CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Interviuri >  
Autor: Veronica Ivanov         Ediţia nr. 2684 din 07 mai 2018        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - INTERVIU CU PROFESORUL ȘTEFAN CĂESCU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Profesorul Universitar Dr. Ştefan Căescu de la Departamentul de Marketing din cadrul ASE Bucureşti a susţinut la Şcoala Generală Pernera din Nicosia, în data de 28 aprilie, o sesiune de informare privind proiectul DIASPORA START-UP.  
 
*  
 
Veronica IVANOV: În ce a constat prezentarea proiectului Diaspora Start-up?  
 
Ștefan CĂESCU: Prezentarea din această perioadă a vizat familiarizarea potențialilor participanți cu modul de organizare, condițiile de eligibilitate, etapizarea și desfășurarea propriu-zisă a proiectului. Cel mai important aspect discutat s-a referit la condițiile de eligibilitate, ținând cont de faptul că, deși la prima vedere proiectul pare unul dificil de abordat, el este gândit astfel încât să aducă în economie firme sustenabile. O persoană interesată să facă parte din proiectul Diaspora Biz trebuie să îndeplinească următoarele condiții:  
• intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban  
• își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunile mai puțin dezvoltate ale României, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia  
• își au reședința sau domiciliul în regiunea în care se implementează proiectul  
• au vârsta de minimum 18 ani  
• posedă cetățenia română  
• fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă  
• demonstrează experiență în domeniul în care se dorește deschiderea unei noi afaceri  
 
Înscrierea în proiect se face până pe 15 iunie 2018, pe baza unui dosar ce conține următoarele:  
• Formular de înscriere în grup țintă (Anexa 1, doar secțiunea A)  
• Document descriere afacere (Anexa 2)  
• Declarație evitarea dublei finanțări (Anexa 3)  
• Acord de utilizare a datelor personale (Anexa 4)  
• Copie CI (copie conform cu originalul)  
• CV Europass (semnat și datat pe fiecare pagină)  
• Diplomă de studii absolvite (copie conform cu originalul)  
• Document ce face dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în grupul țintă  
• Document ce atestă experința în domeniul în care se dorește deschiderea unei noi afaceri  
 
Documentele candidaților se vor transmite doar în limba română. În situația existenței unor documente scrise în altă limbă decât română, acestea vor fi prezentate însoțite de traducerea efectuată de către un traducător autorizat.  
Dosarul se trimite la sediul Asociației de Marketing a Studenților din România: Str. Pictor Ștefan Dumitrescu nr. 65, sector 4, București, România.  
 
Veronica IVANOV: Au fost românii din Cipru interesaţi de acest proiect?  
 
Ștefan CĂESCU: Da, s-a văzut un interes pentru acest timp de proiect, însă există şi o anumită reticență în ceea ce priveşte încrederea în şansele de reuşită ale planului de afaceri de a primi finanţarea nerambrusabilă. Discuţiile din această ultimă întâlnire au vizat exact această reticenţă, pentru a creşte nivelul de încredere al grupului ţintă şi, astfel, şi numărul celor ce aplică pentru obţinerea finanţării.  
 
Veronica IVANOV: Care au fost întrebările pe care vi le-au adresat după sesiunea de informare?  
 
Ștefan CĂESCU: Cele mai multe întrebări au vizat modul în care poate fi făcut un plan de afaceri cât mai bun, ţinând cont de faptul că acesta reprezintă elementul în funcţie de care vor fi evaluaţi toţi participanţii în proiect. În final, din cei 620 de înscrişi, vor primi finanţare 75, în ordinea punctajului obţinut pe planul de afaceri depus la finalul cursurilor de formare antreprenorială.  
 
Veronica IVANOV: Până când se pot înscrie românii în acest proiect?  
 
Ștefan CĂESCU: Perioada de înscriere poate merge maxim până în luna septembrie, însă asta înseamnă că se va sacrifica perioada de pregătire antreprenorială şi timpul alocat conceperii unui plan de afaceri cât mai bun. De aceea, noi propunem înscrierea până la jumătate lunii iunie, astfel încât să avem timpul necesar pentru a pregăti grupul ţintă în realizarea unui plan corect, ce arată o afacere sustenabilă.  
 
Veronica IVANOV: Ce mesaj doriţi să transmiteţi românilor care din diverse motive nu au putut participa la acesta întâlnire?  
 
Ștefan CĂESCU: Ştim că există mulţi alţi români interesaţi de acest proiect, de aceea avem posibilitatea de a interacţiona cu ei şi după prezentări. Aşteptăm întrebările lor oricând la adresa stefan.caescu@mk.ase.ro şi pe site-ul proiectului www.diasporabiz.ro  
 
Veronica IVANOV: În ce ţări aţi mai ţinut sesiuni de informare despre proiectul DIASPORA START-UP?  
 
Ștefan CĂESCU: Marea Britanie, Danemarca, Israel, Italia, Spania şi continuăm :)  
 
Veronica IVANOV: Vă pot contacta şi românii care nu locuiesc în Cipru?  
 
Ștefan CĂESCU: Cu siguranţă, proiectul este deschis românilor din toată Diaspora.  
 
Veronica IVANOV: Vă mulțumim!  
-----------------------------  
A consemnat,  
Veronica IVANOV  
Cipru, aprilie 2018  
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - INTERVIU CU PROFESORUL ȘTEFAN CĂESCU / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2684, Anul VIII, 07 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!