CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Civilizatie >  
Autor: Veronica Ivanov         Ediţia nr. 1588 din 07 mai 2015        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - PERFORMANŢA COPIILOR ROMÂNI DIN CIPRU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
4 MAI 2015, CIPRU: Performanţa copiilor români la canalul naţional TV PIK1  
 
21 de copii ai Corului Şcolii Româneşti din Nicosia au adus numele ţării noastre în mass-media din Cipru. Elevii Şcolii Româneşti din Cipru – Nicosia, alături de profesor şi dirijor Anca Cristina Pericleous au cântat LIVE în faţa camerelor de luat vederi din studioul televiziunii de stat cipriote PIK1 (RIK1), patru cântecele dedicate mamei, în limba romană şi greacă. Cele două soliste: Alexandra Militaru şi Mihaela Miruna Moanţă i-au fermecat pe prezentatori, atunci când au interpretat cântecele: „Mama, doar mama” şi „Hărnicuţa”.  
 
Prezentatorii emisiunii “Kali Sas Mera!” (“Bună Dimineaţa!”) au dorit să cunoască mai multe detalii despre Şcoală Românească şi despre aceşti copii minunaţi, care au purtat cu mândrie, TRADIŢIONALA IE ROMÂNEASCĂ. În cei 11 ani de activitate ai Şcolii Româneşti din Cipru, care funcţionează sub auspiciile Ministerului de Externe din România și Ministerului Învăţământului şi Culturii din Cipru, în principalele oraşe din insulă (Nicosia, Limassol, Larnaca, Pafos, Dali şi Paralimni), peste 1000 de copii au învăţat să scrie şi să citească în limba maternă, în paralel cu limba greacă.  
 
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mamei, care în Cipru se sărbătoreşte pe 10 mai 2015, copiii au dorit să aducă un omagiu mamelor şi să le ureze multă sănătate, putere de muncă, răbdare şi... La mulţi ani!!!  
 
Mulţumim televiziunii PIK1, în special realizatorului emisiunii, dlui. Phanos Chrisanthou (TV producer – director Cyprus Broadcasting Corporation). Felicitări copiilor, părinţilor, dnei. prof. Anca Cristina Pericleous şi dnei. director a Şcolii Româneşti din Cipru, Christina Christodoulou Todea.  
 
----------------------------------  
Veronica IVANOV  
„PULSUL AFRODITEI”  
Ziarul Românesc din Cipru online  
Emisiunea "Kαλή σας Μέρα" ("Bună Dimineaţa"), Minutul: 1:05:56 - Performanţa copiilor români la canalul naţional TV PIK1  
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - PERFORMANŢA COPIILOR ROMÂNI DIN CIPRU / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1588, Anul V, 07 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!