CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Sabina, curele de slăbire şi soacra
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când era liceană, Sabina se mândrea cu frumuseţea şi silueta ei. O curtau mulţi băieţi dar ea ştia să aleagă şi accepta prietenia doar acelora care se purtau frumos cu ea. Dar, cum era firesc, a venit şi “săptămâna oarbă” cum se spune popular şi, îndrăgostită fiind, s-a căsătorit cu un fost coleg, Georgică, ofiţer de poliţie. Ea era asistentă medicală într-un spital mare din Bucureşti.Locuiau cu soacra rămasă văduvă care avea un apartament de trei camere şi era cam cicălitoare A trecut un an, au trecut doi, cinci ani de la căsătorie şi Sabina nu a rămas însărcinată. Din cauza tratamentelor ca să rămână însărcinată se cam îngrăşase, probabil se dereglase ceva în organismul ei. Se necăjea tare mult când se uita în oglindă, însă lui Georgică îi plăcea cum arată. Numai soacra o boscorodea că s-a îngrăşat din cauză că nu face nimic în casă. Orice dietă ţinea se îngrăşa mai tare.  
- Mie îmi place cum arăţi, poţi să te faci şi de o sută de kg., eu tot o să te iubesc! spunea soţul ei ca s-o liniştească.  
- Ţie îţi convine că nu te îngraşi, orice mănânci, ai arderile rapide! Şi chiar dacă te-ai mai îngrăşa, eşti bărbat, la tine nu se pune!  
- Ce te făceai dacă mai năşteai şi 2-3 copii? Până acum erai cât casa! interveni şi soacra.  
“Uite-o şi pe asta se bagă în vorbă ca musca în lapte-îşi zise- nu ştie cum să mă necăjească.” Ce e drept, soacra ei răutăcioasă nu era grasă iar Georgică îi semăna. Sabina ţinea orice dietă, pe unde citea sau întreba de diverse reţete de slăbit.Dar nu avea voinţă să le ţină până la capăt şi se îngrăşa mai mult. Era prea pofticioasă, la serviciu nu putea să se abţină şi mergea la buferul spitalului iar acasă bucatele pregătite de soacra ei erau gustoase.  
- Poţi să mergi şi la mama Omida ca să-ţi facă vrăji că tot n-o să slăbeşti, eşti o pofticioasă, am văzut eu! o bodogănea soacra ei.  
Sabina se necăjea, soacra ei o stresa şi parcă se îngrăşa mai tare. “De-aş scăpa de tine, cred că aş mai slăbi”, zicea în gând. Nu termină bine gândul ce pusese stăpânire pe ea, că soacra primi telefon de la sora ei de la ţară că i-a murit soţul.După acest eveniment trist, soacra a rămas alături de sora ei, la ţară, care era singură de acum. Aşa putea şi Sabina să-şi pună în aplicare planul pe care îl avea în cap, adică să-şi facă operaţie de micşorare a stomacul aşa cum făcuse Teo Trandafir care slăbise multe kilograme. Pe Georgică l-a convins repede şi l-a rugat să nu-i spună soacrei nimic, voia să-i facă o surpriză.  
După parastasul de 40 de zile a cumnatului, soacra ei a rămas în continuare la ţară, venise primăvara şi erau atâtea treburi de făcut iar sora ei nu făcea faţă singură. Aşa că, Sabina a putut să-şi ducă planul la bun sfârşit. S-a internat într-o clinică particulară, s-a operat şi a început să slăbească: respecta regulile dietei de după operaţie. Mânca puţin şi des, nu mai avea poftă de mâncare. După o lună de zile slăbise vreo 15 kilograme şi arăta aproape ca atunci când se căsătorise. Se uita în oglindă şi nu-i venea să creadă. “Dacă m-ar vedea soacra mea cum arăt ar muri de ciudă”. Vorbea din când în când la telefon cu ea dar nu i-a spus de operaţie şi nici de faptul că slăbise.Şi colegii ei de serviciu o admirau cum arată. Dar, fără să vrea, nu mai putea să se oprească din slăbit, deşi mânca aşa cum se obişnuise după operaţie: puţin şi des, dacă mânca mai mult i se făcea rău. Soţul ei intrase în panică atunci când o văzu din zi în zi mai slabă.  
- Unde vrei să ajungi cu slăbitul?  
- Nu ştiu, eu nu vreau să mai slăbesc, dar acum nu mă mai opresc.  
- Trebuie să mergi la doctor să te vadă cât ai slăbit, nu vezi că ţi se văd coastele, poate îţi dă un tratament să oprească procesul de slăbit.  
Până să meargă Sabina la doctor, Georgică primi telefon de la mama lui care îi invită la ţară că s-au copt cireşele, vişinele, caisele şi ar fi păcat să nu culeagă şi pentru ei.  
S-a nimerit un weekend când erau amândoi liberi. S-au urcat în maşină şi au plecat la ţară. Când au intrat pe poartă, soacra Sabinei era într-un vişin înalt şi aduna vişine. I-a văzut. Pe Sabina nu o mai cunoştea, credea că fiul ei a venit cu altcineva.  
- Georgică, mamă, cine este arătarea aia de lângă tine?  
- Cine să fie mamă, este nevastă-mea!  
Când a vrut să o vadă mai bine, soacra Sabinei a făcut o mişcare greşită şi a căzut din vişin, direct în cap. S-a lovit grav. Au chemat salvarea şi au dus-o la spital în Bucureşti. Doctorii nu au mai putut-o salva. Când nora a văzut-o în sicriu, în loc să plângă, a început să râdă. Râdea în hohote de nu a putut nimeni să o oprească dintre cei care se aflau la priveghi.De la râsul acela i s-a tras Sabinei: a început să se îngraşe din nou şi a ajuns la greutatea de dinainte de operaţie.  
 
Vasilica Ilie  
 
Referinţă Bibliografică:
Sabina, curele de slăbire şi soacra / Vasilica Ilie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2447, Anul VII, 12 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Vasilica Ilie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasilica Ilie
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!