CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

NU VĂ MIRAȚI...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu vă mirați că unii au votat pe cine vedem acum în rândul politicienilor de rang înalt, văzând că această țară a ajuns ca un turist căzut din vapor în apă fără să știe să înoate sau fiind foarte slab înotător, caută să se agațe de orice poate prinde în mână, indiferent că e ființă umană sau orice obiect plutitor.Când această țară a ajuns la coada Europei cu privire la salarizarea privaților, luând în calcul că salariul minim de mizerie pe economie de 1360 în mână lunar (sub 280 euro) îl au 78% din angajații țării, de 5 ori mai mic ca în țările UE. Nu ne referim la banii obținuți pe ore suplimentare după program sau în zilele de sâmbătă sau duminică, ori printr-o normă suplimentară prestată peste cea stabilită anterior, prin care se mai adaugă ceva la salariu.Când economia țării a ajuns cea mai slabă dintre țările europene și una dintre cele mai slabe din lume, însă salariile celor din domeniul de stat au fost triplate sau mărite chiar de 5 ori în ultimii 2 ani.Aceste retribuții fiind ”aliniate” în rândul celor mai mari din lume, formate din truda privaților, de pe tot ce stă și mișcă ( mașini, utilaje, terenuri, firme, pe capacitatea de producție, și pe 42% din salariul angajaților din domeniul privat. Aceste elemente au făcut ca cetățenii să spună:”Îl votăm pe acesta sau pe celălalt indiferent de starea sa fizică sau psihică ori intelectuală, că poate acesta sau aceștia vor face ceva să scoată țara din prăpastie.Oameni buni, nu din prostia cetățenilor au ajuns unii politicieni de rang înalt ci cum spuneam, în disperare de cauză după 30 de ani în care România a suportat și suportă prăbușirea sistemelor: industrial, agricol și de altă natură, când toate formele comerciale, piețe, târguri și alte unități economice au fost determinate să-și înceteze sau chiar să-și oprească activitatea, dând astfel firmelor străine să se extindă în acest sens.Este evident că în disperare de cauză, luând în calcul toate elementele descrise mai sus, unii cetățeni se văd constrânși prin sistemul de conducere catastrofal al ultimilor 30 de ani (nu de cineva personal) să voteze pe ”alții”, indiferent de starea fizică, psihică sau intelectuală a celor puși pe listele electorale, cu speranța (precum cel/cei căzuți în apă care caută orice obiect salvator de care să se agațe, spre o redresare a situației. 
  
VASILE DAN MARCHIȘ 
  
Referinţă Bibliografică:
NU VĂ MIRAȚI... / Vasile Dan Marchiș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3638, Anul X, 16 decembrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Vasile Dan Marchiș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasile Dan Marchiș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!