CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

CUM POȚI AJUNGE POLITICIAN DE RANG ÎNALT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe lângă unii politicieni neșcoliți, cu diplome primite doar pe bani și cunoștințe, care au citit jurământul de primire ca senatori și deputați, pe silabe sau pe litere și ”câcâindu-se” sub hohotele de râs ale colegilor din Parlament, au fost unii care au învățat acel jurământ din timp ”după ureche” precum un preșcolar poezia”Cățeluș cu părul creț”, deoarece n-au știut să citească ci doar se făceau că-l citesc atunci de pe foaie. Că ai reușit domnule politician să te încadrezi ca parlamentar în ”Casa Poporului” nimeni nu te-a supus la un oarecare test de verificare a abilităților sau a competenței pe linie profesională (în funcție de studii) ,nici pe probleme de sănătate,(chiar dacă dumneata ca unii vechi politicieni suferi de o boală acută sau cronică sau chiar 5 boli grave ori mai multe cum au declarat unii să scape prin asta de închisoare),ci ți-a fost suficient cât să te înscrii pe listele electorale și gata, te-ai văzut senator sau deputat.Ce vizite medicale, ce examen psihologic, ce control judiciar pe linie de cazier. sau un anumit text spre a vedea dacă știi ceva legat de o oarecare meserie fie aceasta , agronom, instalator, bucătar, nu mai spunem de alte elemente, fie din medicină, pe linie juridică, militară sau electronică.Nici pe departe! Nimic din toate acestea n-ai avut în vedere odată cu încadrarea ta ca parlamentar. Dar voi unii parlamentari(spun doar de unii, nu generalizez) hapsâni și lipsiți de orice scrupule ați tăcut legi prin care și un simplu lucrător cu lopata sau cu târnăcopul ce prestează munca pe șantier este obligat să se supună la un control medical ori pe linie psihologică sau spre a i se verifica întocmai și la timp cazierul sau diplomele...Pentru ce ați făcut toate acestea.(ne)stimați politicieni ? Vă temeți că acel angajat va fura o roabă de fier vechi sau un sac de ciment pentru care să-l puteți da afară din serviciu sau să-l condamnați la detenție, pe când unii parlamentari au sustras ilegal milioane de euro din bugetul statului și prin ”imunitatea” lor și legile făcute de ei nu pot fi condamnați.CI DOAR...PROMOVAȚI CA MINIȘTRI ....Până când o astfel de ”triere”doar prin cunoștințe, doar să te înscrii pe listele electorale, fără a supune un candidat la teste pe linie medicală și profesională. 
  
VASILE DAN MARCHIȘ 
  
Referinţă Bibliografică:
CUM POȚI AJUNGE POLITICIAN DE RANG ÎNALT / Vasile Dan Marchiș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3647, Anul X, 25 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Vasile Dan Marchiș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasile Dan Marchiș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!