CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

ÎNTREB PE TOATĂ ELITA LITERARĂ: ”MAI EXISTĂ CA LA NOI ASEMENEA RÂNDUIALĂ ÎN PLAN LITERAR?”
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt unii așa numiți critici literari prin prestanță sau așa auto denumiți critici literari pe linie de poezie doar pentru că au o facultate într-un anumit domeniu sau pentru că sunt pe o funcție însă nu au scris niciodată o poezie, ce să mai vorbim de un grupaj de versuri sau un volum prin care să se poată deduce că au o concordanță prin ce spun și felul lor de a fi în plan literar, ci doar că își spun o părere și că cei din subordinea acestora trebuie să o accepte ca atare.Cum aș avea eu facultate de geografie sau istorie și să mă iau în gură cu un muzician de top că e bun sau mai puțin bun și să-mi fie acceptate forțat spusele mele doar prin faptul că am o funcție fără să se motiveze de fapt că afirmațiile mele sunt sau nu în concordanță cu realitatea..Spusele mele nu pot fi luate în seamă doar prin faptul că am o funcție pusă pe linie politică sau în domeniul electronicii fără să am rezultate în concordanță cu ce spun.Aici trebuie să las să-și spună părerea un specialist în domeniul pentru care doresc să dezbat un subiect Așa ar trebui și în poezie, dar unii care au obținut diverse funcții în diferite unități culturale, însă nu au scris o poezie în viața lor sunt acceptați ca ”lăudători” pardon! pe post de critici literari ca să promoveze ei pe cine doresc sau să premieze în funcție de dispoziția lor.Atunci ce putem spune când în ziua de azi vedem mulți din vârful unor formațiuni culturale, doar se știe de cine spun că doar nu trebuie să-i pun ”pe tavă” ca să-i vadă și cei care nu sunt scriitori ci doar cititori, că au scris cărți întregi de critică literară(așa o numesc ei) de poetul x sau de y însă ei de fapt n-au scris o poezie în viața lor, însă sunt fie prozatori, eseiști, romancieri sau că au scris altceva nici de cum poezii ci doar dacă au funcții într-un anumit sistem cultural trebuie să le acceptăm ca atare părerile lor, că altceva ce pot fi considerate, ca a unuia care spune ceva de piloții de avioane însă acesta n-a fost niciodată într-un aparat de zbor nici ca simplu pasager cu toate că are facultate de filologie sau istorie ori în domeniul metalurgiei însă nici pe departe în domeniul aviației. E o părere doar nu o constatare de specialist.Așa este și a acelora care se apucă de criticat poeți când ei de fapt n-au scris în viața lor un grupaj de versuri măcar prin care să se poată lua spusele lor în concordanță cu realizările în acest sens. 
Referinţă Bibliografică:
ÎNTREB PE TOATĂ ELITA LITERARĂ: ”MAI EXISTĂ CA LA NOI ASEMENEA RÂNDUIALĂ ÎN PLAN LITERAR?” / Vasile Dan Marchiș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3658, Anul XI, 05 ianuarie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Vasile Dan Marchiș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasile Dan Marchiș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!