CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  
Autor: Veronica Ivanov         Ediţia nr. 1604 din 23 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - „NERĂTĂCITELE ROSTIRI” ALE POETEI GEORGETA RESTEMAN LA BOOKFEST 2015
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
24 MAI 2015, LANSARE DE CARTE: Volumul de versuri “Nerătăcitele Rostiri”, Autor Georgeta Resteman  
 
Duminică, 24 mai 2015, la ora 14:00 în cadrul Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST 2015, la Cinematograful de Artă, Pavilionul C1 (la etaj), ROMEXPO, Bucureşti, va avea loc lansarea volumului de versuri NERĂTĂCITELE ROSTIRI, apărut de curând la Editura EIKON, al îndrăgitei poete şi scriitoare Georgeta Resteman.  
 
Alături de autoare (printre altele şi Redactor cultural al ziarului românesc din Cipru online, PULSUL AFRODITEI) se va afla domnul IONEL BOTA - scriitor şi critic literar, doamna MARIA TIMUC – poet, eseist şi jurnalist, care vor vorbi despre cartea Georgetei Resteman, amfitrion şi moderator al evenimentului fiind, bineînţeles, Domnul Valentin Ajder, directorul editurii Eikon.  
 
Volumele de poezii şi cărţile Georgetei Resteman reuşesc să atragă cititorul ca un magnet, ochiul ei de inginer chimist reuşind să analizeze până la cele mai mici detalii natura umană şi tot ce o înconjoară.  
 
Nu rataţi această lansare, la care vor lectura din volumul prezentat actriţele GABRIELA TĂNASE, VALI PENA ŞI DOINA GHIŢESCU!  
 
***  
 
Tăcerile din umbre  
 
Poeta Georgeta Resteman îmi trimite spre lectură volumul de versuri “Nerărăcitele rostiri” - asta însemnând că mă consideră în măsură să apreciez o poezie extrem de muncită, fără concesii modelor literare. E o poezie în stil clasic, cu rime îngrijite, anacronică într-un secol al grabei demonice. Substanţa poetică are miez peren, valabil, convingător şi emoţionant. Poeta n-ar dori să-şi rătăcească în uitare poemele, mai ales că - pentru ea - versul înseamnă un modus vivendi deasupra pulberii cotidiene. Din Cipru înţelege mai bine dorul, amurgul vieţii, pelinul pe buze, setea de lumină, rugina de pe frunze. Iubirea ca renaştere, ca stil suprem de viaţă, face parte din aceeaşi ars poetica. În poeziile sale e o ardere nestăvilită, în jar de maci, avansând în ritm de clopote spre cortegii de speranţe, spre o simfonie albă. Poate că uneori imaginile devin repetitive, din teama de „tăcerile din umbre”. Alteori poeta preferă neclarul, obnubilarea, zărind „destine-nţepenite-n brumă”. Ca de fiecare dată, caut un vers-bijuterie, care să-mi creeze o imagine unică, originală, dacă se poate chiar cinematografică. Am ales „o arcă spartă trece spre niciunde”. Spre nenumit. Însă trece. Rănile există, dar poezia se încăpăţânează să înainteze spre sufletele oamenilor, atât de contaminate de pragmatic.  
 
(Alexandru Jurcan)  
 
***  
 
Georgeta Resteman declară pe pagina de socializare: “Sunt invitaţi toţi cei care doresc să participe şi să se bucure de poezie. Simt că îmi vor fi aproape adevăraţii prieteni, oameni minunaţi şi sinceri, cunoscuţi sau necunoscuţi încă...  
 
Vă invit cu toată dragostea de Cuvânt şi de Oameni frumoşi!  
 
Vă aştept cu drag şi vă mulţumesc, tuturor, pentru că SUNTEŢI!”  
 
Mult succes Getuţa, corola noastră de lumină vie!!!  
 
***  
 
Încerc să te descopăr  
 
Încerc să te descopăr dintr-o umbră,  
Chip plămădit în vis din doruri mute  
Te scriu pe stânci, pe trena lunii sumbră,  
Pe frunţi de zei, pe tâmplele-mi durute,  
 
Pe trupuri de-Afrodite stinse-n mare,  
Pe flori de portocal sau pe nisipuri  
Când se confundă semne de-ntrebare  
Cu fade năluciri pe-anoste chipuri.  
 
Îţi caut ochii, vreau să le simt vraja,  
Căldura mâinii lenevind pe umeri -  
Deschide poarta şi alungă-ţi straja  
Vino, te-aştept tăcerile să-mi numeri.  
 
Vorbeşte-mi, te voi asculta cuminte  
Copilă-s, încă rătăcesc prin situri,  
Pe-o insulă. Dar gândul meu fierbinte  
Încearcă să te-nvie dintre mituri.  
 
Din volumul Nerătăcitele rostiri, editura Eikon, 2015  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - „NERĂTĂCITELE ROSTIRI” ALE POETEI GEORGETA RESTEMAN LA BOOKFEST 2015 / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1604, Anul V, 23 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!