CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Mișcarea rotariană în județul Gorj. Nota autorului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
”Mișcarea rotariană în județul Gorj”. Nota autorului  
  
Moto:”A servi mai presus de sine”/”Service about self”  
  
 
  
Ideea de a face cunoscute mai bine preocupările Rotary pentru prietenie, pentru bunăvoință și bună înțelegere, pentru a servi mai presus de sine, pentru tot ceea ce face această organizație internațională pentru comunitățile în care acționează, dataează de mai multă vreme, mai ales după ce am înțeles cu adevărat ceea ce înseamnă Rotary și după ce am participat la mai multe evenimente de mare anvergură organizate de Districtul Rotary 2241 – România și Republica Moldova.  
Am constatat faptul că această organizație internațională, prin cluburile locale care funcționează în întreaga lume, realizează niște lucruri deosebite pentru comunitățile în care activează, dar uneori foarte puțin cunoscute. Poate că această situație este determinată și de faptul că proiectele și acțiunile Rotary nu beneficiază de reflecarea adecvată în media.  
În acceași situație s-a aflat și Rotary Club Târgu Jiu, iar ideea mea de a încerca să fac ceva pentru a face cunoscute principiile, obiectivele și preocutările rotarienilor gorjeni a devenit un obiectiv pe care mi l-am asumat și declarat în momentul în care am preluat mandatul de președinte al clubului pentru anul rotarian 2016-2017.  
Astfel, am gândit elaborarea unei lucrări în care să fie prezentată mișcarea rotariană din județul Gorj, în speță istoricul și activitatea singurului club din județ respectiv Rotary Club Târgu Jiu.  
Așa se face că am intitulat această lucrare ”Mișcarea rotariană în județul Gorj – 2001-2017”, pornind de la faptul că deși clubul se numește Rotary Club Târgu Jiu, încă de la înființarea sa în anul 2000, pe de o parte și-a asumat responsabilitatea pentru întregul teritoriu adminsitrativ al județului, iar pe de altă parte acțiunile și proiectele derulate au fost destinate și implementate în foarte multe localități din județ, iar destinatarii lor au fost toate comunitățile din Gorj. Cu siguranță că parcurgerea acțiunilor, evenimentelor și proiectelor enumerate în lucrare vor convinge cititorii de această afirmație.  
Așadar, dacă mi-am asumat această responsabilitate, am trecut la muncă și mi-am propus ca lucrarea să fie gata până cel mai târziu sfârșitul lunii iunie a anului 2017, iar la data ceremoniei de predare a mandatului meu de președinte să poată ajunge la membrii clubului, la membrii Clubului Interact Tg-Jiu, la foștii membrii ai Clubului Rotaract Tg-Jiu, precum și la toți cei interesați de mișcarea rotariană.  
Pe parcursul mandatului meu de președinte al RC Tg-Jiu (1.07.2016-30.06.2017), am fost impresionat să simt și să constat cât de mare a fost interesul manifestat de tineri pentru mișcarea rotariană locală, iar Clubul nostru Interact Tg-Jiu a fost foarte prezent în acțiuni dedicate în special copiilor.  
De asemenea am fost bucuros să constat faptul că acțiunile noastre din acest an au fost prezentate în detaliu de media locală, regională și națională, pentru care doresc să le transmit mulțumirile noastre și îndemnul de a le prezenta și în viitor.  
Elaborarea acestei lucrări nu a fost un lucru facil, dar prin efort, căutări și sprijinul cu informații primit de la membrii clubului apare această formă.  
Lucrarea este structurată pe mai multe capitole, inclusiv cu referire la Rotary International și la activitatea rotariană din România. Activitatea Rotary Club Târgu Jiu este însoțită de multe fotografii de la proiectele și evenimentele realizate și unele reflectări ale acestora preluate din media.  
Înainte de a mulțumii celor care au sprijinit apariția acestei lucrări, doresc să transmit recunoștința noastă fondatorilor Rotary Club Târgu Jiu precum și președintelui său fondator Ștefan Voinea care a scris ceva special pentru această apariție editorială.  
Doresc să adresez mulțumiri tuturor membrilor clubului care mi-au pus la dispoziție informații și fotografii. De asemenea mulțumesc președinților Interact Tg-Jiu care mi-au pus la dispoziție informații, fotografii și au scris câte un eseu pentru această lucrare.  
O mulțumire specială se cuvine a fi adresată tuturor membrilor clubului și afiliaților precum și prietenilor lor care servesc în Rotary și care au făcut posibile evenimentele ce urmează a fi prezentate pe parcursul lucrării. Aici includ și pe Mircea Solovăstru – Guvernatorul Districtului 2241 – România și Republica Moldova în anul rotarian 2016-2017 care la un eveniment recent a apreciat această inițiativă și m-a încurajat să o finalizez.  
Adresez mulțumiri deosebite tuturor partenerilor noștrii tradiționali, colaboratorilor, sponsorilor și instituțiilor media care ne-au acompaniat în derularea proiectelor, acțiunilor și evenimentelor organizate de-al lungul celor 16 ani de activitate rotariană în Gorj.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mișcarea rotariană în județul Gorj. Nota autorului / Victor Troacă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2511, Anul VII, 15 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Victor Troacă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Victor Troacă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!