îşi pierduseră farmecul.
Îşi puse în gând că trebuie să se odihnească, să se ascundă ,deoarece acasă nu se mai putea întoarce. Îsi ridică capul greoi, plin de gânduri negre şi privirea îi fu captată de lumina de diamante a lunii care se oglindea pe deasupra lacului, creând impresia de un alt cer înstelat.
Parcă scotocind prin amintiri, Karon închise ochii, dar numai o clipă, pentru a-şi aminti de locul acela.Era lacul unde…şi se opri. Nu mai avea rost să-şi amintească.Dar dacă avea dreptate , lânga lac trebuia să fie ruinele vechii fortărete ,şi putea acolo să înnopteze iar când zorii zilei vor veni,va avea un plan pentru ce va urma.Nu se putea lăsa doborâtă Astfel, încercă să înainteze dar atunci văzu în semi-umbră pe piele o pată violacee umflată…Oftând adânc, încercă să se deplaseze ţinându-se de crengile tăioase ale copacilor şi nu după mult timp simţii răceala pietrelor nedărâmate ale ruinelor. Se sprijini de un zid rămas nesurpat în faţa intemperiilor naturii ,aşezându-se pe un muşchi.
Deşi nu era frig, Karon tremura din toate încheieturile şi îşi prinse o mână în cealaltă în semn de rugăciune. Să se roage?Nici ea nu ştia ce să facă. …Oare dacă s-ar ruga la Dumnezeu pentru o minune.? Se întreba Karon,căutând o umbră de speranţă de care să se agaţe. „Ajută-mă Doamne să uit ceea ce s-a întâmplat ,să pot să o iau de la capăt. Ştiu că nu vei întoarce timpul astfel încât eu să nu-l fi cunoscut pe William dar alină-mi măcar durerea pe care o simt. De ce nu-i poţi porunci inimii să nu mai iubeasca?!” Strigă launtric Karon ,stergându-şi lacrimile de pe obraji.
Şi închizând ochii, amintiri fugare îi veneau în minte iar printre picaturile perlate ce-i udau obrajii se intreba cum a ajuns în această poveste care la momentul acela din noapte părea doar un vis..
Referinţă Bibliografică:
Karon / Violeta Catincu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2236, Anul VII, 13 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Violeta Catincu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violeta Catincu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!