CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Veronica Ivanov         Ediţia nr. 1498 din 06 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Veronica IVANOV - LANSARE DE CARTE ÎN CIPRU: MARINA VLAD „VORBIND CU MINE ÎNSUMI”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
31 ianuarie 2015, Pyla, Larnaca, Cipru:  
Lansare de carte a poeteI Marina Vlad  
"Μιλώντας με τον εαυτο μου" ("Vorbind cu mine însumi")  
 
Al patrulea volum de poezii al poetei Marina Vlad a fost lansat sâmbătă, 31 ianuarie, începând cu ora 15.00, în incinta Consiliului local al localităţii Pyla - Larnaca. Am fost întâmpinaţi la intrare de doamna Marina Vlad şi de preşedintele consiliului local Pyla. Într-o atmosferă caldă şi primitoare au vorbit despre carte şi autoare, primarul oraşului, domnul Simos Mitiadis precum şi cei doi invitaţi de onoare, Ion Pascu - Ambasadorul României la Nicosia şi Panikos Stavrianos, deputat cipriot care a studiat medicina în România. Poeta a mulţumit tuturor pentru participarea la acest eveniment cultural. A urmat o mică recepţie, în care s-au servit preparate cipriote şi băuturi româneşti, de la magazinul românesc “Stop&Stop” din zona turistică situată între Larnaca - Dekelia.  
 
Un cuvânt de introducere a fost scris de Christina Christodoulou – Todea, preşedinta Alianţei Romanilor din Cipru, care remarca: “După ce veţi citi poeziile talentatei autoare veţi avea curajul să priviţi adevărul în faţă, fără să vă mai fie teamă.“ Fiul ei cel mare, Mihnea Vlădescu, a descris-o: “O iubesc, nu doar din punct de vedere mama – fiu, ci datorită uniunii noastre sufleteşti. A fost întotdeauna cea mai bună prietenă a mea, mama şi tata în acelaşi timp.”  
 
Alte cuvinte frumoase despre poezie şi autoare doresc să vă redau în câteva rânduri şi pentru cei care nu au putut fi de faţă. Câteva fotografii au fost făcute în timpul prezentării şi sesiunii de autografe, care a urmat după lansare:  
 
Simos Mitiadis: „Domnule Ambasador Ion Pascu şi domnule Panikos Stavrianos, vreau să vă mulţumesc şi să vă urez bun venit la lansarea de carte a Marinei Vlad, care locuieşte în Pyla de peste 11 ani şi este mamă a doi copii. În ceea ce priveşte talentul Marinei cred că este obligaţia noastră de a oferi tot ce putem acestor oameni.”  
 
Ion Pascu: „Sunt bucuros să mă aflu la acestă lansare de carte şi doresc să o felicit pe Marina pentru cea de-a patra carte. Ca Ambasador al Românei sunt întotdeauna bucuros când românii aduc o contribuţie culturală ţării care îi găzduieşte. Cartea Marinei reprezintă o contribuţie la îmbunătăţirea imaginii comunităţii româneşti din Cipru. Relaţiile bilaterale româno-cipriote datează din secolul al XVI-lea, relaţii care au început cu cele culturale şi religioase şi care după aceea s-au dezvoltat şi mai mult pe parcursul timpului, datorită aderării la Uniunea Europeană. Cartea Marinei probabil nu s-ar fi putut publica, dacă nu ar fi avut un mediu bun în rândul comunităţii cipriote. Vreau să mulţumesc pentru condiţiile pe care autorităţile locale din Pyla i le-au oferit Marinei. Îi urăm succes şi aşteptăm un nou volum de poezii. “  
 
Panikos Stavrianos: „Scrierile Marinei vor rămâne pentru totdeauna. Este un lucru foarte frumos ceea ce a făcut Marina, acela de a înţelege cum gândim noi ciprioţii şi de a scrie în limba noastră. Pe Marina o veţi cunoaşte prin poeziile ei. Cu puţine cuvinte Marina a reuşit să descrie nevoile oamenilor: iubirea, prietenia, sufletul... Mulţumim, Marina!“  
 
Marina Vlad: „Mulţumiri onorabilului Ambasador Ion Pascu, soţiei sale Emilia Pascu şi domnului Panikos Stavrianos, a căror prezenţă astăzi, aici, îmi întăreşte convingerea că oamenii speciali apar în viaţa noastră, fără să fie nevoie să-i căutăm. Mulţumesc preşedintelui consiliului Simos Mitiadis, pentru tot ce a făcut şi doamnei Christina Christodoulou care din păcate nu a putut veni, Veronicăi Ivanov pentru promovarea evenimentului în rândul comunităţii româneşti din insulă. Am lăsat la sfârşit pe toţi care aţi venit astăzi să mă susţineţi. Vă mulţumesc din suflet. “  
 
***  
 
Marina Vlad s-a născut în România la data de 1 iunie 1968. La vârsta de 10 ani a început să practice atletismul de performanţă, reuşind într-o perioadă de aproape opt ani să devină multiplă campioană a României la proba de 400 m garduri, campioană şi vicecampioană balcanică la probele de ştafetă 4x100m şi 4x400m. A început să scrie versuri de la vârsta de 13 ani, dar prima ei carte - “Gânduri de-o clipă” a fost publicată în anul 1999. În 2003 a publicat ce-a de-a doua carte, “Realitatea adevărului presupus”.  
 
După încetarea activităţii sportive, Marina Vlad a lucrat ca profesor de educaţie fizică şi sport şi că traducător de limbă franceză în satul său natal, Băilești (județul Dolj), plecând apoi să lucreze ca jurnalistă la un cotidian judeţean precum şi la canalul de televiziune local. Din anul 2003 locuieşte în Cipru împreună cu cei doi copii ai săi.  
 
În ultima carte de poezii a Marinei – „Vorbind cu mine însumi”, publicată în limba greacă, poeta nu omite să strecoare românescul. Pe prima pagină a acestei cărţi sunt cuvintele marelui scriitor şi politician român, Nicolae Iorga: “Scrie cu sufletul şi reciteşte cu sufletul altora”.  
 
Marina Vlad este persoana care oriunde în această lume ar duce-o soarta nu-şi va pierde rădăcina românească şi totdeauna va fi mândră de faptul că este româncă. Versurile Marinei Vlad au în ele vibraţia feminină impregnată de incantaţiile descoperirii universului interior, versuri care merită citite de aceia care se cred “cerşetori de frumuseţe” şi nu numai.  
 
***  
 
Cartea va fi pusă spre vânzare în librăriile din Pyla şi Larnaca, la preţul de 10 euro. Cei care doresc să o cumpere și vor să obțină un autograf o pot contacta direct pe autoare, la adresa de e-mail: marinavlad44@yahoo.com  
 
-----------------------------------  
Veronica IVANOV  
Larnaca, Cipru  
1 februarie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Veronica IVANOV - LANSARE DE CARTE ÎN CIPRU: MARINA VLAD „VORBIND CU MINE ÎNSUMI” / Veronica Ivanov : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1498, Anul V, 06 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Veronica Ivanov : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Veronica Ivanov
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!