CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

AM MAI AUZIT O ”VESTE” DE TOATĂ POMINA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De parcă n-am avut pe ce mă mira cât este acest sistem de socializare de vast (mă refer la Facebook),mă contactează cineva la ”notificări” cu pretextul: 
  
”Daniele”(m-a și botezat cu acest nume sau pseudonim ori diminutiv ce o fi în percepția sa)și continuând a,a:”Să știi că este un concurs de poezii undeva,cică,la care se acordă vreo 30-40 de premii și diplome,iar dacă dorești să participi....(...)” 
  
Mai ”îndrugă”el ce îndrugă pe acolo și îi răspund astfel: 
  
”Tu dacă vrei să participi e problema ta(la asemenea”concursuri "nu mă vei vedea pe mine niciodată )cum că dacă vei fi al 31-lea sub linia celor cu cunoștințe ,relații extra culturale pe linie de rudenie,funcții sau politice fără nici o legătură cu talentul dar propuși pentru premiere în acest sens chiar înainte cu mult timp de constituirea acestei ediții,nu ai nici o șansă să iei nici măcar o diplomă chioară în acest sens ,să fii înzestrat cu tot harul desăvârșit deoarece orice festival sau concurs literar se organizează prin interese, și sunt premiați doar cei din nucleul cunoștințelor lor,ci doar in cazul in care nu participă un cunoscut din asemenea breaslă, găsește rar câte un mai puțin cunoscut ,o breșă intre aceștia deoarece cum am trimis eu poezii la un concurs la care au fost distinși cu diplome în jur de 25-30 de participanți însă eu nu am luat nimic....Stai stai prietene,asta ți-o spun că sute de poezii din creația mea au apărut în prestigioasele reviste: 
  
”Familia” din Oradea, 
  
”Meridianul Cultural Românesc” din Vaslui, 
  
”Litere” din Târgoviște, 
  
”Nord Literar” din Baia Mare, 
  
”Plumb” din Bacău , 
  
”Boem@”din Galați, 
  
”Mărturii culturale” din Satu Mare, 
  
în”Caligraf” din Alexandria” , 
  
în”Leviathan”, 
  
în ”Arte”, 
  
în ”Revista nouă”, 
  
sau în ”Helis” din Slobozia, 
  
sau ”Negru pe Alb”, 
  
ori în ”Spații culturale”și în alte nenumărate reviste din mai multe județe ale țării și mi-au mai trimis pe mail de la 7 sau 8 prestigioase reviste că mă publică în numerele lor din octombrie,noiembrie,decembrie și ianuarie nu după cunoștințe ci după valoarea poeziilor.Dacă un mare scriitor-membru al Academiei Americane,membru al Uniunii Scriitorilor din Germania și din România și traducător de prestigiu internațional mi-a spus personal,citez:”Premiile nu se mai dau pe valoare. Chiar și un ”bravo” sau un bătut pe umăr nu sunt de pomană” am încheiat citatul.Stimați prieteni!Dacă asemenea premii primite pe bandă rulantă oferite chiar și la 40-50 de participanți odată la diferite concursuri,vă impresionează stimați cititori care nu sunteți și scriitori,pe mine nu mă impresionează nici câtuși de puțin în aspectul că vă rog să întrebați pe mulțimea ”premiaților” în acest sens mai mult pe cunoștințe și aranjamente,că în care dintre revistele menționate mai sus au fost publicați domnii respectivi?Vă spun sigur că 9 din 10 nu au ce arăta în acest sens,nici nu-i va publica nimeni în reviste de prestigiu menționate mai sus,care se respectă ca valori în peisajul literar românesc,dacă nu-și vor îmbunătăți felul lor de a scrie calitativ vorbind în context literar.Pot primi stive peste stive de asemenea ”poptiroașe” adică,le spun diplome sau premii cu indulgență să știți că la ce mă refer că prin acestea nu-i va băga în seamă nici o revistă de prestigiu din țară dacă nu vor arăta un stil literar propriu,original prin care să demonstreze în adevăratul sens al cuvântului că sunt creatori pe plan literar. 
  
Referinţă Bibliografică:
AM MAI AUZIT O ”VESTE” DE TOATĂ POMINA / Vasile Dan Marchiș : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3573, Anul X, 12 octombrie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Vasile Dan Marchiș : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasile Dan Marchiș
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!