CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Veronica Ivanov         Ediţia nr. 2341 din 29 mai 2017        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - FESTIVALUL IEI ROMÂNEŞTI LA NICOSIA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
29 mai 2017: Comunicat  
 
Ieri seară, Sala Casteliotissa din Nicosia, care a găzduit pentru al treilea an consecutiv Festivalul Iei Româneşti, a devenit neîncăpătoare. Alianţa Românilor din Cipru, în parteneriat cu Ambasada României la Nicosia şi Consiliul Judeţean Gorj au organizat un eveniment cultural dedicat portului popular şi scoarţelor româneşti.  
 
Sala Casteliotissa a fost împodobită cu scoarţe tradiţionale româneşti, ii brodate, costume populare, precum şi cu lucrări ale elevilor Şcolii Româneşti din Nicosia şi Pafos.  
 
Cuvântul de deschidere a fost rostit de Preşedinta Alianţei Românilor din Cipru, doamna Christina Christodoulou Todea, care a prezentat pe rând pe invitaţii serii.  
 
Primul a luat cuvântul domnul Dr. Albinel Firescu, Directorul Muzeului Etnografic Gorj, care a susţinut o prezentare despre covoarele olteneşti. Au urcat pe scenă elevii Şcolii Româneşti din Larnaca, alături de prof. Luminiţa Ionel, care au prezentat o adaptare după povestea lui Ion Creangă – „Prostia omenească”.  
 
A urmat mult aşteptatul concert de muzică populară susţinut de Maestrul Ştefan Popescu, omul care cântă la peste 35 de instrumente de suflat clasice (nai, fluier, clarinet... ) şi neconvenţionale şi care este supranumit şi omul orchestră. El a fost acompaniat la acordeon de maestrul Valerică Zorzon.  
 
Seara s-a încheiat cu o horă şi o degustare de patiserie românească - delicioasele plăcinte poale’n brâu şi cozonaci. Românii prezenţi la eveniment au venit îmbrăcaţi în ii şi costume populare tradiţionale. Televiziunea română TVR a fost şi ea prezentă!  
 
Felicitări membrilor Alianţei Românilor din Cipru, elevilor şi profesorilor Şcolii Româneşti, membrilor Ambasadei României şi invitaţilor din Gorj, care ne-au făcut să ne simţim mândri că suntem români!  
 
La mulţi ani, tuturor românilor de pretutindeni!  
------------------------  
Veronica IVANOV  
Cipru  
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - FESTIVALUL IEI ROMÂNEŞTI LA NICOSIA / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2341, Anul VII, 29 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!