CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Apariție: Ultimul număr din ”Spicon” - revistă de literatură, arte și istorie literară
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apariție: Ultimul număr din ”Spicon” – revistă de literatură, arte și istorie literară  
  
La mijlocul săptămânii ce tocmai se încheie, în cadrul unui eveniment cultural desfășurat la Biblioteca ”Ch. Tell” din Târgu Jiu, a fost prezentat și ultinul număr al revistei gorjene de literatură, arte și istorie culturală ”Spicon” nr. 3/2018.  
  
Revista este editată de Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Al. Doru Șerban” din Târgu Jiu și este la cel de-al treile număr pe acest an.  
  
Acest număr găzduiește în paginile sale, scriitori mai mult sau mai puțin cunoscuți, dar ale căror scrieri, aprecim că merită a fi cunoscute. Astfel echipa redacțională a reținut pentru acest număr câteva poezii ale maestrului Nicolae Dragoș, din ultimul volum al poetului intitulat ”Omul din Turn”; un text al scriitorului Florian Văideianu din volumul ”Călător prin două milenii”, un grupaj subtil din ultimul volum de versuri ”Iarbă și ploi” al scriitorului Dumitru Dănău; un amplu și documentat articol dedicat lui Pompiliu Marcea la cei 90 de ani de la naștere de către nepotul scriitorului Ion Marcea.  
  
De asemenea scriitorul Ion Elena dedică un frumos eseu ”Pădurilor – miracol și viață”, Marius Marian Șolea de destăinuie ”Întru Viorel Gârbaciu”, iar Cristian George Brbenel se și întreabă retoric ”Cum suntem motivați să studiem filozofia ?”. Inspirat se întreabă și Antonia Maria Latu ”Cum voi putea ieși vreodată din acest labirint?”. Iar Ioana Toloargă” face o incursiune în ”Singuratatea” artei și filozofiei eului.  
  
Alături de selecțiile de versuri ale maestului Nicole Dragoș și ale lui Dumitru Dănău, acest număr al revistei mai găzduiește și alte câteva grupaje selecte de versuri semnate de Marieta Căprăruși, Andreea Ciucă, Dinu Eleodor, Viorel Surdoiu și Marius Marian Șolea.  
  
Totodată Andreea Argeșeanu se apleacă în scrierea sa asupra ”Călcâiului lui Ahile”, inimosul profesor Constantin Dârvăreanu dedică un eseu prezentării volulului ”Trandafiri și amintiri” ale poetului novăcean Ion Florea, iar Alex Gregora dedică un ”Laudatio” lui Ion Moldovan.  
  
În paginile revistei se mai poate citi un articol al subsemnatului dedicat volumului ”Brâncuși. Catalogul operelor” de prof. dr. Ion Mocioi precum și o un articol dedicat ”Atelierului național de poezie la umbra stejarului din Brădiceni.  
  
Având în vedere faptul că numărul revistei a apărut în preajma sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, echipa redacțională a revistei a publicat și câteva materiale istorice semnate de Grigore Pupăză ”Pentru eroi – 11 februarie 1945”, Dan Toropu ”File din jurnalul unui cercetaș”, George Lungulescu ”Victoria de la Jiu – Rasovița”, general Grigore Niculescu ”Regimentul 18 Gorj în luptele de la Mărășești” precum și un grupaj de fotografii de la evenimentul de reconstituire istorico-militară a luptelor de la Podul Jiului, din acest an.  
  
De scurte prezentări, din partea echipei redacționale, beneficiază și autorii ultimelor volume ale colaboratorilor revistei primite la redacție și anume: poetul Nicolae Dragoș cu ”Omul din Turn”, scriitorul Vasile Ponea -”Coborând pe pământul smereniei” și poetul Adrian Frățilă - ”Balade”.  
  
Subliniem faptul că revista beneficiază de imagini inedite ale creațiilor D-nei Mariana Frătița, căreia editorul îi dedică ultima copertă a revistei.  
  
În final doresc să remac echipa redacțională a revistei: Viorel Surdoiu – redactor șef, colegiul redacțional format din Ion Mocioi, Gelu Birău, Ion Elena, Alex Gregora, Rodica Păuna, Doru V. Fometescu și Florian Văideianu, precum și Marius Iorga – layout&tehnooredactare, care merită toate aprecierile și considerația noastră pentru efortul depus și conceptul sub care apare. Totodată doresc să adresez mulțumiri autorilor care ne-au încredințat operele lor spre publicare în paginile revistei noastre precum și cititorilor acesteia.  
  
Fiind încurajați de rezultatele aparițiilor din acest an ale revistei ”Spicon”, de reacțiile favorabile primite din partea cititorilor precum și de interesul manifestat pentru aceasta apariție, cu siguranță că ne motivează să continuăm și să aducem unele idei noi, de format și conținut, în anul ce urmează.  
  
Dr. Victor Troacă,  
  
Președinte al Asociației Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni  
  
Referinţă Bibliografică:
Apariție: Ultimul număr din ”Spicon” - revistă de literatură, arte și istorie literară / Victor Troacă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2907, Anul VIII, 16 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Victor Troacă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Victor Troacă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!