CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

LA CE RELIGIE SE CADE SĂ RĂMÂNEM
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o zi o persoană pe care am considerat-o foarte credincioasă ca fiind din rândul altei religii față de care sunt eu atribuit, m-a întrebat: 
  
”Domnule care crezi că este cea mai recomandată religie dacă nu ...” 
  
Se referea la religia în care își manifesta tipul credința și atunci eu l-am interceptat astfel: 
  
”Domnule, care preparat culinar făcut cu sau din fasole este cel mai bun?” 
  
Bărbatul a rămas mut o clipă apoi eu am continuat: 
  
”Nu-i așa că supa de fasole sau iahnia de fasole ori fasolea bătută sunt produse culinare apreciate ca atare dacă sunt făcute după o rețetă standard? Dacă un individ spune că îi place mai mult supa de fasole decât iahnia iar dacă alt bărbat spune că este mai bună fasolea bătută decât celelalte preparate obținute din același produs, îi poți contrazice dacă ție îți place doar fasolea bătută nu și iahnia sau supa? Prin ce se poate dovedi că este mai indicat pentru un om sănătos să mănânce doar supă nu și iahnie sau fasole bătută, dacă el simte prin constituția sa anatomică să mănânce rațional care produs vrea dintre aceste preparate culinare! Tot așa este și cu religiile! Nimeni n-a putut dovedi concret niciodată care este religia cea mai indicată pentru oameni. Însă Dumnezeu ne-a dat prin proorocul Moise dovada cum să facem voia sa, adică să respectăm cele 10 porunci indiferent de starea noastră socială . 
  
Iar referitor la post, Iisus Hristos n-a spus niciodată că nu putem mânca lapte, carne, ouă sau alte produse de origine animală și că ne putem desfăta peste măsură fie cu fasole, cartofi, cereale, legume, fructe etc...N-a spus niciodată asta! 
  
Care este adevăratul post plăcut Domnului?Asta ne spune chiar proorocul Isaia, citez: ”Care este postul plăcut Domnului, să-și chinuie omul sufletul o zi? Postul plăcut Domnului este să rupi lanțurile fărădelegii, (să trăiești în pace și dreptate cu lumea), dacă vezi un om gol ,dă-i o haină, dacă vezi un om flămând, dă-i să mănânce, dacă vezi un om fără locuință cheamă-l în casa ta să se culce( ...)Astfel vei fi plăcut în fața lui Dumnezeu. ”(extras din Biblie) 
  
Vasile Dan Marchiș 
  
Referinţă Bibliografică:
LA CE RELIGIE SE CADE SĂ RĂMÂNEM / Vasile Dan Marchiș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3644, Anul X, 22 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Vasile Dan Marchiș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasile Dan Marchiș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!