CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Eveniment. Lansare  SPICON - revistă de literatură, artă și istorie culturală
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eveniment. Lansare SPICON – revistă de literatură, arte și istorie culturală  
  
Într-un climat de efervescență, curiozitate, optimism și prietenie, marți 27 februarie a.c. a avut loc, în sala Bibliotecii Județene ”Christian Tell” din Târgu-Jiu, evenimentul de lansarea a primului număr al revistei de literatură, artă și istorie culturală, intitulată ”SPICON”, editată de Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Al. D. Șerban” Tg-Jiu.  
  
Acest demers a venit ca un lucru firesc al membrilor asociației, ca semn al maturizării muncii acestora și ca o dorință de a promova cultura gorjeană, dar nu numai.  
  
Titlul revistei aparținea anterior renumitului scriitor gorjean Prof. dr. Ion Mocioi, care prin amabilitate și generozitate a cedat această denumire editorului și așa cum explica domnia sa, SPICON este o prescurtare de la un termen folosit de renumitul sculptor gorjean Constantin Brâncuși ”Spirala conică”. Pentru gestul său Prof. dr. Ion Mocioi merită toată aprecierea și considerația noastră, aspect transmis și în cadrul evenimentului.  
  
Această nouă apariție se dorește a fi o completare a tot ceea ce există, în acest moment, pe piața culturală locală și regională cu largă deschidere spre ideile noului val. Revista este deschisă tuturor celor care sunt implicați în fenomenul cultural, de la personalități celebre la tinerii talentați care caută un drum spre afirmare.  
  
Apariția revistei noastre în anul Centenarului Marii Uniri nu este întâmplătoare. Ne dorim ca în paginile sale să fie prezenți autori români din țară și din întreaga lume. Revista va găzdui în acest an mai multe scrieri circumscrise evenimentului național la care ne-am referit și va scoate din uitare importante personalități gorjene care au avut legătură cu aceste evenimente istorice de importanță covârșitoare pentru neamul românesc.  
  
La evenimentul de lansare au participat membrii ai asociației editoare a revistei, oameni de litere și de cultură locali, membrii ai altor asociații culturale și literare din zonă, membrii ai Uniunii Scriitorirlor din România, autorități locale, mass-media.  
  
Despre importanța evenimentului cu frumoase și optimiste gânduri spre viitor, pe lângă organizatori, au vorbit: D-na Olimpia Bratu – director al Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Târgu-Jiu și gazda evenimentului, Prof. dr. Ion Mocioi, D-l Doru F. Fometescu – scriitor, D-l. Adrian Tudor – viceprimar al municipiului Tg-Jiu, D-l Viorel Surdoiu – scriitor și redactor șef al revistei, D-l Mihai Pasere – scriitor, D-l Marius Iorga.  
  
Primul număr al revistei ”Spicon”, al cărui editorial este semnat de Prof. dr. Ion Mocioi, găzduiește în paginile sale o paletă mai largă de scrieri ale unor condeieri mai mult sau mai puțin cunoscuți publicului larg, astfel: Gelu Birău, Ion Elena, Geo Filiș, Doru V. Fometescu, Adrian Frățilă, Alex Gregora, Adina-Mihaela Lilă, Emilian Marcu, Oana Cristina Marin, Ion Mocioi, Cătălin Negrea, Grigore Nicolescu, Rodica Păuna, Daniel Popa, Dan Pupăză, Daniel Radu, Valeria Roșca, Valentina Scînteie, Viorel Surdoiu, Victor Troacă și Florian Văideianu.  
  
Revista apare sub redacția lui Viorel Surdoiu cu un colectiv de redacție format din Ion Mocioi, Gelu Birău, Alex Gregora, Ion Elena, Doru V. Fometescu, Florian Văideianu, layout-ul și tehnoredactarea fiind asigurate de Marius Iorga.  
  
”Spicon” își propune să fie o gazdă generoasă pentru creațiile circumscrise tematicile sale, ale autorilor consacrați dar și a celor aplecați asupra scrisului, din Gorj, dar nu numai.  
  
Editorul revistei, Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni speră ca noua publicație să aducă un suflu creator nou și adresează, tuturor celor interesați de a face cunoscute preocupările lor în domeniu ca și rezultatele muncii lor și prin intermediul acestei reviste, pornind de la ideea că oamenii de cultură au datoria morală de a transmite celor din jur parte din ideiile și din harul lor cultural.  
  
Sperăm ca revista ”Spicon” să fie pe placul a cât mai multor cititori, iar echipele noastre redacționale să facă o treabă bună.  
  
Tuturor celor care și-au adus aportul la acest eveniment și la apariția acestui număr le transmitem toată considerația și aprecierea noastră.  
  
 
  
dr. Victor Troacă  
  
Președinte al Asociației Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Al. D. Șerban” Tg-Jiu.  
  
Referinţă Bibliografică:
Eveniment. Lansare  SPICON - revistă de literatură, artă și istorie culturală / Victor Troacă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2616, Anul VIII, 28 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Victor Troacă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Victor Troacă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!